Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Rynek Elizówka - 11-07-2008

13 lipca 2008
Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 11.07.2008

 

Lp.

Produkt

Jm

Cena min.

Cena max.

średnia cena

średnia cena z poprzed-niego notowania 08.07

Różnica

warzywa

 

1

bakłażan

kg

3,00

3,00

3,00

3,60

-0,60

2

bób

kg

3,50

4,00

3,75

4,50

-0,75

3

brokuł

szt.

1,50

1,50

1,50

1,60

-0,10

4

burak czerwony młody

kg

1,00

1,00

1,00

1,40

-0,40

5

burak czerwony młody

pęczek

1,00

1,20

1,10

1,40

-0,30

6

cebula czerwona młoda

kg

2,50

2,50

2,50

2,60

-0,10

7

cebula młoda

kg

1,00

1,00

1,00

1,40

-0,40

8

cebula młoda cukrowa

kg

1,00

1,20

1,10

1,65

-0,55

9

chrzan

kg

5,00

5,00

5,00

5,00

0,00

10

cukinia

kg

1,20

1,20

1,20

1,30

-0,10

11

czosnek młody

szt.

0,30

0,80

0,55

0,55

0,00

12

fasola Mamut żółta

kg

4,00

4,00

4,00

6,00

-2,00

13

fasola szparagowa żółta

kg

3,00

3,00

3,00

3,50

-0,50

14

fasola szparagowa zielona

kg

2,50

4,00

3,25

4,00

-0,75

15

kalafior

szt.

0,50

1,30

0,90

1,15

-0,25

16

kalarepa

szt.

0,80

1,00

0,90

1,10

-0,20

17

kapusta biała młoda

szt.

0,60

1,00

0,80

1,15

-0,35

18

kapusta czerwona młoda

kg

2,00

2,00

2,00

2,00

0,00

19

kapusta kiszona młoda

kg

2,00

2,50

2,25

2,50

-0,25

20

kapusta pekińska młoda

kg

1,40

2,00

1,70

1,80

-0,10

21

koper

pęczek

0,60

0,60

0,60

0,65

-0,05

22

kukurydza

szt.

1,80

1,80

1,80

1,85

-0,05

23

marchew młoda

kg

1,40

1,50

1,45

1,65

-0,20

24

natka z pietruszki

pęczek

0,50

0,60

0,55

0,70

-0,15

25

ogórek

kg

0,80

1,00

0,90

1,25

-0,35

26

ogórek gruntowy

kg

1,20

1,80

1,50

1,75

-0,25

27

ogórek kiszony

kg

5,00

5,00

5,00

5,25

-0,25

28

ogórek małosolny

kg

5,00

5,00

5,00

5,25

-0,25

29

papryka biała

kg

3,00

4,00

3,50

3,50

0,00

30

papryka czerwona

kg

6,00

6,60

6,30

7,50

-1,20

31

papryka czerwona imp.

kg

5,80

6,60

6,20

6,50

-0,30

32

papryka zielona

kg

3,00

4,00

3,50

3,00

0,50

33

pietruszka

kg

10,00

10,00

10,00

9,00

1,00

34

pietruszka młoda

pęczek

1,60

1,80

1,70

1,70

0,00

35

pomidor

kg

2,20

3,50

2,85

3,23

-0,38

36

por młody

szt.

1,00

1,20

1,10

1,10

0,00

37

rzodkiewka

pęczek

0,80

0,80

0,80

1,00

-0,20

38

sałata

szt.

0,75

0,87

0,81

1,25

-0,44

39

sałata lodowa

szt.

2,00

2,00

2,00

1,83

0,17

40

seler

kg

2,00

2,40

2,20

2,40

-0,20

41

seler młody

kg

4,00

4,50

4,25



42

szczypior

szt.

0,50

0,70

0,60

0,70

-0,10

43

szparagi

pęczek

4,00

4,00

4,00

5,00

-1,00

44

ziemniak

kg

0,50

0,50

0,50

0,50

0,00

45

ziemniak młody kraj.

kg

0,60

0,80

0,70

0,95

-0,25

grzyby

 

1

pieczarka

kg

4,50

5,50

5,00

5,00

0,00

owoce

 

1

ananas

szt.

3,20

8,00

5,60

5,75

-0,15

2

arbuz

kg

1,10

1,20

1,15

1,50

-0,35

3

awokado

szt.

2,20

2,50

2,35

2,75

-0,40

4

banany

kg

2,66

2,70

2,68

2,77

-0,09

5

borówka amerykańska

0.25 kg

6,50

6,50

6,50



6

brzoskwinie imp.

kg

3,50

3,80

3,65

3,75

-0,10

7

brzoskwinie kraj.

kg

2,50

3,00

2,75

3,00

-0,25

8

cytryny

kg

4,00

4,20

4,10

4,95

-0,85

9

czereśnie kraj.

kg

4,00

7,50

5,75

5,75

0,00

10

grapefruity

kg

3,50

4,50

4,00

5,25

-1,25

11

jagody czarne

kg

10,00

10,00

10,00

9,80

0,20

12

kiwi

kg

5,50

6,00

5,75

6,40

-0,65

13

maliny

500 g

4,00

4,00

4,00

3,75

0,25

14

mandarynki

kg

4,50

5,00

4,75

5,25

-0,50

15

morele

kg

2,00

8,00

5,00

7,20

-2,20

16

nektarynki

kg

3,50

4,50

4,00

4,25

-0,25

17

orzechy laskowe

kg

9,00

9,00

9,00

8,00

1,00

18

pomarańcze

kg

2,50

4,50

3,50

4,15

-0,65

19

słonecznik

szt.

1,20

1,20

1,20

2,35

-1,15

20

truskawki

kg

4,00

4,00

4,00

4,50

-0,50

21

wiśnie

kg

2,00

3,33

2,67

3,33

-0,66

22

winogrona białe

kg

6,85

8,85

7,85

8,55

-0,70

23

winogrona ciemne

kg

5,50

8,60

7,05

4,63

2,42

art. spożywcze

 

1

chleb regionalny

0,5 kg

1,50

1,50

1,50

1,50

0,00

2

cukier

kg

2,20

2,49

2,35

2,33

0,02

3

dorsz (filet mrożony)

kg

10,50

11,65

11,08

11,08

0,00

4

fasola Jaś duży

kg

7,00

9,00

8,00

8,00

0,00

5

fasola Jaś karłowy

kg

3,80

4,00

3,90

3,90

0,00

6

groch łupany

kg

2,00

2,40

2,20

2,20

0,00

7

jaja

szt.

0,18

0,31

0,25

0,27

-0,02

8

karczek

kg

13,10

13,90

13,50

13,50

0,00

9

kiełbasa zwyczajna

kg

6,50

9,52

8,01

8,00

0,01

10

kurczak

kg

6,28

6,28

6,28

6,11

0,17

11

mak

kg

15,00

16,00

15,50

15,50

0,00

12

makrela wędzona

kg

9,00

9,50

9,25

9,25

0,00

13

masło Extra

200 g

1,96

2,70

2,33

2,33

0,00

14

panga (filet mrożony)

kg

7,50

9,00

8,25

8,25

0,00

15

płaty śledziowe solone

kg

8,00

8,00

8,00

8,00

0,00

16

polędwica sopocka

kg

14,49

19,37

16,93

17,04

-0,11

17

schab z kością

kg

13,00

13,40

13,20

13,20

0,00


POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę