Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania cen z Lubelskiego Rynku Hurtowego S.A. w dniu 26 czerwca 2015 r.

29 czerwca 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 23.06    Różnica
warzywa                            
1    .roszponka        3,75    4    3,88    3,88    0
2    .rucola    opakowanie 100g    3,75    4    3,88    3,88    0
3    .sałata mix    opakowanie 100g    3,75    4    3,88    3,88    0
4    bakłażan    kg    4,4    7    5,7    7    -1,3
5    bób    kg    7    8    7,5    7,75    -0,25
6    botwina z buraczkiem    pęczek    1,2    1,8    1,5    1,6    -0,1
7    brokuł    szt.    1,5    2    1,75    2    -0,25
8    burak czerwony młody    kg    1,8    2,2    2    2,1    -0,1
9    cebula    kg    1,8    2    1,9    1,85    0,05
10    cebula cukrowa    kg    3    3    3    4,4    -1,4
11    cebula czerwona    kg    2,4    2,4    2,4    2,7    -0,3
12    cebula czerwona młoda    kg    3,4    3,4    3,4        
13    cebula młoda    kg    2,2    2,4    2,3    2,4    -0,1
14    cukinia    kg    2    2,6    2,3    2,3    0
15    czosnek młody    szt.    1    1,2    1,1    1,1    0                                                                              
16    fasola szparagowa żółta    kg    8    9    8,5    9    -0,5
17    kalafior    szt.    1,5    2    1,75    2    -0,25
18    kalarepa    szt.    1    1    1    1    0
19    kapusta biała młoda    szt.    1,2    1,4    1,3    1,4    -0,1
20    kapusta czerwona    kg    1,3    1,5    1,4    1,45    -0,05
21    kapusta czerwona młoda    szt.    2    2    2        
22    kapusta kiszona    kg    1,6    1,7    1,65    1,7    -0,05
23    kapusta kiszona młoda    kg    2,4    2,4    2,4    2,4    0
24    kapusta pekińska    kg    1,6    2    1,8    1,8    0
25    koper    pęczek    0,6    0,8    0,7    0,7    0
26    marchew    kg    2,5    2,5    2,5    2,55    -0,05
27    natka z pietruszki    pęczek    0,8    0,8    0,8    0,8    0
28    ogórek    kg    1,5    1,6    1,55    1,3    0,25
29    ogórek gruntowy    kg    3,4    3,6    3,5    2,75    0,75
30    ogórek kiszony    kg    4,5    5    4,75    5    -0,25
31    ogórek małosolny    kg    5    5    5    5,5    -0,5
32    papryka biała    kg    5    5    5    6    -1
33    papryka czerwona imp.    kg    8    9    8,5    8,3    0,2
34    papryka zielona    kg    3,6    3,6    3,6    5    -1,4
35    pietruszka    kg    7,6    7,8    7,7    6,2    1,5
36    pomidor    kg    2,3    3,3    2,8    2,9    -0,1                                                                                                 
37    pomidor malinowy    kg    3,3    4,6    3,95    4,15    -0,2
38    por    kg    4,5    4,5    4,5    4,25    0,25
39    por młody    szt.    1,6    1,6    1,6    1,7    -0,1
40    rzodkiewka    pęczek    1    1,2    1,1    1,1    0
41    sałata    szt.    1,1    1,2    1,15    1,31    -0,16
42    sałata lodowa    szt.    1,8    2,5    2,15    2,25    -0,1
43    seler    kg    3,6    4    3,8    4,3    -0,5
44    seler naciowy    szt.    2,75    3    2,88    3,25    -0,37
45    szczaw    kg    5    5    5    5    0
46    szczypior    szt.    0,6    0,6    0,6    0,65    -0,05
47    szpinak    kg    5    5    5    4,75    0,25
48    włoszczyzna    pęczek    2    2    2    2    0
49    włoszczyzna młoda    pęczek    2,5    2,5    2,5    2,5    0
50    ziemniak młody    kg    0,8    1    0,9    0,9    0
grzyby                            
1    boczniak    kg    10    10    10    10    0
2    pieczarka    kg    5    5    5    5    0
owoce                            
1    ananas    szt.    3,5    9    6,25    6,5    -0,25
2    arbuz    kg    1,5    1,8    1,65    2    -0,35
3    banany    kg    3,7    4,5    4,1    4,15    -0,05
4    brzoskwinia Paraguayo    kg    5    6    5,5    5,3    0,2
5    brzoskwinie imp.    kg    2,5    4,8    3,65    4,35    -0,7
6    cytryny    kg    4,8    8    6,4    6,4    0
7    czereśnie    kg    7    10    8,5    11    -2,5
8    grapefruity    kg    5    6    5,5    5,8    -0,3
9    gruszki Konferencja    kg    4,1    4,5    4,3    4,75    -0,45
10    jabłka Gloster    kg    2,8    2,8    2,8    3    -0,2                                                                                    
11    jabłka Ligol    kg    2,8    3    2,9    3    -0,1
12    jabłka Sampion    kg    3    3    3    3    0
13    jagody czarne    kg    14,4    14,4    14,4    24    -9,6
14    kiwi    kg    7    8    7,5    5,1    2,4
15    limonka    kg    10    13    11,5    13    -1,5
16    mandarynki    kg    4    6,5    5,25    5    0,25
17    morele    kg    8    9    8,5    8,4    0,1
18    nektarynki    kg    3,5    5    4,25    4,75    -0,5
19    pomarańcze    kg    3    4,5    3,75    4    -0,25
20    rabarbar    kg    3    3    3    3    0
21    truskawki    kg    4    4    4    4    0
22    winogrona białe    kg    10,7    11    10,85    12    -1,15
23    winogrona ciemne    kg    8,75    12    10,38    11    -0,62
art. spożywcze                            
1    chleb regionalny    0,5 kg    1,9    1,9    1,9    1,9    0
2    cukier    kg    1,95    2,1    2,03    2,05    -0,02
3    dorsz (filet mrożony)    kg    23,5    24    23,75    23,75    0
4    fasola drobna Aura    kg    5    6    5,5    6    -0,5
5    fasola Jaś duży    kg    12    13    12,5    12,5    0
6    fasola Jaś karłowy    kg    4    5    4,5    4,5    0
7    groch łupany    kg    2,4    2,5    2,45    2,45    0
8    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,36    0,4    0,38    0,36    0,02
9    karczek    kg    11,8    12,6    12,2    12,2    0
10    kiełbasa zwyczajna    kg    5,6    11,03    8,32    8,32    0
11    kurczak    kg    7,4    7,4    7,4    6,9    0,5
12    mak    kg    10    11    10,5    10    0,5
13    makrela wędzona    kg    11    11,3    11,15    11,15    0
14    masło Extra    200 g    2,95    3,97    3,46    3,46    0
15    miruna ze skórą (filet)    kg    14,5    15,8    15,15    15,15    0
16    płaty śledziowe solone    kg    10,5    11,75    11,13    11,13    0
17    schab b/kości    kg    12,9    14,7    13,8    13,8    0
18    szprot wędzony    kg    9,5    10,5    10    10    0

POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę