MERCOSUR1
TSW_XV_2025

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 10.11.2015

11 listopada 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 06.11    Różnica

warzywa                            
1    .roszponka        4    4    4    3,85    0,15
2    .rucola    opakowanie 100g    4    4    4    3,85    0,15                                                                             
3    .sałata mix    opakowanie 100g    4    4    4    3,85    0,15
4    bakłażan    kg    5    7    6    4    2
5    brokuł    szt.    2    3    2,5    2,25    0,25
6    brukselka    kg    5    5    5    5    0
7    burak czerwony    kg    1    1    1    1    0
8    cebula    kg    1,2    1,5    1,35    1,15    0,2
9    cebula cukrowa    kg    3    3,2    3,1    3,1    0
10    cebula czerwona    kg    2    2,4    2,2    2,5    -0,3
11    cebula czosnkowa    kg    3,2    4    3,6    4    -0,4
12    cukinia    kg    8    11    9,5    10    -0,5
13    czosnek    szt.    0,6    1,5    1,05        
14    dynia    kg    2    2    2    2    0
15    kalafior    szt.    3    4    3,5    3,75    -0,25
16    kapusta biała    szt.    2,5    3    2,75    2,65    0,1
17    kapusta biała    kg    0,9    1    0,95    0,92    0,03
18    kapusta czerwona    kg    1,5    1,7    1,6    1,75    -0,15
19    kapusta kiszona    kg    2,2    2,4    2,3    2,3    0
20    kapusta pekińska    kg    2,2    2,4    2,3    2,3    0
21    kapusta włoska    szt.    2,5    3,5    3    2,75    0,25
22    koper    pęczek    0,9    1    0,95    1    -0,05                                                                                               
23    marchew    kg    1,4    1,5    1,45    1,45    0
24    natka z pietruszki    pęczek    0,8    1    0,9    1    -0,1
25    ogórek    kg    6    6,5    6,25    5,5    0,75
26    ogórek długi imp.    kg    5,8    6    5,9    5,3    0,6
27    ogórek gruntowy    kg    7    8    7,5    6    1,5
28    ogórek kiszony    kg    4,5    5,6    5,05    5,05    0
29    ogórek krótki imp.    kg    4,2    4,6    4,4        
30    papryka czerwona    kg    5    6,5    5,75    4,8    0,95
31    papryka czerwona imp.    kg    5    8    6,5    7    -0,5
32    pietruszka    kg    4    4,4    4,2    4,2    0
33    pomidor    kg    2,5    4,6    3,55    3,75    -0,2
34    pomidor imp.    kg    8,5    8,5    8,5        
35    pomidor malinowy    kg    3    7    5    5,15    -0,15
36    por    szt.    1,5    1,8    1,65    1,65    0
37    por    kg    3,2    3,2    3,2    3,2    0
38    rzepa biała    kg    2,7    3    2,85    2    0,85
39    rzepa czarna    kg    2    2    2    2    0
40    rzodkiewka    pęczek    1,05    1,5    1,28    1,5    -0,22
41    sałata    szt.    2    2,5    2,25    2,25    0
42    sałata lodowa    szt.    3,7    4,3    4    3,65    0,35
43    seler    kg    3    3,6    3,3    3,3    0
44    seler naciowy    szt.    2,8    3,8    3,3    2,9    0,4                                                                               
45    szczypior    szt.    0,8    1    0,9    0,9    0
46    włoszczyzna    pęczek    2,4    2,6    2,5    2,5    0
47    ziemniak    kg    0,8    0,9    0,85    0,8    0,05

grzyby                            
1    boczniak    kg    11    11    11    11    0
2    pieczarka    kg    5,3    5,5    5,4    5,25    0,15

owoce                            
1    ananas    szt.    6    7    6,5    6,5    0
2    arbuz    kg    4    4    4    2,5    1,5
3    awokado    szt.    3    3,5    3,25    3,75    -0,5
4    banany    kg    3,3    3,8    3,55    3,78    -0,23
5    cytryny    kg    5    6    5,5    4,93    0,57
6    grapefruity    kg    4    6    5    5,4    -0,4
7    gruszka Lukasówka    kg    3    3    3    2,8    0,2
8    gruszki Generał    kg    3    3    3    3    0
9    gruszki Konferencja    kg    3    4,5    3,75    3    0,75
10    jabłka Alwa    kg    1,33    1,67    1,5    1,8    -0,3                                                                                  
11    jabłka Bohemia Gold    kg    1,33    2    1,67    1,8    -0,13
12    jabłka Boiken    kg    1,33    1,67    1,5    1,8    -0,3
13    jabłka Boskoop    kg    1,87    2    1,94    2,07    -0,13
14    jabłka Decosta    kg    1,33    1,67    1,5    1,84    -0,34
15    jabłka Eliza    kg    1,33    1,67    1,5    1,84    -0,34
16    jabłka Gloster    kg    1,8    2    1,9    1,8    0,1
17    jabłka Golden Delicious    kg    1,33    1,67    1,5    1,8    -0,3
18    jabłka Jonagold    kg    1,67    1,87    1,77    1,8    -0,03
19    jabłka Ligol    kg    1,67    1,87    1,77    1,84    -0,07
20    jabłka Lobo    kg    1,67    2    1,84    1,67    0,17
21    jabłka Malinowa    kg    2    2    2    1,74    0,26
22    jabłka Mutsu    kg    1,33    1,67    1,5    1,8    -0,3
23    jabłka Prince    kg    1,33    1,8    1,57    1,84    -0,27
24    jabłka Rubin    kg    1,33    1,67    1,5    1,84    -0,34
25    jabłka Rubinola    kg    1,33    1,67    1,5    1,8    -0,3
26    jabłka Rubinstar    kg    1,33    1,67    1,5        
27    jabłka Sampion    kg    1,2    1,67    1,44    1,84    -0,4
28    kiwi    kg    3,6    6    4,8    4,75    0,05
29    limonka    kg    10,5    11,25    10,88    12    -1,12
30    żurawina    kg    16    18    17    18    -1
31    mandarynki    kg    3,5    5,8    4,65    5    -0,35
32    orzechy laskowe    kg    10    10    10    12    -2
33    orzechy włoskie    kg    4    10    7                                                                                                      
34    pomarańcze    kg    3,4    4,8    4,1    4,65    -0,55
35    Pomelo    szt.    4,5    5    4,75    4,5    0,25
36    winogrona białe    kg    5,6    6,5    6,05    6,11    -0,06
37    winogrona ciemne    kg    5,8    6,8    6,3    6,8    -0,5

art. spożywcze      
                     
1    cukier    kg    2,3    2,6    2,45    2,5    -0,05
2    dorsz (filet mrożony)    kg    23,2    24    23,6    23,6    0
3    fasola drobna Aura    kg    5,6    6    5,8    5,8    0
4    fasola Jaś duży    kg    13    16    14,5    14    0,5
5    fasola Jaś karłowy    kg    5    5    5    5    0
6    groch łupany    kg    2,4    2,6    2,5    2,4    0,1
7    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,35    0,4    0,38    0,38    0
8    karczek    kg    10,9    11,6    11,25    11,47    -0,22
9    kiełbasa zwyczajna    kg    5,5    11,03    8,27    8,77    -0,5
10    kurczak    kg    6,2    6,9    6,55    7,5    -0,95
11    mak    kg    10    11    10,5    10,5    0
12    makrela wędzona    kg    10,5    11,3    10,9    10,9    0
13    masło Extra    200 g    3,3    3,97    3,64    3,51    0,13
14    miruna ze skórą (filet)    kg    14,5    15,8    15,15    15,15    0
15    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,75    0
16    schab b/kości    kg    13,9    14,3    14,1    14,89    -0,79
17    szprot wędzony    kg    9    10,5    9,75    9,75    0


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę