Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy

8 października 2008
Warmińsko-Mazurska Izba Rolnicza we współpracy z Samorządem Województwa Warmińsko-Mazurskiego oraz Centrum Informacji Europe Direct Warmia i Mazury organizuje III edycję konkursu pn. „Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy”.
 Celem konkursu jest m.in. zebranie unikatowych przepisów kulinarnych w broszurze „Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy”, promowanie jedynych w swoim rodzaju produktów żywnościowych, specyficznych dla naszego regionu oraz zachowanie niepowtarzalnych smaków potraw.
 W 2008 roku organizatorzy zaplanowali trzy finały subregionalne konkursu:
w Elblągu – 15.11.2008,  w Ełku – 22.11.2008, w Szczytnie – 29.11.2008
oraz finał regionalny konkursu w Olsztynie – 6.12.2008r.
 - Warunkiem udziału w konkursie jest nadesłanie formularza zgłoszeniowego wraz z przepisami kulinarnymi, charakterystycznymi dla regionu Warmii, Mazur oraz Powiśla na adres: Centrum Informacji Europe Direct Warmia i Mazury, Warmińsko-Mazurska Izba Rolnicza, Al. Piłsudskiego 32/208, 10-578 Olsztyn z dopiskiem „konkurs”. Formularze zgłoszeniowe należy przesłać najpóźniej do dnia 24 października  2008 roku – mówi Anna Bućwiło z Warmińsko – Mazurskiej Izby Rolniczej.
 

POWIĄZANE

Klienci Poczty Polskiej mogą skorzystać z nowej usługi dotyczącej przesyłek reje...

Oficjalnie zostało potwierdzone, że Rada Nadzorcza Krajowej Grupy Spożywczej w d...

Krajowa Rada Izb Rolniczych informuje, że jest organizatorem wypoczynku letniego...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę