MERCOSUR1
TSW_XV_2025

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 17.11.2015

18 listopada 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 13.11    Różnica

warzywa                            
1    .roszponka        3,7    4    3,85    3,95    -0,1
2    .rucola    opakowanie 100g    3,75    4    3,88    3,95    -0,07                                                                            
3    .sałata mix    opakowanie 100g    3,7    4    3,85    3,95    -0,1
4    bakłażan    kg    6    6    6    5,5    0,5
5    brokuł    szt.    2    2,5    2,25    2,5    -0,25
6    brukselka    kg    3,6    4    3,8    5    -1,2
7    burak czerwony    kg    1    1    1    1    0
8    cebula    kg    1,3    1,4    1,35    1,3    0,05
9    cebula cukrowa    kg    3    3,6    3,3    3,1    0,2
10    cebula czerwona    kg    2    2,5    2,25    2,2    0,05
11    cebula czosnkowa    kg    3,2    4    3,6    3,5    0,1
12    cukinia    kg    8    10    9    9,8    -0,8
13    czosnek    szt.    1,2    1,5    1,35    0,9    0,45
14    dynia    kg    2    2    2    2    0
15    kalafior    szt.    3,5    3,5    3,5    3,5    0
16    kapusta biała    kg    0,9    1    0,95    0,92    0,03
17    kapusta biała    szt.    2,5    3    2,75    2,65    0,1
18    kapusta czerwona    kg    1,5    2    1,75    1,75    0
19    kapusta kiszona    kg    2,4    2,6    2,5    2,3    0,2
20    kapusta pekińska    kg    2    2    2    2,2    -0,2
21    kapusta włoska    szt.    2,5    3,5    3    2,75    0,25                                                                                   
22    koper    pęczek    1    1    1    0,9    0,1
23    marchew    kg    1,1    1,5    1,3    1,4    -0,1
24    natka z pietruszki    pęczek    1    1    1    0,85    0,15
25    ogórek    kg    6,5    7    6,75    6,5    0,25
26    ogórek długi imp.    kg    4,8    5,8    5,3    6    -0,7
27    ogórek kiszony    kg    4,5    5,6    5,05    4,75    0,3
28    ogórek krótki imp.    kg    4    4    4    4,3    -0,3
29    papryka czerwona    kg    5    6,4    5,7    5,2    0,5
30    papryka czerwona imp.    kg    6    8,4    7,2    6,7    0,5
31    pietruszka    kg    3    4,4    3,7    4,2    -0,5
32    pomidor    kg    2,7    4,5    3,6    3,3    0,3
33    pomidor imp.    kg    2,66    2,66    2,66        
34    pomidor malinowy    kg    4,6    6,6    5,6    6,4    -0,8
35    por    szt.    1,6    1,8    1,7    1,65    0,05
36    por    kg    3    3,5    3,25    3,25    0
37    rzepa biała    kg    2    2,7    2,35    2,55    -0,2
38    rzepa czarna    kg    2,4    2,4    2,4    2    0,4
39    rzodkiewka    pęczek    1    1,6    1,3    1,3    0
40    sałata    szt.    1,87    2,5    2,19    2,35    -0,16
41    sałata lodowa    szt.    3    4    3,5    3,9    -0,4
42    seler    kg    2,6    3,6    3,1    3,3    -0,2
43    seler naciowy    szt.    2,8    3,5    3,15    3    0,15                                                                                     
44    szczypior    szt.    0,8    1    0,9    0,8    0,1
45    włoszczyzna    pęczek    2,4    2,6    2,5    2,5    0
46    ziemniak    kg    0,8    0,9    0,85    0,9    -0,05

grzyby                            
1    boczniak    kg    11    11    11    11    0
2    pieczarka    kg    5    5,5    5,25    5,25    0

owoce                            
1    ananas    szt.    6    9    7,5    6,5    1
2    arbuz    kg    2,5    3,5    3    4    -1
3    awokado    szt.    3    4    3,5    3,75    -0,25
4    banany    kg    3,55    3,8    3,68    3,5    0,18
5    cytryny    kg    4,8    6,5    5,65    4,8    0,85
6    grapefruity    kg    3,5    6    4,75    5    -0,25
7    gruszka Lukasówka    kg    3,25    3,25    3,25    2,5    0,75
8    gruszki Konferencja    kg    3    4    3,5    3,05    0,45
9    jabłka Alwa    kg    1,73    1,73    1,73    1,74    -0,01                                                                 
10    jabłka Bohemia Gold    kg    1,67    1,87    1,77    1,87    -0,1
11    jabłka Boiken    kg    1,6    1,6    1,6    1,17    0,43
12    jabłka Boskoop    kg    1,93    2    1,97    1,67    0,3                                                                                     
13    jabłka Decosta    kg    1,33    1,73    1,53    1,7    -0,17
14    jabłka Eliza    kg    1,33    1,8    1,57    1,57    0
15    jabłka Gala    kg    1,67    1,87    1,77        
16    jabłka Gloster    kg    1,33    1,73    1,53    1,74    -0,21
17    jabłka Golden Delicious    kg    1,33    1,8    1,57    1,84    -0,27
18    jabłka Jonagold    kg    1,33    1,33    1,33    1,7    -0,37
19    jabłka Ligol    kg    1,47    1,8    1,64    1,74    -0,1
20    jabłka Lobo    kg    1,93    2    1,97    1,63    0,34
21    jabłka Malinowa    kg    1,67    1,67    1,67    1,67    0
22    jabłka Mutsu    kg    1,67    1,87    1,77    1,87    -0,1
23    jabłka Prince    kg    1,67    1,87    1,77    1,83    -0,06
24    jabłka Rubin    kg    1,8    2    1,9    1,87    0,03
25    jabłka Rubinola    kg    1,67    1,67    1,67    1,5    0,17
26    jabłka Rubinstar    kg    1,67    1,67    1,67    1,67    0
27    jabłka Sampion    kg    1,67    1,87    1,77    1,8    -0,03
28    kiwi    kg    3,6    6    4,8    4,35    0,45
29    limonka    kg    10    12,5    11,25    11,13    0,12
30    śliwki węgierki    kg    4    4    4        
31    żurawina    kg    16    16    16    17    -1
32    mandarynki    kg    3    5    4    4,55    -0,55
33    orzechy laskowe    kg    10    12    11    11    0
34    pomarańcze    kg    3    4,6    3,8    4,38    -0,58                                                                                     
35    Pomelo    szt.    4    5    4,5    4,75    -0,25
36    winogrona białe    kg    5,5    6,85    6,18    6,3    -0,12
37    winogrona ciemne    kg    6    7,85    6,93    6,85    0,08

art. spożywcze                            
1    cukier    kg    2,35    2,6    2,48    2,48    0
2    dorsz (filet mrożony)    kg    23,2    24    23,6    23,6    0
3    fasola drobna Aura    kg    5,6    6    5,8    5,8    0
4    fasola Jaś duży    kg    13    16    14,5    14,5    0
5    fasola Jaś karłowy    kg    4,6    5    4,8    4,8    0
6    groch łupany    kg    2,4    2,6    2,5    2,5    0
7    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,35    0,4    0,38    0,38    0
8    karczek    kg    11,03    12,9    11,97    11,82    0,15
9    kiełbasa zwyczajna    kg    5,8    11,03    8,42    8,47    -0,05
10    kurczak    kg    7    7,5    7,25    6,65    0,6
11    mak    kg    10    11    10,5    10,5    0
12    makrela wędzona    kg    10,5    11,3    10,9    10,9    0
13    masło Extra    200 g    3,15    3,97    3,56    3,56    0
14    miruna ze skórą (filet)    kg    14,5    15,8    15,15    15,15    0
15    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,75    0
16    schab b/kości    kg    13,9    15,6    14,75    14,25    0,5
17    szprot wędzony    kg    9    10,5    9,75    9,75    0


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę