Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania - Elizówka

23 sierpnia 2007

POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 21.08.2007


Lp.

Produkt

Jm

Cena min.

Cena max.

średnia cena

średnia cena z poprzed-niego notowania 17.08

Różnica

warzywa

1

bakłażan

kg

2,8

3

2,9

3

-0,1

2

burak czerwony

kg

0,5

0,7

0,6

0,55

0,05

3

cebula

kg

0,8

1

0,9

1,2

-0,3

4

cebula cukrowa

kg

1,2

1,4

1,3

1,3

0

5

cebula czerwona

kg

2

2,6

2,3

2,6

-0,3

6

cukinia

kg

0,8

1,2

1

0,9

0,1

7

czosnek

szt.

0,3

0,7

0,5



8

czosnek

kg

8

8,5

8,25

8

0,25

9

fasola Mamut żółta

kg

2,2

3

2,6

2,3

0,3

10

fasola szparagowa żółta

kg

2,4

3

2,7

2,6

0,1

11

fasola szparagowa zielona

kg

2,5

2,5

2,5



12

kalafior

szt.

1,2

1,6

1,4

1,2

0,2

13

kapusta biała

szt.

1,5

2,2

1,85

2

-0,15

14

kapusta czerwona

szt.

1,4

2

1,7

1,5

0,2

15

kapusta kiszona

kg

1,5

1,8

1,65

1,8

-0,15

16

kapusta pekińska

kg

2,4

2,4

2,4

2,4

0

17

kapusta włoska

szt.

2

2,5

2,25

2,25

0

18

koper

pęczek

0,5

0,7

0,6

0,55

0,05

19

kukurydza

szt.

0,6

0,8

0,7

0,75

-0,05

20

marchew

kg

0,7

0,9

0,8

0,85

-0,05

21

natka z pietruszki

pęczek

0,5

0,5

0,5

0,5

0

22

ogórek gruntowy

kg

1,8

2

1,9

2

-0,1

23

ogórek kiszony

kg

2,57

3

2,79

3,17

-0,38

24

ogórek spod osłon krótki kraj.

kg

2

2

2

1,7

0,3

25

papryka biała

kg

2

2

2

1,6

0,4

26

papryka czerwona

kg

2

2,4

2,2

2,2

0

27

papryka żółta

kg

2

2,4

2,2

2

0,2

28

papryka pikantna

kg

4

5

4,5

5

-0,5

29

papryka zielona

kg

1,2

1,6

1,4

1,4

0

30

pietruszka

kg

2,83

3,4

3,12

2,7

0,42

31

pomidor kraj.

kg

2

2,34

2,17

2,42

-0,25

32

por

kg

0,8

1

0,9



33

rzodkiewka

pęczek

0,6

0,8

0,7

0,8

-0,1

34

sałata

szt.

1

1

1

1,09

-0,09

35

sałata lodowa

szt.

1,66

3

2,33

3

-0,67

36

seler

kg

2

2,4

2,2

2

0,2

37

szczypior

szt.

0,8

1

0,9

1

-0,1

38

włoszczyzna

pęczek

1,2

1,3

1,25

1,2

0,05

39

ziemniak

kg

0,44

0,5

0,47

0,5

-0,03

grzyby

1

pieczarka

kg

6

6,5

6,25

6,25

0

owoce

1

ananas

szt.

4

4,5

4,25

3,77

0,48

2

arbuz

kg

1

1,5

1,25

1,35

-0,1

3

banany

kg

3

3,22

3,11

3,05

0,06

4

brzoskwinie imp.

kg

4

4,6

4,3

4,5

-0,2

5

brzoskwinie kraj.

kg

3,5

4

3,75



6

cytryny

kg

3

3,4

3,2

3,05

0,15

7

grapefruity

kg

4,17

5

4,59

4,6

-0,01

8

gruszka imp.

kg

3,08

3,4

3,24

3,05

0,19

9

jabłka Antonówka

kg

2,33

2,67

2,5

1,98

0,52

10

jabłka Celesta

kg

2,67

3

2,84



11

jabłka Delikates

kg

2,33

3

2,67

3

-0,33

12

jabłka James

kg

2,33

3

2,67

2,33

0,34

13

jabłka Paulared

kg

2

3

2,5

2,4

0,1

14

jabłka Sława

kg

3

3,33

3,17



15

jeżyny

500 g

4

4

4

4

0

16

kiwi

kg

4

6

5

5,18

-0,18

17

śliwka Amers

kg

3,5

3,5

3,5



18

śliwka Dąbrowicka

kg

3,25

3,25

3,25

2,75

0,5

19

śliwka Najbolja

kg

2,5

3

2,75

2,25

0,5

20

Śliwka Valor

kg

2,5

3

2,75



21

śliwki węgierki

kg

2

2,5

2,25

2,5

-0,25

22

maliny

500 g

4

4

4

4,5

-0,5

23

mandarynki

kg

4,5

4,6

4,55

4,65

-0,1

24

nektarynki

kg

4

4,8

4,4

4,25

0,15

25

orzechy laskowe

kg

7

8

7,5

8

-0,5

26

orzechy włoskie

kg

3,5

4

3,75

3

0,75

27

pomarańcze

kg

4

5

4,5

4,25

0,25

28

słonecznik

szt.

0,8

1,5

1,15

0,85

0,3

29

winogrona białe

kg

3,8

5

4,4

4,3

0,1

30

winogrona ciemne

kg

5

5

5

6,1

-1,1

art. spożywcze

1

baleron Sopel

kg

12,4

14,8

13,6

12,91

0,69

2

chleb regionalny

0,5 kg

1,35

1,35

1,35

1,35

0

3

cukier

kg

2,59

2,79

2,69

2,66

0,03

4

dorsz (filet mrożony)

kg

10,5

10,5

10,5

10,5

0

5

fasola Jaś duży

kg

7

8

7,5

6

1,5

6

fasola Jaś karłowy

kg

3,6

4

3,8

4

-0,2

7

groch łupany

kg

1,4

1,4

1,4

1,4

0

8

jaja

szt.

0,18

0,35

0,27

0,26

0,01

9

kiełbasa Toruńska

kg

7,9

11,51

9,71

10,19

-0,48

10

kiełbasa zwyczajna

kg

4,6

7,5

6,05

7,48

-1,43

11

kurczak

kg

5,79

5,96

5,88

6,05

-0,17

12

mak

kg

8

9

8,5

7,5

1