Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania - Elizówka

24 lipca 2007

POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 20.07.2007


Lp.

Produkt

Jm

Cena min.

Cena max.

średnia cena

średnia cena z poprzed-niego notowania 17.07

Różnica

warzywa

1

bakłażan

kg

3

4

3,5

4

-0,5

2

brokuł

szt.

1,4

2

1,7

1,5

0,2

3

burak czerwony młody

kg

0,5

0,8

0,65

0,7

-0,05

4

cebula czerwona młoda

kg

2,6

3,5

3,05

3,05

0

5

cebula młoda

kg

1,2

1,6

1,4

1,4

0

6

cebula młoda cukrowa

kg

1,2

1,6

1,4

1,4

0

7

cukinia

kg

0,8

1,4

1,1

1

0,1

8

czosnek

kg

9

9

9

9

0

9

czosnek młody

szt.

0,5

0,7

0,6

0,65

-0,05

10

fasola szparagowa zielona

kg

2

2,5

2,25

2,7

-0,45

11

fasola szparagowa żółta

kg

2

3

2,5

2,75

-0,25

12

kalafior

szt.

2

2

2

2

0

13

kapusta biała młoda

szt.

2

2,5

2,25

2,35

-0,1

14

kapusta czerwona

szt.

2

2,3

2,15



15

kapusta kiszona młoda

kg

1,7

2

1,85

1,9

-0,05

16

kapusta pekińska młoda

kg

1

1,4

1,2

1,3

-0,1

17

koper

pęczek

0,7

1

0,85

0,85

0

18

kukurydza

szt.

1

1,5

1,25

1,25

0

19

marchew młoda

kg

1

1

1

1,1

-0,1

20

natka z pietruszki

pęczek

0,5

0,8

0,65

0,6

0,05

21

ogórek gruntowy

kg

0,5

0,8

0,65

1

-0,35

22

ogórek krótki kraj.

kg

0,8

1,2

1

1

0

23

ogórek małosolny

kg

3

3,66

3,33

3,5

-0,17

24

papryka biała kraj.

kg

4

6

5

3,7

1,3

25

papryka czerwona

kg

5,4

6

5,7

7

-1,3

26

papryka zielona kraj.

kg

3

3

3

2,95

0,05

27

papryka żółta

kg

6

6

6

6,3

-0,3

28

pietruszka

kg

3,6

4

3,8

3,7

0,1

29

pietruszka młoda

pęczek

1,2

1,2

1,2

1,1

0,1

30

pomidor kraj.

kg

3

3,33

3,17

3,17

0

31

por

szt.

1

1

1

1,1

-0,1

32

rzodkiewka

pęczek

0,6

1,2

0,9

1,1

-0,2

33

sałata

szt.

1,25

1,3

1,28

1,25

0,03

34

sałata lodowa

szt.

1,5

2

1,75

2,17

-0,42

35

seler

kg

3,6

4

3,8

3,8

0

36

seler młody

szt.

1

1,2

1,1

1,15

-0,05

37

szczypior

szt.

1

1

1

0,65

0,35

38

włoszczyzna młoda

pęczek

1,4

1,5

1,45

1,45

0

39

ziemniak młody kraj.

kg

0,4

0,6

0,5

0,45

0,05

grzyby

1

pieczarka

kg

4,5

5,5

5

5,5

-0,5

owoce

1

ananas

szt.

3,5

4

3,75

3,75

0

2

arbuz

kg

1

1,3

1,15

1,15

0

3

banany

kg

3,05

3,33

3,19

3,11

0,08

4

borówka amerykańska

0.25 kg

4

4

4

4,75

-0,75

5

brzoskwinie imp.

kg

3

4

3,5

3,85

-0,35

6

brzoskwinie kraj.

kg

3

4,5

3,75

4

-0,25

7

cytryny

kg

2,8

3,33

3,07

2,98

0,09

8

grapefruity

kg

4

5

4,5

4,5

0

9

gruszki

kg

3,8

5,16

4,48

4,2

0,28

10

jabłka imp.

szt.

1

1,2

1,1

1,05

0,05

11

jabłka imp.

kg

3

3

3

4

-1

12

jabłka młode Genewa

kg

2,33

2,33

2,33

2,67

-0,34

13

jabłka Papierówka

kg

2,33

2,33

2,33



14

kiwi

kg

4,5

6

5,25

4,35

0,9

15

śliwka Książe Walii

kg

3

3,5

3,25



16

śliwka Santa Rosa

kg

3

3

3



17

śliwki Cacańska Rana

kg

5,5

5,5

5,5

5,5

0

18

maliny

500 g

5

5

5

3,25

1,75

19

mandarynki

kg

4

5,5

4,75

4,75

0

20

nektarynki

kg

3,5

4

3,75

4

-0,25

21

orzechy laskowe

kg

7

8

7,5

7,5

0

22

orzechy włoskie

kg

3

3

3

3

0

23

pomarańcze

kg

4

5

4,5

4,5

0

24

porzeczki czerwone

0,5 kg

2

2,4

2,2

2

0,2

25

wiśnie

kg

3,33

3,33

3,33

2,92

0,41

26

winogrona białe

kg

5

6,5

5,75

6,35

-0,6

27

winogrona ciemne

kg

6

7,15

6,58

8,33

-1,75

art. spożywcze

1

baleron Sopel

kg

11,98

14,7

13,34

13,34

0

2

chleb regionalny

0,5 kg

1,35

1,35

1,35

1,35

0

3

cukier

kg

2,55

2,86

2,71

2,71

0

4

dorsz (filet mrożony)

kg

10,5

10,5

10,5

10,5

0

5

fasola Jaś duży

kg

7

8

7,5

7,2

0,3

6

fasola Jaś karłowy

kg

4

4

4

4

0

7

groch łupany

kg

1,4

1,4

1,4

1,4

0

8

jaja

szt.

0,24

0,35

0,3

0,3

0

9

kiełbasa Toruńska

kg

8,24

10,5

9,37

9,37

0

10

kiełbasa zwyczajna

kg

4,6

7,95

6,28

6,28

0

11

kurczak

kg

5,66

6,11

5,89

6,48

-0,59

12

mak

kg

7

8

7,5

8

-0,5

13

polędwica sopocka

kg

14,2

17,8

16

16

0

14

schab z kością

kg

11,65

12,09

11,87

11,87

0

15

twaróg tłusty

kg

8,4

8,77

8,59

8,59