aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 13.10.2015

14 października 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 09.10    Różnica

warzywa                            
1    .roszponka        4    4,5    4,25    4,5    -0,25
2    .rucola    opakowanie 100g    4    4,5    4,25    4,5    -0,25                                                                      
3    .sałata mix    opakowanie 100g    4    4,5    4,25    4,5    -0,25
4    bakłażan    kg    4,4    5    4,7    5    -0,3
5    brokuł    szt.    2,5    2,5    2,5    3    -0,5
6    brukselka    kg    5,6    5,6    5,6        
7    burak czerwony    kg    1    1    1    1,15    -0,15
8    cebula    kg    1,2    1,3    1,25    1,28    -0,03
9    cebula cukrowa    kg    2,5    2,5    2,5    2,3    0,2
10    cebula czerwona    kg    2,4    2,4    2,4    2,15    0,25
11    cebula czosnkowa    kg    3,8    4    3,9        
12    cukinia    kg    3,6    5    4,3    4    0,3
13    czosnek    szt.    0,6    1,5    1,05    1,1    -0,05
14    kalafior    szt.    3    3    3    3,25    -0,25
15    kapusta biała    szt.    2,5    3    2,75        
16    kapusta czerwona    kg    1,5    2    1,75        
17    kapusta kiszona    kg    2,2    2,6    2,4    2,6    -0,2
18    kapusta pekińska    kg    2,4    3    2,7    3,2    -0,5
19    kapusta włoska    szt.    2,5    3    2,75    2,5    0,25
20    koper    pęczek    1    1    1    1    0                                                                                                        
21    marchew    kg    1,3    1,6    1,45    1,5    -0,05
22    natka z pietruszki    pęczek    0,8    0,8    0,8    1    -0,2
23    ogórek    kg    3,7    4,4    4,05    3,75    0,3
24    ogórek gruntowy    kg    3,5    4    3,75    4,25    -0,5
25    ogórek kiszony    kg    4,5    5    4,75    5    -0,25
26    ogórek krótki imp.    kg    2,5    2,5    2,5        
27    papryka czerwona    kg    4    5,5    4,75    3,5    1,25
28    papryka pikantna    kg    6    8    7    6,5    0,5
29    pietruszka    kg    4    4,4    4,2    4,75    -0,55
30    pomidor    kg    3,3    5    4,15    4,25    -0,1
31    pomidor malinowy    kg    5    7    6    4,75    1,25
32    por    szt.    1,5    1,8    1,65    1,6    0,05
33    por    kg    3    3    3        
34    rzepa biała    kg    2,4    2,4    2,4        
35    rzepa czarna    kg    2,4    2,4    2,4        
36    rzodkiewka    pęczek    1,4    1,5    1,45    1,6    -0,15
37    sałata    szt.    1,25    1,6    1,43    1,6    -0,17
38    sałata lodowa    szt.    3,2    3,5    3,35    4    -0,65
39    seler    kg    3    3,6    3,3    4    -0,7                                                                                                  
40    seler naciowy    szt.    2,8    3,5    3,15    3,5    -0,35
41    szczypior    szt.    1    1    1    1    0
42    włoszczyzna    pęczek    2,4    2,6    2,5    2,8    -0,3
43    ziemniak    kg    0,7    0,8    0,75    0,8    -0,05

grzyby                            
1    pieczarka    kg    5    5,6    5,3    5,5    -0,2

owoce                            
1    ananas    szt.    6    7    6,5    6,75    -0,25
2    banany    kg    3,5    4,2    3,85    4,18    -0,33
3    brzoskwinie imp.    kg    4    4,5    4,25    4,75    -0,5
4    cytryny    kg    5,5    6    5,75    6    -0,25
5    grapefruity    kg    6    6    6    6,5    -0,5
6    gruszka Lukasówka    kg    3    3    3    3    0
7    gruszki Santa Maria    kg    2,5    2,5    2,5        
8    gruszki Bancreta Viliamsa    kg    3    3    3        
9    gruszki Generał    kg    2,5    2,5    2,5    3    -0,5
10    gruszki Konferencja    kg    3    3    3    3    0
11    gruszki Margarita    kg    2,5    2,5    2,5                                                                                         
12    jabłka Antonówka    kg    1,67    1,67    1,67    1,6    0,07
13    jabłka Bohemia Gold    kg    1,93    1,93    1,93        
14    jabłka Boiken    kg    1,67    1,67    1,67        
15    jabłka Boskoop    kg    1,67    2    1,84    1,67    0,17
16    jabłka Cortland    kg    1,87    1,93    1,9    1,5    0,4
17    jabłka Gala    kg    1,73    1,87    1,8    1,5    0,3
18    jabłka Jester    kg    1,93    1,93    1,93    1,34    0,59
19    jabłka Ligol    kg    1,73    2    1,87    1,5    0,37
20    jabłka Lobo    kg    1,93    2    1,97    1,5    0,47
21    jabłka Malinowa    kg    2    2    2    1,67    0,33
22    jabłka Prince    kg    1,87    1,87    1,87    1,74    0,13
23    jabłka Rubin    kg    1,93    2    1,97    1,37    0,6
24    jabłka Rubinola    kg    1,8    1,8    1,8        
25    jabłka Sampion    kg    1,8    2    1,9    1,34    0,56
26    kiwi    kg    3,2    7    5,1    6,75    -1,65
27    limonka    kg    10    13    11,5    12    -0,5
28    śliwka Prezydent    kg    3,5    3,5    3,5    2,75    0,75
29    śliwki węgierki    kg    3,5    3,5    3,5    3,5    0
30    żurawina    kg    17    17    17        
31    mandarynki    kg    2,5    7    4,75    7,25    -2,5
32    nektarynki    kg    4,5    5    4,75    5,35    -0,6
33    orzechy laskowe    kg    9    9    9    10    -1
34    orzechy włoskie    kg    4    4    4        
35    pomarańcze    kg    4,5    4,5    4,5    5,05    -0,55                                                                     
36    Pomelo    szt.    5    5    5    5,5    -0,5
37    truskawki    500 g    6    6    6        
38    winogrona białe    kg    5    5,7    5,35    5,25    0,1
39    winogrona ciemne    kg    5    6    5,5    6,35    -0,85

art. spożywcze                            
1    cukier    kg    2,4    2,6    2,5    2,64    -0,14
2    dorsz (filet mrożony)    kg    23,2    24    23,6    23,6    0
3    fasola drobna Aura    kg    5,6    6    5,8    5,8    0
4    fasola Jaś duży    kg    14    15    14,5    14    0,5
5    fasola Jaś karłowy    kg    4,6    5,4    5    5    0
6    groch łupany    kg    2,4    2,6    2,5    3    -0,5
7    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,35    0,4    0,38    0,37    0,01
8    karczek    kg    11,55    12,6    12,08    12,9    -0,82
9    kiełbasa zwyczajna    kg    6    7,9    6,95    8,77    -1,82
10    kurczak    kg    6,9    7,2    7,05    6,8    0,25
11    mak    kg    10    12    11    10,5    0,5
12    makrela wędzona    kg    10,5    11,3    10,9    10,9    0
13    masło Extra    200 g    3,2    3,2    3,2    3,2    0
14    miruna ze skórą (filet)    kg    14,5    15,8    15,15    15,15    0
15    płaty śledziowe solone    kg    10,5    11,75    11,13    11,13    0
16    schab b/kości    kg    14,2    14,9    14,55    15,25    -0,7
17    szprot wędzony    kg    9,5    10    9,75        

POWIĄZANE

Na rynku rolnym w październiku, w porównaniu z wrześniem 2015 r., wzrosły ceny w...

Pod koniec pierwszego tygodnia listopada br. notowania pszenicy SRW na CBoT wyno...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę