Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania cen z Lubelskiego Rynku Hurtowego S.A. w dniu 23 czerwca 2015 r.

24 czerwca 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 19.06    Różnica
warzywa                            
1    .roszponka        3,75    4    3,88    3,88    0
2    .rucola    opakowanie 100g    3,75    4    3,88    3,88    0
3    .sałata mix    opakowanie 100g    3,75    4    3,88    3,88    0
4    bakłażan    kg    6    8    7    8    -1
5    bób    kg    7,5    8    7,75    9    -1,25
6    botwina z buraczkiem    pęczek    1,2    2    1,6    1,7    -0,1
7    brokuł    szt.    2    2    2    2,25    -0,25
8    burak czerwony młody    kg    2    2,2    2,1    2,5    -0,4
9    cebula    kg    1,7    2    1,85    1,89    -0,04
10    cebula cukrowa    kg    4,4    4,4    4,4    4,3    0,1
11    cebula czerwona    kg    2,4    3    2,7    2,4    0,3
12    cebula młoda    kg    2    2,8    2,4    2,8    -0,4
13    cukinia    kg    2    2,6    2,3    2,6    -0,3
14    czosnek młody    szt.    1    1,2    1,1    1,35    -0,25
15    fasola szparagowa żółta    kg    9    9    9    7,75    1,25
16    fasola szparagowa zielona    kg    11    11    11        
17    kalafior    szt.    2    2    2    2    0
18    kalarepa    szt.    1    1    1    1    0
19    kapusta biała młoda    szt.    1,2    1,6    1,4    1,6    -0,2
20    kapusta czerwona    kg    1,3    1,6    1,45    1,4    0,05
21    kapusta kiszona    kg    1,6    1,8    1,7    1,65    0,05
22    kapusta kiszona młoda    kg    2,4    2,4    2,4        
23    kapusta pekińska    kg    1,6    2    1,8    1,8    0
24    koper    pęczek    0,6    0,8    0,7    0,7    0
25    kukurydza    szt.    2,8    2,8    2,8        
26    marchew    kg    2,5    2,6    2,55    2,65    -0,1
27    marchew młoda    kg    2,4    2,8    2,6        
28    natka z pietruszki    pęczek    0,8    0,8    0,8    0,8    0
29    ogórek    kg    1    1,6    1,3    1,55    -0,25
30    ogórek gruntowy    kg    2,5    3    2,75    1,75    1
31    ogórek kiszony    kg    5    5    5    4,75    0,25
32    ogórek małosolny    kg    5    6    5,5    5    0,5
33    papryka biała    kg    6    6    6        
34    papryka czerwona imp.    kg    7    9,6    8,3    9    -0,7
35    papryka zielona    kg    5    5    5        
36    pietruszka    kg    6    6,4    6,2    6,2    0
37    pomidor    kg    2,5    3,3    2,9    2,9    0
38    pomidor malinowy    kg    3,3    5    4,15    3,8    0,35
39    por    kg    4    4,5    4,25    4,5    -0,25
40    por młody    szt.    1,6    1,8    1,7    1,5    0,2
41    rzodkiewka    pęczek    1    1,2    1,1    1,1    0
42    sałata    szt.    1,12    1,5    1,31    1,3    0,01
43    sałata lodowa    szt.    2    2,5    2,25    2,25    0
44    seler    kg    3,6    5    4,3    3,8    0,5
45    seler młody    szt.    1,5    1,5    1,5        
46    seler naciowy    szt.    3    3,5    3,25    2,83    0,42
47    szczaw    kg    5    5    5    5    0
48    szczypior    szt.    0,6    0,7    0,65    0,6    0,05
49    szparagi    pęczek    6,5    7    6,75    6,5    0,25                                                                                          
50    szpinak    kg    4,5    5    4,75    5    -0,25
51    włoszczyzna    pęczek    2    2    2    2    0
52    włoszczyzna młoda    pęczek    2,5    2,5    2,5    2,5    0
53    ziemniak młody    kg    0,8    1    0,9    1,15    -0,25
grzyby                            
1    boczniak    kg    10    10    10    9,5    0,5
2    pieczarka    kg    5    5    5    5    0
owoce                            
1    ananas    szt.    4    9    6,5    5,1    1,4
2    arbuz    kg    1,8    2,2    2    2,3    -0,3
3    banany    kg    3,8    4,5    4,15    4,2    -0,05
4    brzoskwinia Paraguayo    kg    5    5,6    5,3    5,5    -0,2
5    brzoskwinie imp.    kg    3,5    5,2    4,35    5,25    -0,9
6    cytryny    kg    4,8    8    6,4    6,5    -0,1
7    czereśnie    kg    10    12    11        
8    grapefruity    kg    5,6    6    5,8    5,5    0,3
9    gruszki Konferencja    kg    4,5    5    4,75    5    -0,25                                                                           
10    jabłka Gloster    kg    3    3    3    2,9    0,1
11    jabłka Ligol    kg    3    3    3    2,9    0,1
12    jabłka Sampion    kg    3    3    3    2,9    0,1
13    jagody czarne    kg    24    24    24        
14    kiwi    kg    3,2    7    5,1    5,4    -0,3
15    limonka    kg    12    14    13    12    1
16    maliny    250 g    5    5    5        
17    mandarynki    kg    3,5    6,5    5    4,75    0,25
18    morele    kg    8,4    8,4    8,4    7    1,4
19    nektarynki    kg    3,5    6    4,75    5,5    -0,75
20    pomarańcze    kg    3    5    4    3,6    0,4
21    rabarbar    kg    3    3    3    2,2    0,8
22    truskawki    kg    4    4    4    4    0
23    winogrona białe    kg    11    13    12    13,5    -1,5
24    winogrona ciemne    kg    10    12    11    10,75    0,25
art. spożywcze                            
1    chleb regionalny    0,5 kg    1,9    1,9    1,9    1,9    0                                                                                                                        
2    cukier    kg    2    2,1    2,05    2,03    0,02                                                                                                            
3    dorsz (filet mrożony)    kg    23,5    24    23,75    24    -0,25
4    fasola drobna Aura    kg    6    6    6    6    0
5    fasola Jaś duży    kg    12    13    12,5    13    -0,5
6    fasola Jaś karłowy    kg    4    5    4,5    4,3    0,2
7    groch łupany    kg    2,4    2,5    2,45    2,5    -0,05
8    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,32    0,4    0,36    0,36    0
9    karczek    kg    11,8    12,6    12,2    12,65    -0,45
10    kiełbasa zwyczajna    kg    5,6    11,03    8,32    8,42    -0,1
11    kurczak    kg    6,4    7,4    6,9    7,2    -0,3
12    mak    kg    9    11    10    10,5    -0,5
13    makrela wędzona    kg    11    11,3    11,15    11    0,15
14    masło Extra    200 g    2,95    3,97    3,46    3,26    0,2
15    miruna ze skórą (filet)    kg    14,5    15,8    15,15    14,5    0,65
16    płaty śledziowe solone    kg    10,5    11,75    11,13    11,75    -0,62
17    schab b/kości    kg    12,9    14,7    13,8    14,39    -0,59
18    szprot wędzony    kg    9,5    10,5    10    9,5    0,5

POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę