Na podstawie art. 1 ust. 2 ustawy z dnia 28 czerwca 1995 r. o zasadach, warunkach i trybie nakładania opłat celnych dodatkowych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 98, poz. 485 i z 1999 r. Nr 45, poz. 435) zarządza się, co następuje:
§ 1. W rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej z dnia 4 maja 1998 r. w sprawie określenia wykazu towarów rolnych przywożonych z zagranicy, na które mogą być nałożone opłaty celne dodatkowe (Dz. U. Nr 59, poz. 378, z 1999 r. Nr 3, poz. 27 i Nr 16, poz. 151, z 2000 r. Nr 9, poz. 124 oraz z 2001 r. Nr 20, poz. 241) załącznik do rozporządzenia otrzymuje brzmienie określone w załączniku do niniejszego rozporządzenia.
§ 2. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi: J. Kalinowski
Załącznik do rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 14 lutego 2002 r. (poz. 152)
WYKAZ TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY, NA KTÓRE MOGĄ BYĆ NAŁOŻONE OPŁATY CELNE DODATKOWE
KOD PCN |
Nazwa towaru |
1 |
2 |
0102 |
Bydło żywe: |
0102 90 |
- Pozostałe: |
- - Gatunki domowe: | |
0102 90 05 0 |
- - - O masie nieprzekraczającej 80 kg |
- - - O masie powyżej 80 kg, ale nieprzekraczającej 160 kg: | |
0102 90 21 0 |
- - - - Rzeźne |
0102 90 29 0 |
- - - - Pozostałe |
- - - O masie powyżej 300 kg: | |
- - - - Krowy: | |
0102 90 61 0 |
- - - - - Rzeźne |
0102 90 69 0 |
- - - - - Pozostałe |
- - - - Pozostałe: | |
0102 90 71 0 |
- - - - - Rzeźne |
0102 90 79 0 |
- - - - - Pozostałe |
0103 |
Trzoda chlewna żywa: |
- Pozostałe: | |
0103 91 |
- - O masie poniżej 50 kg: |
0103 91 10 0 |
- - - Gatunki domowe |
0103 92 |
- - O masie 50 kg lub większej: |
- - - Gatunki domowe: | |
0103 92 11 0 |
- - - - Maciory mające prosiaki co najmniej raz, o masie 160 kg lub większej |
0103 92 19 0 |
- - - - Pozostałe |
0104 |
Owce i kozy żywe: |
0104 10 |
- Owce: |
- - Pozostałe: | |
0104 10 30 0 |
- - - Jagnięta (do jednego roku życia) |
0104 10 80 0 |
- - - Pozostałe |
0104 20 |
- Kozy: |
0104 20 90 0 |
- - Pozostałe |
0105 |
Drób domowy żywy - to znaczy ptactwo z gatunków Gallus domesticus, kaczki, gęsi, indyki i perliczki: |
- O masie nieprzekraczającej 185 g: | |
0105 11 |
- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus : |
- - - Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli w drugim i trzecim pokoleniu: | |
0105 11 11 0 |
- - - - Nioski |
0105 11 19 0 |
- - - - Pozostałe |
- - - Pozostałe: | |
0105 11 91 0 |
- - - - Nioski |
0105 11 99 0 |
- - - - Pozostałe |
0105 12 00 0 |
- - Indyki |
0105 19 |
- - Pozostałe: |
0105 19 20 0 |
- - - Gęsi |
0105 19 90 0 |
- - - Kaczki i perliczki |
- Pozostałe: | |
0105 92 00 0 |
- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie nieprzekraczającej 2.000 g |
0105 93 00 0 |
- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie powyżej 2.000 g |
0105 99 |
- - Pozostałe: |
0105 99 10 0 |
- - - Kaczki |
0105 99 20 0 |
- - - Gęsi |
0105 99 30 0 |
- - - Indyki |
0105 99 50 0 |
- - - Perliczki |
0201 |
Mięso wołowe świeże lub chłodzone: |
0201 10 00 0 |
- Tusze i półtusze |
0201 20 |
- Pozostałe kawałki mięsa z kośćmi: |
0201 20 20 0 |
- - Ćwierci "kompensowane" |
0201 20 30 0 |
- - Ćwierci przednie nierozdzielone lub rozdzielone |
0201 20 50 0 |
- - Ćwierci tylne nierozdzielone lub rozdzielone |
0201 20 90 0 |
- - Pozostałe |
0201 30 00 0 |
- Bez kości |
0202 |
Mięso wołowe mrożone: |
0202 10 00 0 |
- Tusze i półtusze |
0202 20 |
- Pozostałe kawałki mięsa z kośćmi: |
0202 20 10 0 |
- - Ćwierci "kompensowane" |
0202 20 30 0 |
- - Ćwierci przednie nierozdzielone lub rozdzielone |
0202 20 50 0 |
- - Ćwierci tylne nierozdzielone lub rozdzielone |
0202 20 90 0 |
- - Pozostałe |
0202 30 |
- Bez kości: |
0202 30 10 0 |
- - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci "kompensowane" w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez polędwicy |
0202 30 50 0 |
- - Rostbef, antrykot i szponder - kawałki |
0202 30 90 0 |
- - Pozostałe |
0203 |
Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone: |
- Świeże lub chłodzone: | |
0203 11 |
- - Tusze i półtusze: |
0203 11 10 0 |
- - - Ze świń domowych |
0203 12 |
- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: |
- - - Ze świń domowych: | |
0203 12 11 0 |
- - - - Szynki i ich kawałki |
0203 12 19 0 |
- - - - Łopatki i ich kawałki |
0203 19 |
- - Pozostałe: |
- - - Ze świń domowych: | |
0203 19 11 0 |
- - - - Przodki i ich kawałki |
0203 19 13 0 |
- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi |
0203 19 15 0 |
- - - - Boczek i jego kawałki |
- - - - Pozostałe: | |
0203 19 55 0 |
- - - - - Bez kości |
0203 19 59 0 |
- - - - - Pozostałe |
- Mrożone: | |
0203 21 |
- - Tusze i półtusze: |
0203 21 10 0 |
- - - Ze świń domowych |
0203 22 |
- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: |
- - - Ze świń domowych: | |
0203 22 11 0 |
- - - - Szynki i ich kawałki |
0203 22 19 0 |
- - - - Łopatki i ich kawałki |
0203 29 |
- - Pozostałe: |
- - - Ze świń domowych: | |
0203 29 11 0 |
- - - - Przodki i ich kawałki |
0203 29 13 0 |
- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi |
0203 29 15 0 |
- - - - Boczek i jego kawałki |
- - - - Pozostałe: | |
0203 29 55 0 |
- - - - - Bez kości |
0203 29 59 0 |
- - - - - Pozostałe |
0207 |
Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji 0105, świeże, chłodzone lub mrożone: |
- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus : | |
0207 11 |
- - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone: |
0207 11 10 0 |
- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako "kurczaki 83%" |
0207 11 30 0 |
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%" |
0207 11 90 0 |
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane |
0207 12 |
- - Niecięte na kawałki, mrożone: |
0207 12 10 0 |
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%" |
0207 12 90 0 |
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane |
0207 13 |
- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: |
- - - Kawałki: | |
0207 13 10 0 |
- - - - Bez kości |
- - - - Z kośćmi: | |
0207 13 20 0 |
- - - - - Połówki lub ćwiartki |
0207 13 30 0 |
- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami |
0207 13 40 0 |
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
0207 13 50 0 |
- - - - - Piersi i ich kawałki |
0207 13 60 0 |
- - - - - Nogi i ich kawałki |
0207 13 70 0 |
- - - - - Pozostałe |
- - - Podroby: | |
0207 13 91 0 |
- - - - Wątroby |
0207 13 99 0 |
- - - - Pozostałe |
0207 14 |
- - Kawałki i podroby mrożone: |
- - - Kawałki: | |
0207 14 10 0 |
- - - - Bez kości |
- - - - Z kośćmi: | |
0207 14 20 0 |
- - - - - Połówki lub ćwiartki |
0207 14 30 0 |
- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami |
0207 14 40 0 |
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
0207 14 50 0 |
- - - - - Piersi i ich kawałki |
0207 14 60 0 |
- - - - - Nogi i ich kawałki |
0207 14 70 0 |
- - - - - Pozostałe |
- - - Podroby: | |
0207 14 91 0 |
- - - - Wątroby |
0207 14 99 0 |
- - - - Pozostałe |
- Z indyków: | |
0207 24 |
- - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone: |
0207 24 10 0 |
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" |
0207 24 90 0 |
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane |
0207 25 |
- - Niecięte na kawałki, mrożone: |
0207 25 10 0 |
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" |
0207 25 90 0 |
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane |
0207 26 |
- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: |
- - - Kawałki: | |
0207 26 10 0 |
- - - - Bez kości |
- - - - Z kośćmi: | |
0207 26 20 0 |
- - - - - Połówki lub ćwiartki |
0207 26 30 0 |
- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami |
0207 26 40 0 |
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
0207 26 50 0 |
- - - - - Piersi i ich kawałki |
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |
0207 26 60 0 |
- - - - - - Podudzia i ich kawałki |
0207 26 70 0 |
- - - - - - Pozostałe |
0207 26 80 0 |
- - - - - Pozostałe |
- - - Podroby: | |
0207 26 91 0 |
- - - - Wątroby |
0207 26 99 0 |
- - - - Pozostałe |
0207 27 |
- - Kawałki i podroby, mrożone: |
- - - Kawałki: | |
0207 27 10 0 |
- - - - Bez kości |
- - - - Z kośćmi: | |
0207 27 20 0 |
- - - - - Połówki lub ćwiartki |
0207 27 30 0 |
- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami |
0207 27 40 0 |
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
0207 27 50 0 |
- - - - - Piersi i ich kawałki |
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |
0207 27 60 0 |
- - - - - - Podudzia i ich kawałki |
0207 27 70 0 |
- - - - - - Pozostałe |
0207 27 80 0 |
- - - - - Pozostałe |
- - - Podroby: | |
0207 27 91 0 |
- - - - Wątroby |
0207 27 99 0 |
- - - - Pozostałe |
- Z kaczek, gęsi i perliczek: | |
0207 32 |
- - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone: |
- - - Kaczki: | |
0207 32 11 0 |
- - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale niewypatroszone, z głowami i łapami, znane jako "kaczki 85%" |
0207 32 15 0 |
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" |
0207 32 19 0 |
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane |
- - - Gęsi: | |
0207 32 51 0 |
- - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" |
0207 32 59 0 |
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane |
0207 32 90 0 |
- - - Perliczki |
0207 33 |
- - Niecięte na kawałki, mrożone: |
- - - Kaczki: | |
0207 33 11 0 |
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" |
0207 33 19 0 |
- - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane |
- - - Gęsi: | |
0207 33 51 0 |
- - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" |
0207 33 59 0 |
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane |
0207 33 90 0 |
- - - Perliczki |
0207 34 |
- - Otłuszczone wątroby, świeże lub chłodzone: |
0207 34 10 0 |
- - - Z gęsi |
0207 34 90 0 |
- - - Z kaczek |
0207 35 |
- - Pozostałe, świeże lub chłodzone: |
- - - Kawałki: | |
- - - - Bez kości: | |
0207 35 11 0 |
- - - - - Z gęsi |
0207 35 15 0 |
- - - - - Z kaczek i perliczek |
- - - - Z kośćmi: | |
- - - - - Połówki lub ćwiartki: | |
0207 35 21 0 |
- - - - - - Z kaczek |
0207 35 23 0 |
- - - - - - Z gęsi |
0207 35 25 0 |
- - - - - - Z perliczek |
0207 35 31 0 |
- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami |
0207 35 41 0 |
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
- - - - - Piersi i ich kawałki: | |
0207 35 51 0 |
- - - - - - Z gęsi |
0207 35 53 0 |
- - - - - - Z kaczek i perliczek |
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |
0207 35 61 0 |
- - - - - - Z gęsi |
0207 35 63 0 |
- - - - - - Z kaczek i perliczek |
0207 35 71 0 |
- - - - - Tusze gęsie i kacze |
0207 35 79 0 |
- - - - - Pozostałe |
- - - Podroby: | |
0207 35 91 0 |
- - - - Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby |
0207 35 99 0 |
- - - - Pozostałe |
0207 36 |
- - Pozostałe, mrożone: |
- - - Kawałki: | |
- - - - Bez kości: | |
0207 36 11 0 |
- - - - - Z gęsi |
0207 36 15 0 |
- - - - - Z kaczek i perliczek |
- - - - Z kośćmi: | |
- - - - - Połówki lub ćwiartki: | |
0207 36 21 0 |
- - - - - - Z kaczek |
0207 36 23 0 |
- - - - - - Z gęsi |
0207 36 25 0 |
- - - - - - Z perliczek |
0207 36 31 0 |
- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami |
0207 36 41 0 |
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
- - - - - Piersi i ich kawałki: | |
0207 36 51 0 |
- - - - - - Z gęsi |
0207 36 53 0 |
- - - - - - Z kaczek i perliczek |
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |
0207 36 61 0 |
- - - - - - Z gęsi |
0207 36 63 0 |
- - - - - - Z kaczek i perliczek |
0207 36 71 0 |
- - - - - Tusze gęsie i kacze |
0207 36 79 0 |
- - - - - Pozostałe |
- - - Podroby: | |
- - - - Wątroby: | |
0207 36 81 0 |
- - - - - Otłuszczone wątroby gęsie |
0207 36 85 0 |
- - - - - Otłuszczone wątroby kacze |
0207 36 89 0 |
- - - - - Pozostałe |
0207 36 90 0 |
- - - - Pozostałe |
0401 |
Mleko i śmietana, niezagęszczone ani niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego: |
0401 10 |
- O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 1%: |
0401 10 10 0 |
- - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów |
0401 10 90 0 |
- - Pozostałe |
0401 20 |
- O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 1%, ale nieprzekraczającej 6%: |
- - Nieprzekraczającej 3%: | |
0401 20 11 0 |
- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów |
0401 20 19 0 |
- - - Pozostałe |
- - Przekraczającej 3%: | |
0401 20 91 0 |
- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów |
0401 20 99 0 |
- - - Pozostałe |
0401 30 |
- O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 6%: |
- - Nieprzekraczającej 21%: | |
0401 30 11 0 |
- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów |
0401 30 19 0 |
- - - Pozostałe |
- - Przekraczającej 21%, ale nieprzekraczającej 45%: | |
0401 30 31 0 |
- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów |
0401 30 39 0 |
- - - Pozostałe |
- - Przekraczającej 45%: | |
0401 30 91 0 |
- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów |
0401 30 99 0 |
- - - Pozostałe |
0402 |
Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: |
0402 10 |
- W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 1,5%: |
- - Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego: | |
0402 10 11 0 |
- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg |
0402 10 19 0 |
- - - Pozostałe |
- - Pozostałe: | |
0402 10 91 0 |
- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg |
0402 10 99 0 |
- - - Pozostałe |
- W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 1,5%: | |
0402 21 |
- - Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego: |
- - - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 27%: | |
0402 21 11 |
- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg: |
0402 21 11 1 |
- - - - - Dla niemowląt |
0402 21 11 9 |
- - - - - Pozostałe |
- - - - Pozostałe: | |
0402 21 17 |
- - - - - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 11%: |
0402 21 17 1 |
- - - - - - Dla niemowląt |
0402 21 17 9 |
- - - - - - Pozostałe |
0402 21 19 |
- - - - - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 11%, ale nieprzekraczającej 27%: |
0402 21 19 1 |
- - - - - - Dla niemowląt |
0402 21 19 9 |
- - - - - - Pozostałe |
- - - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 27%: | |
0402 21 91 |
- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg: |
0402 21 91 1 |
- - - - - Dla niemowląt |
0402 21 91 9 |
- - - - - Pozostałe |
0402 21 99 |
- - - - Pozostałe: |
0402 21 99 1 |
- - - - - Dla niemowląt |
0402 21 99 9 |
- - - - - Pozostałe |
0402 29 |
- - Pozostałe: |
- - - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 27%: | |
0402 29 11 0 |
- - - - Mleko specjalne dla niemowląt, w hermetycznie zamkniętych pojemnikach, o zawartości netto nieprzekraczającej 500 g i o zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 10% |
- - - - Pozostałe: | |
0402 29 15 0 |
- - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg |
0402 29 19 0 |
- - - - - Pozostałe |
- - - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 27%: | |
0402 29 91 0 |
- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg |
0402 29 99 0 |
- - - - Pozostałe |
- Pozostałe: | |
0402 91 |
- - Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego: |
- - - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 8%: | |
0402 91 11 0 |
- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg |
0402 91 19 0 |
- - - - Pozostałe |
- - - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 8%, ale nieprzekraczającej 10%: | |
0402 91 31 0 |
- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg |
0402 91 39 0 |
- - - - Pozostałe |
- - - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 10%, ale nieprzekraczającej 45%: | |
0402 91 51 0 |
- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg |
0402 91 59 0 |
- - - - Pozostałe |
- - - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 45%: | |
0402 91 91 0 |
- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg |
0402 91 99 0 |
- - - - Pozostałe |
0402 99 |
- - Pozostałe: |
- - - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 9,5%: | |
0402 99 11 0 |
- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg |
0402 99 19 0 |
- - - - Pozostałe |
- - - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 9,5%, ale nieprzekraczającej 45%: | |
0402 99 31 0 |
- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg |
0402 99 39 0 |
- - - - Pozostałe |
- - - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 45%: | |
0402 99 91 0 |
- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg |
0402 99 99 0 |
- - - - Pozostałe |
0403 |
Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana kwaśna, jogurt, kefir i inne sfermentowane lub zakwaszone mleko i śmietana, nawet zagęszczone lub zawierające dodatek cukru albo innego środka słodzącego lub aromatycznego, lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao: |
0403 10 |
- Jogurt: |
- - Niearomatyzowany ani niezawierający dodatku owoców, orzechów lub kakao: | |
- - - Niezawierający dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie: | |
0403 10 11 0 |
- - - - Nieprzekraczającej 3 % |
0403 10 13 0 |
- - - - Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6% |
0403 10 19 0 |
- - - - Przekraczającej 6 % |
- - - Pozostały, o zawartości tłuszczu w masie: | |
0403 10 31 0 |
- - - - Nieprzekraczającej 3 % |
0403 10 33 0 |
- - - - Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6 % |
0403 10 39 0 |
- - - - Przekraczającej 6 % |
- - Aromatyzowany lub zawierający dodatek owoców, orzechów lub kakao: | |
- - - W proszku, granulkach lub innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: | |
0403 10 51 0 |
- - - - Nieprzekraczającej 1,5% |
0403 10 53 0 |
- - - - Przekraczającej 1,5%, ale nieprzekraczającej 27% |
0403 10 59 0 |
- - - - Przekraczającej 27% |
- - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: | |
0403 10 91 0 |
- - - - Nieprzekraczającej 3% |
0403 10 93 0 |
- - - - Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6% |
0403 10 99 0 |
- - - - Przekraczającej 6% |
0403 90 |
- Pozostałe: |
- - Niearomatyzowane ani niezawierające dodatku owoców, orzechów lub kakao: | |
- - - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci: | |
- - - - Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie: | |
0403 90 11 0 |
- - - - - Nieprzekraczającej 1,5% |
0403 90 13 0 |
- - - - - Przekraczającej 1,5%, ale nieprzekraczającej 27% |
0403 90 19 0 |
- - - - - Przekraczającej 27% |
- - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie: | |
0403 90 31 0 |
- - - - - Nieprzekraczającej 1,5% |
0403 90 33 0 |
- - - - - Przekraczającej 1,5%, ale nieprzekraczającej 27% |
0403 90 39 0 |
- - - - - Przekraczającej 27% |
- - - Pozostałe: | |
- - - - Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie: | |
0403 90 51 0 |
- - - - - Nieprzekraczającej 3% |
0403 90 53 0 |
- - - - - Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6% |
0403 90 59 0 |
- - - - - Przekraczającej 6% |
- - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie: | |
0403 90 61 0 |
- - - - - Nieprzekraczającej 3% |
0403 90 63 0 |
- - - - - Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6% |
0403 90 69 0 |
- - - - - Przekraczającej 6% |
- - Aromatyzowane lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao: | |
- - - W proszku, granulkach lub innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: | |
0403 90 71 0 |
- - - - Nieprzekraczającej 1,5% |
0403 90 73 0 |
- - - - Przekraczającej 1,5%, ale nieprzekraczającej 27% |
0403 90 79 0 |
- - - - Przekraczającej 27% |
- - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: | |
0403 90 91 0 |
- - - - Nieprzekraczającej 3% |
0403 90 93 0 |
- - - - Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6% |
0403 90 99 0 |
- - - - Przekraczającej 6% |
0405 |
Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; produkty mleczarskie do smarowania: |
0405 10 |
- Masło: |
- - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 85%: | |
- - - Masło naturalne: | |
0405 10 11 0 |
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg |
0405 10 19 0 |
- - - - Pozostałe |
0405 10 30 0 |
- - - Masło odtwarzane |
0405 10 50 0 |
- - - Masło z serwatki |
0405 10 90 0 |
- - Pozostałe |
0405 20 |
- Produkty mleczarskie do smarowania: |
0405 20 10 0 |
- - O zawartości tłuszczu w |