Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy
8 października 2008
Warmińsko-Mazurska Izba Rolnicza we współpracy z Samorządem Województwa Warmińsko-Mazurskiego oraz Centrum Informacji Europe Direct Warmia i Mazury organizuje III edycję konkursu pn. „Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy”.
Celem konkursu jest m.in. zebranie unikatowych przepisów kulinarnych w broszurze „Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy”, promowanie jedynych w swoim rodzaju produktów żywnościowych, specyficznych dla naszego regionu oraz zachowanie niepowtarzalnych smaków potraw.
W 2008 roku organizatorzy zaplanowali trzy finały subregionalne konkursu:
w Elblągu – 15.11.2008, w Ełku – 22.11.2008, w Szczytnie – 29.11.2008
oraz finał regionalny konkursu w Olsztynie – 6.12.2008r.
- Warunkiem udziału w konkursie jest nadesłanie formularza zgłoszeniowego wraz z przepisami kulinarnymi, charakterystycznymi dla regionu Warmii, Mazur oraz Powiśla na adres: Centrum Informacji Europe Direct Warmia i Mazury, Warmińsko-Mazurska Izba Rolnicza, Al. Piłsudskiego 32/208, 10-578 Olsztyn z dopiskiem „konkurs”. Formularze zgłoszeniowe należy przesłać najpóźniej do dnia 24 października 2008 roku – mówi Anna Bućwiło z Warmińsko – Mazurskiej Izby Rolniczej.