Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania Lubelskiego Rynku Hurtowego w Elizówce z dnia 5 czerwca 2015

8 czerwca 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzedniego notowania 02.06    Różnica
warzywa                           
1    .roszponka        4    4    4    4    0
2    .rucola    opakowanie 100g    4    4    4    4    0
3    .sałata mix    opakowanie 100g    4    4    4    4    0
4    bakłażan    kg    5    6    5,5    6    -0,5
5    botwina    pęczek    0,8    1    0,9    1    -0,1
6    botwina z buraczkiem    pęczek    1,6    1,6    1,6    1,6    0
7    brokuł    szt.    3    3,5    3,25    3    0,25
8    burak czerwony    kg    0,8    1    0,9    0,8    0,1
9    cebula    kg    1,2    1,4    1,3    1,33    -0,03
10    cebula czerwona    kg    2,4    2,4    2,4    2,4    0
11    cebula młoda    pęczek    1,5    1,8    1,65    1,7    -0,05
12    cebula młoda    kg    3,3    3,6    3,45    3,2    0,25
13    cukinia    kg    3    4    3,5    3,5    0
14    czosnek młody    szt.    0,5    1,5    1    0,7    0,3
15    fasola szparagowa żółta    kg    12    12    12    14    -2
16    kalafior    szt.    2,5    3,5    3    2,5    0,5
17    kalarepa    szt.    1    1    1    1    0
18    kapusta biała    kg    1,95    2    1,98    1,9    0,08
19    kapusta biała młoda    szt.    2,5    2,5    2,5    2    0,5
20    kapusta czerwona    kg    1,3    1,3    1,3    1,2    0,1
21    kapusta kiszona    kg    1,7    1,8    1,75    1,7    0,05
22    kapusta pekińska    kg    1,6    2    1,8    2,2    -0,4
23    kapusta włoska    kg    3,5    3,5    3,5       
24    koper    pęczek    0,7    0,8    0,75    0,7    0,05
25    marchew    kg    2,6    2,6    2,6    2,25    0,35
26    marchew młoda    pęczek    2,8    2,8    2,8    2,4    0,4
27    natka z pietruszki    pęczek    0,7    1    0,85    0,75    0,1
28    ogórek    kg    2    2,5    2,25    2,25    0
29    ogórek gruntowy    kg    1,5    2    1,75    2,5    -0,75
30    ogórek kiszony    kg    4,5    5    4,75    4,5    0,25
31    ogórek małosolny    kg    5    7    6    6    0
32    papryka czerwona imp.    kg    7    7    7    6,5    0,5
33    pietruszka    kg    4    5    4,5    5,2    -0,7
34    pietruszka młoda    pęczek    1,5    1,5    1,5    1,75    -0,25
35    pomidor    kg    3    4,5    3,75    3,3    0,45
36    pomidor koktajlowy    kg    6,6    6,6    6,6    7    -0,4
37    pomidor malinowy    kg    5,8    7,5    6,65    7,05    -0,4
38    por    kg    4,5    5    4,75    4,5    0,25
39    por młody    szt.    2    2    2    2    0
40    rzodkiewka    pęczek    1    1,2    1,1    1,05    0,05
41    sałata    szt.    1,8    1,8    1,8    1,19    0,61
42    sałata lodowa    szt.    2,4    3    2,7    2,5    0,2
43    seler    kg    4    4    4    3,7    0,3
44    seler młody    szt.    1,5    1,5    1,5    1,75    -0,25
45    seler naciowy    szt.    3    3,5    3,25    3    0,25
46    szczaw    kg    5    5    5    5,5    -0,5
47    szczypior    szt.    0,5    0,6    0,55    0,55    0
48    szparagi    pęczek    4    6,5    5,25    6,75    -1,5
49    szpinak    kg    4    4    4    4    0
50    włoszczyzna    pęczek    2    2    2    2    0
51    włoszczyzna młoda    pęczek    2,5    2,5    2,5    2,25    0,25
52    ziemniak    kg    0,4    0,5    0,45    0,45    0
53    ziemniak młody importowany    kg    1,6    1,6    1,6    1,7    -0,1
54    ziemniak młody kraj.    kg    2    2    2    1,7    0,3
grzyby                           
1    boczniak    kg    9    10    9,5    9,5    0
2    pieczarka    kg    5    5    5    5    0
owoce                           
1    ananas    szt.    5    5,5    5,25    7    -1,75
2    arbuz    kg    2,5    3,3    2,9    2,9    0
3    banany    kg    4,1    4,5    4,3    4,22    0,08
4    brzoskwinia Paraguayo    kg    10    10    10    11,6    -1,6
5    brzoskwinie imp.    kg    6    6    6    5,75    0,25
6    cytryny    kg    6,2    7,5    6,85    6,5    0,35
7    czereśnie imp.    kg    21    21    21    21    0
8    grapefruity    kg    5    6    5,5    5,6    -0,1
9    gruszki Konferencja    kg    5    5    5    5    0
10    jabłka Boskoop    kg    3    3    3    2    1
11    jabłka Elstar    kg    2    2    2       
12    jabłka Gloster    kg    2,67    2,67    2,67    1,67    1
13    jabłka Idared    kg    1,67    2,33    2    2    0
14    jabłka Rubinstar    kg    2,67    2,67    2,67    2,34    0,33
15    jabłka Sampion    kg    2,33    2,67    2,5    2,74    -0,24
16    kiwi    kg    3,5    7    5,25    4,75    0,5
17    limonka    kg    20    20    20    16,5    3,5
18    mandarynki    kg    4    6    5    4,75    0,25
19    morele    kg    9    9    9    9    0
20    nektarynki    kg    6    7    6,5    5,25    1,25
21    pomarańcze    kg    2,5    4    3,25    3,15    0,1
22    rabarbar    kg    2    2    2    2    0
23    truskawki    kg    3    5    4    5    -1
24    winogrona ciemne    kg    9    9    9    8,9    0,1
art. spożywcze                           
1    chleb regionalny    0,5 kg    1,9    1,9    1,9    1,9    0
2    cukier    kg    1,95    2,1    2,03    2,03    0
3    dorsz (filet mrożony)    kg    23    24,4    23,7    23,7    0
4    fasola drobna Aura    kg    6    6    6    6,5    -0,5
5    fasola Jaś duży    kg    12    12    12    12,5    -0,5
6    fasola Jaś karłowy    kg    4    5    4,5    4,5    0
7    groch łupany    kg    2,5    2,5    2,5    2,6    -0,1
8    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,28    0,4    0,34    0,35    -0,01
9    karczek    kg    11,9    12,8    12,35    12,35    0
10    kiełbasa zwyczajna    kg    5,8    11,03    8,42    8,37    0,05
11    kurczak    kg    6,9    7,3    7,1    6,1    1
12    mak    kg    9    10    9,5    10    -0,5
13    makrela wędzona    kg    11    11    11    11    0
14    masło Extra    200 g    2,95    3,3    3,13    3,26    -0,13
15    miruna ze skórą (filet)    kg    14,5    15    14,75    14,75    0
16    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,75    0
17    schab b/kości    kg    12,5    14,7    13,6    13,6    0


POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę