Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania - Elizówka

22 sierpnia 2007
Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 17.08.2007

 


Lp.

Produkt

Jm

Cena min.

Cena max.

średnia cena

średnia cena z poprzed-niego notowania 14.08

Różnica

warzywa

 

1

bakłażan

kg

3,00

3,00

3,00

3,00

0,00

2

burak czerwony

kg

0,50

0,60

0,55

0,60

-0,05

3

cebula

kg

0,90

1,50

1,20

1,15

0,05

4

cebula cukrowa

kg

1,20

1,40

1,30

1,30

0,00

5

cebula czerwona

kg

2,60

2,60

2,60

2,30

0,30

6

cukinia

kg

0,80

1,00

0,90

1,00

-0,10

7

czosnek

kg

8,00

8,00

8,00

8,50

-0,50

8

czosnek młody

szt.

0,30

0,80

0,55



9

fasola Mamut żółta

kg

2,00

2,60

2,30

2,50

-0,20

10

fasola szparagowa żółta

kg

2,60

2,60

2,60

2,40

0,20

11

kalafior

szt.

1,00

1,40

1,20

1,50

-0,30

12

kapusta biała

szt.

1,50

2,50

2,00

2,00

0,00

13

kapusta czerwona

szt.

1,50

1,50

1,50

1,75

-0,25

14

kapusta kiszona

kg

1,80

1,80

1,80

1,90

-0,10

15

kapusta pekińska

kg

2,40

2,40

2,40

1,40

1,00

16

kapusta włoska

szt.

2,00

2,50

2,25

2,25

0,00

17

koper

pęczek

0,50

0,60

0,55

0,55

0,00

18

kukurydza

szt.

0,50

1,00

0,75

0,65

0,10

19

marchew

kg

0,80

0,90

0,85

0,75

0,10

20

natka z pietruszki

pęczek

0,50

0,50

0,50

0,50

0,00

21

ogórek gruntowy

kg

2,00

2,00

2,00

1,50

0,50

22

ogórek kiszony

kg

3,00

3,33

3,17

2,92

0,25

23

ogórek spod osłon krótki kraj.

kg

1,60

1,80

1,70

1,90

-0,20

24

papryka biała

kg

1,60

1,60

1,60

2,00

-0,40

25

papryka czerwona

kg

2,00

2,40

2,20

2,25

-0,05

26

papryka żółta

kg

2,00

2,00

2,00

2,25

-0,25

27

papryka pikantna

kg

5,00

5,00

5,00

4,50

0,50

28

papryka zielona

kg

1,20

1,60

1,40

1,50

-0,10

29

pietruszka

kg

2,40

3,00

2,70

3,50

-0,80

30

pomidor kraj.

kg

1,50

3,33

2,42

2,25

0,17

31

por

szt.

1,00

1,00

1,00

1,00

0,00

32

rzodkiewka

pęczek

0,80

0,80

0,80

0,80

0,00

33

sałata

szt.

1,00

1,17

1,09

0,97

0,12

34

sałata lodowa

szt.

3,00

3,00

3,00

2,25

0,75

35

seler

kg

2,00

2,00

2,00

2,10

-0,10

36

szczypior

szt.

1,00

1,00

1,00

0,90

0,10

37

włoszczyzna

pęczek

1,20

1,20

1,20

1,30

-0,10

38

ziemniak

kg

0,50

0,50

0,50

0,45

0,05

grzyby

 

1

pieczarka

kg

6,00

6,50

6,25

5,50

0,75

owoce

 

1

ananas

szt.

3,54

4,00

3,77

4,00

-0,23

2

arbuz

kg

1,30

1,40

1,35

1,20

0,15

3

banany

kg

2,95

3,15

3,05

3,11

-0,06

4

borówka amerykańska

0.25 kg

4,50

4,50

4,50

4,50

0,00

5

brzoskwinie imp.

kg

4,00

5,00

4,50

4,40

0,10

6

cytryny

kg

2,90

3,20

3,05

3,20

-0,15

7

grapefruity

kg

4,40

4,80

4,60

4,50

0,10

8

gruszka imp.

kg

2,90

3,20

3,05

3,45

-0,40

9

gruszka kraj.

kg

1,00

2,00

1,50

3,25

-1,75

10

jabłka Antonówka

kg

1,80

2,16

1,98

2,17

-0,19

11

jabłka Delikates

kg

3,00

3,00

3,00

3,00

0,00

12

jabłka James

kg

2,00

2,66

2,33

2,33

0,00

13

jabłka Paulared

kg

2,00

2,80

2,40

3,00

-0,60

14

jeżyny

500 g

4,00

4,00

4,00

3,50

0,50

15

kiwi

kg

4,85

5,50

5,18

5,25

-0,07

16

śliwka Altana

kg

2,50

2,50

2,50

3,50

-1,00

17

śliwka Dąbrowicka

kg

2,50

3,00

2,75

3,50

-0,75

18

śliwka Hanita

kg

2,00

2,50

2,25

2,50

-0,25

19

śliwka Najbolja

kg

2,00

2,50

2,25

3,00

-0,75

20

śliwki węgierki

kg

2,00

3,00

2,50

2,25

0,25

21

maliny

500 g

4,50

4,50

4,50

4,05

0,45

22

mandarynki

kg

4,50

4,80

4,65

4,55

0,10

23

nektarynki

kg

4,00

4,50

4,25

4,55

-0,30

24

orzechy laskowe

kg

8,00

8,00

8,00

8,00

0,00

25

orzechy włoskie

kg

3,00

3,00

3,00

3,00

0,00

26

pomarańcze

kg

4,00

4,50

4,25

4,60

-0,35

27

słonecznik

szt.

0,50

1,20

0,85

1,25

-0,40

28

winogrona białe

kg

3,60

5,00

4,30

4,30

0,00

29

winogrona ciemne

kg

5,00

7,20

6,10

5,70

0,40

art. spożywcze

 

1

baleron Sopel

kg

12,40

13,41

12,91

13,60

-0,69

2

chleb regionalny

0,5 kg

1,35

1,35

1,35

1,35

0,00

3

cukier

kg

2,59

2,73

2,66

2,71

-0,05

4

dorsz (filet mrożony)

kg

10,50

10,50

10,50

10,50

0,00

5

fasola Jaś duży

kg

5,00

7,00

6,00

7,50

-1,50

6

fasola Jaś karłowy

kg

4,00

4,00

4,00

4,00

0,00

7

groch łupany

kg

1,40

1,40

1,40

1,40

0,00

8

jaja

szt.

0,18

0,33

0,26

0,29

-0,03

9

kiełbasa Toruńska

kg

8,86

11,51

10,19

9,71

0,48

10

kiełbasa zwyczajna

kg

5,95

9,00

7,48

6,05

1,43

11

kurczak

kg

5,94

6,16

6,05

6,14

-0,09

12

mak

kg

7,00

8,00

7,50

7,50

0,00

13

masło Extra

200 g

3,00

3,00

3,00

3,01

-0,01

14

schab z kością

kg

11,00

13,19

12,10

12,60

-0,50

15

twaróg tłusty

kg

8,55

8,55

8,55

8,64

-0,09

16

wódka Absolwent

0.5l

16,70

16,70

16,70

16,50

0,20


POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę