Załącznik do rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi
STAWKI DOTACJI ZA BADANIA WYKONYWANE W ZAKRESIE
MONITORINGU JAKOŚCI SUROWCÓW ROLNYCH I PRODUKTÓW
SPOŻYWCZYCH
Lp. |
Rodzaj badania |
Stawka dotacji za jedno badanie w zł |
1 |
2 |
3 |
1 |
Oznaczanie zawartości metali ciężkich w: | |
1) surowcach rolnych pochodzenia roślinnego |
269 | |
2) produktach spożywczych pochodzenia roślinnego |
269 | |
3) produktach spożywczych pochodzenia zwierzęcego |
269 | |
2 |
Oznaczanie zawartości azotanów w surowcach rolnych pochodzenia roślinnego |
85 |
3 |
Oznaczanie pozostałości środków ochrony roślin w: | |
1) surowcach rolnych pochodzenia roślinnego |
274 | |
2) produktach spożywczych pochodzenia roślinnego |
274 | |
3) produktach spożywczych pochodzenia zwierzęcego |
274 | |
4
|
Oznaczanie pozostałości polichlorowanych bifenyli w: | |
1) surowcach rolnych pochodzenia roślinnego |
274 | |
2) produktach spożywczych pochodzenia roślinnego |
274 | |
3) produktach spożywczych pochodzenia zwierzęcego |
274 | |
5 |
Oznaczanie mikotoksyn w: | |
1) surowcach rolnych pochodzenia roślinnego |
311 | |
2) produktach spożywczych pochodzenia roślinnego |
311 | |
6
|
Oznaczanie pozostałości chloropropanoli w: | |
1) produktach spożywczych pochodzenia roślinnego |
274 | |
2) produktach spożywczych pochodzenia zwierzęcego |
274 | |
7 |
Oznaczanie zawartości wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych lub nitrozoamin w produktach spożywczych pochodzenia zwierzęcego |
188 |
8 |
Oznaczanie amin biogennych w produktach spożywczych pochodzenia zwierzęcego |
219 |
9 |
Oznaczanie zawartości środków hamujących w produktach spożywczych pochodzenia zwierzęcego (mleko) |
55 |
10 |
Badania międzylaboratoryjne próbek: | |
1) surowców rolnych pochodzenia roślinnego |
762 | |
2) produktów spożywczych pochodzenia roślinnego |
762 | |
3) produktów spożywczych pochodzenia zwierzęcego |
76 |