Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Aneks

19 czerwca 2002


Aneks 1

Średnie cent detaliczne wybranych produktów mięsnych (w zł za 1 kg)

Wyszczególnienie

1998

1999

2000

XII

VI

VII

XII

VI

XII

Mięso wieprzowe- schab środkowy

12,10

11,85

11,99

12,75

13,07

14,27

Mięso wieprzowe- żeberka

8,21

7,87

7,91

8,54

8,72

9,53

Mięso wołowe bez kości

12,34

12,59

12,64

12,96

13,50

14,25

Mięso wołowe z kością - rostbef

8,69

8,81

8,92

9,20

9,52

10,07

Kurczę patroszone

5,19

4,88

5,32

4,71

6,30

6,25


Aneks 2

Ceny detaliczne wybranych artykułów drobiarskich ( w zł za kg)

 Lata imiesiące

Kurczę patroszone

Piersi z indyka

Pasztet z drobiu

Polędwica drobiowa

Wątroba drobiowa surowa

1998

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII

6,04
5,95
5,91
5,91
5,92
5,92
6,03
6,19
6,42
6,17
5,67
5,19

14,74
14,67
14,59
14,57
14,62
14,65
14,71
14,74
14,82
14,79
14,68
14,48

7,64
7,74
7,78
7,82
7,87
7,88
7,88
7,93
7,95
7,97
7,95
7,90

15,58
15,60
15,57
15,59
15,58
15,57
15,58
15,64
15,68
15,69
15,59
15,57

7,14
7,14
7,14
7,17
7,20
7,21
7,22
7,24
7,27
7,27
7,20
7,15

 

I - VI
I - XII

5,94
5,94

14,64
14,67

7,79
7,86

15,58
15,60

7,17
7,20

1999

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII

5,12
5,16
5,24
5,00
4,81
4,88
5,32
6,17
6,21
5,31
4,93
4,71

14,26
14,01
13,74
13,23
12,86
12,75
13,14
14,57
15,43
15,75
15,88
15,80

7,92
7,89
7,92
7,90
7,91
7,92
7,96
8,04
8,12
8,16
8,17
8,18

15,52
15,49
15,48
15,40
15,32
15,26
15,30
15,64
15,94
16,02
16,05
16,00

7,11
7,11
7,13
7,08
7,04
7,01
7,00
7,09
7,11
7,01
6,94
6,90

 

I - VI
I - XII

5,04
5,24

13,48
14,29

7,91
8,01

15,41
15,62

7,08
7,04

2000

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII

5,02
5,09
5,34
5,60
6,14
6,30
6,32
6,25

15,66
15,54
15,30
14,96
15,01
15,09
15,28
14,48

8,21
8,20
8,21
8,22
8,32
8,39
8,52
8,59

16,03
16,05
16,05
16,04
16,15
16,25
16,36
16,58

6,86
6,86
6,94
7,01
7,07
7,07
7,07
7,07

 

I - VI

5,56

15,26

8,26

16,10

6,97


Aneks 3

Spożycie mięsa i jaj (w kg, szt. na 1 mieszkańca)

Lata

Mięso i podroby

Jaja

ogółem

w tym mięso (bez podrobów):

wieprzowe

wołowe

drobiowe

1980
1981
1982
1983
1984
1985
1986
1987
1988
1989
1990
1991
1992
1993
1994
1995
1996
1997
1998
1999**
2000***
2001****

74,0
65,0
58,5
58,3
57,2
60,2
66,0
66,7
68,3
68,6
68,6
73,2
70,3
67,5
62,6
63,4
64,7
61,7
64,7
66,8
65,0
63,0

37,2
31,7
31,9
30,7
28,0
30,0
34,2
35,2
36,4
37,7
37,6
42,0
42,2
40,6
37,2
39,1
40,1
35,4
37,6
39,6
37,8
36,0

18,5
15,6
14,4
15,8
16,0
16,2
16,9
16,7
17,4
16,3
16,4
15,6
12,6
11,4
9,0
8,7
8,6
8,3
8,1
7,8
7,3
7,0

11,2
11,6
5,5
5,3
6,8
7,1
7,6
8,1
8,1
8,4
7,6
8,2
9,1
9,4
10,6
10,2
10,2
12,9
13,1
13,9
14,2
14,3

223
227
200
200
210
220
209
199
208
194
190
175
173
157
146
154
175
189
177
184
180
180

* Łącznie z mięsem i podrobami przeznaczonymi na przetwory
** Dane wstępne
*** Szacunek
**** Prognoza

Źródło: Dane GUS i obliczenia własne

Spis treści


POWIĄZANE

Jak poinormowała Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz, Amerykanie po dość krót...

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w swoim najnowszym komunikacie prognozuje...

Według informacji statystycznych Międzynarodowego Centrum Handlu (ITC) w 2023 ro...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę