Aneks 1
Średnie cent detaliczne wybranych produktów mięsnych (w zł za 1 kg)
Wyszczególnienie |
1998 |
1999 |
2000 |
|||
XII |
VI |
VII |
XII |
VI |
XII |
|
Mięso wieprzowe- schab środkowy |
12,10 |
11,85 |
11,99 |
12,75 |
13,07 |
14,27 |
Mięso wieprzowe- żeberka |
8,21 |
7,87 |
7,91 |
8,54 |
8,72 |
9,53 |
Mięso wołowe bez kości |
12,34 |
12,59 |
12,64 |
12,96 |
13,50 |
14,25 |
Mięso wołowe z kością - rostbef |
8,69 |
8,81 |
8,92 |
9,20 |
9,52 |
10,07 |
Kurczę patroszone |
5,19 |
4,88 |
5,32 |
4,71 |
6,30 |
6,25 |
Aneks 2
Ceny detaliczne wybranych artykułów drobiarskich ( w zł za kg)
Lata imiesiące |
Kurczę patroszone |
Piersi z indyka |
Pasztet z drobiu |
Polędwica drobiowa |
Wątroba drobiowa surowa |
1998 |
|||||
I |
6,04 |
14,74 |
7,64 |
15,58 |
7,14 |
I - VI |
5,94 |
14,64 |
7,79 |
15,58 |
7,17 |
1999 |
|||||
I |
5,12 |
14,26 |
7,92 |
15,52 |
7,11 |
I - VI |
5,04 |
13,48 |
7,91 |
15,41 |
7,08 |
2000 |
|||||
I |
5,02 |
15,66 |
8,21 |
16,03 |
6,86 |
I - VI |
5,56 |
15,26 |
8,26 |
16,10 |
6,97 |
Aneks 3
Spożycie mięsa i jaj (w kg, szt. na 1 mieszkańca)
Lata |
Mięso i podroby |
Jaja |
|||
ogółem |
w tym mięso (bez podrobów): |
||||
wieprzowe |
wołowe |
drobiowe |
|||
1980 |
74,0 |
37,2 |
18,5 |
11,2 |
223 |
* Łącznie z mięsem i podrobami przeznaczonymi na przetwory
** Dane wstępne
*** Szacunek
**** Prognoza