Lp. Produkt Jm Cena min. Cena max. średnia cena średnia cena z poprzed-niego notowania 16.06 Różnica
warzywa
1 .roszponka 3,75 4 3,88 3,88 0
2 .rucola opakowanie 100g 3,75 4 3,88
3 .sałata mix opakowanie 100g 3,75 4 3,88
4 bakłażan kg 8 8 8 7 1
5 bób kg 9 9 9 9,5 -0,5
6 botwina z buraczkiem pęczek 1,6 1,8 1,7 1,9 -0,2
7 brokuł szt. 2 2,5 2,25 2,5 -0,25
8 burak czerwony kg 1 1 1 1 0
9 burak czerwony młody kg 2,5 2,5 2,5 2,5 0
10 cebula kg 1,87 1,9 1,89 1,8 0,09
11 cebula cukrowa kg 4 4,6 4,3 4,5 -0,2
12 cebula czerwona kg 2,4 2,4 2,4 2,4 0
13 cebula młoda kg 2,6 3 2,8 2,7 0,1
14 cukinia kg 2,6 2,6 2,6
15 czosnek młody szt. 1,2 1,5 1,35 0,95 0,4
16 fasola szparagowa żółta kg 7,5 8 7,75 7,25 0,5
17 kalafior szt. 2 2 2 1,75 0,25
18 kalarepa szt. 1 1 1
19 kapusta biała kg 2,1 2,1 2,1 2 0,1
20 kapusta biała młoda szt. 1,6 1,6 1,6 1,75 -0,15
21 kapusta czerwona kg 1,3 1,5 1,4 1,4 0
22 kapusta kiszona kg 1,6 1,7 1,65 1,7 -0,05
23 kapusta pekińska kg 1,6 2 1,8 1,7 0,1
24 koper pęczek 0,6 0,8 0,7 0,7 0
25 marchew kg 2,5 2,8 2,65 2,5 0,15
26 natka z pietruszki pęczek 0,8 0,8 0,8 0,7 0,1
27 ogórek kg 1,5 1,6 1,55 1,25 0,3
28 ogórek gruntowy kg 1,5 2 1,75 1,6 0,15
29 ogórek kiszony kg 4,5 5 4,75 4,75 0
30 ogórek małosolny kg 5 5 5 5 0
31 papryka czerwona imp. kg 8 10 9 9,5 -0,5
32 pietruszka kg 6 6,4 6,2 6,4 -0,2
33 pomidor kg 2,5 3,3 2,9 3,05 -0,15
34 pomidor malinowy kg 3,3 4,3 3,8 3,8 0
35 por kg 4,5 4,5 4,5 4,75 -0,25
36 por młody szt. 1,5 1,5 1,5 1,8 -0,3
37 rzodkiewka pęczek 1 1,2 1,1 1 0,1
38 sałata szt. 1,1 1,5 1,3 1,38 -0,08
39 sałata lodowa szt. 2 2,5 2,25 2,25 0
40 seler kg 3,6 4 3,8 3,8 0
41 seler naciowy szt. 2,65 3 2,83 3,15 -0,32
42 szczaw kg 5 5 5 5 0
43 szczypior szt. 0,6 0,6 0,6 0,55 0,05
44 szparagi pęczek 6 7 6,5 6,75 -0,25
45 szpinak kg 5 5 5 5 0
46 włoszczyzna pęczek 2 2 2 2 0
47 włoszczyzna młoda pęczek 2,5 2,5 2,5 2,5 0
48 ziemniak kg 0,8 0,8 0,8 0,67 0,13
49 ziemniak młody kg 1 1,3 1,15 1,45 -0,3
grzyby
1 boczniak kg 9 10 9,5 9,5 0
2 pieczarka kg 5 5 5 5 0
owoce
1 ananas szt. 5 5,2 5,1 6,75 -1,65
2 arbuz kg 2 2,6 2,3 2,05 0,25
3 banany kg 3,9 4,5 4,2 4,15 0,05
4 brzoskwinia Paraguayo kg 5 6 5,5 6,7 -1,2
5 brzoskwinie imp. kg 4 6,5 5,25 5,25 0
6 cytryny kg 5 8 6,5 6,5 0
7 grapefruity kg 5 6 5,5 5,75 -0,25
8 gruszki Konferencja kg 5 5 5 5 0
9 jabłka Decosta kg 3 3 3 2,67 0,33
10 jabłka Eliza kg 3 3 3 2,8 0,2
11 jabłka Gloster kg 2,8 3 2,9 3 -0,1
12 jabłka Ligol kg 2,8 3 2,9 3 -0,1
13 jabłka Sampion kg 2,8 3 2,9 3 -0,1
14 kiwi kg 3,8 7 5,4 5,15 0,25
15 limonka kg 10 14 12 15,25 -3,25
16 mandarynki kg 3 6,5 4,75 5,65 -0,9
17 morele kg 6 8 7 8,3 -1,3
18 nektarynki kg 4,5 6,5 5,5 5,5 0
19 pomarańcze kg 3 4,2 3,6 3,25 0,35
20 rabarbar kg 2,2 2,2 2,2 2 0,2
21 truskawki kg 4 4 4 4 0
22 winogrona białe kg 13,5 13,5 13,5 15,75 -2,25
23 winogrona ciemne kg 10,5 11 10,75 10,2 0,55
art. spożywcze
1 chleb regionalny 0,5 kg 1,9 1,9 1,9 1,9 0
2 cukier kg 1,95 2,1 2,03 2,03 0
3 dorsz (filet mrożony) kg 23,5 24,5 24 24 0
4 fasola drobna Aura kg 6 6 6 5,75 0,25
5 fasola Jaś duży kg 13 13 13 13 0
6 fasola Jaś karłowy kg 4 4,6 4,3 4,75 -0,45
7 groch łupany kg 2,4 2,6 2,5 2,5 0
8 jaja klasa "L"(63 g-73 g) szt. 0,32 0,4 0,36 0,36 0
9 karczek kg 12,5 12,8 12,65 12,25 0,4
10 kiełbasa zwyczajna kg 5,8 11,03 8,42 8,42 0
11 kurczak kg 7,2 7,2 7,2 6,85 0,35
12 mak kg 10 11 10,5 10,5 0
13 makrela wędzona kg 11 11 11 11 0
14 masło Extra 200 g 2,95 3,57 3,26 3,13 0,13
15 miruna ze skórą (filet) kg 14,5 14,5 14,5 14,5 0
16 płaty śledziowe solone kg 11,75 11,75 11,75 11,75 0
17 schab b/kości kg 14,07 14,7 14,39 13,8 0,59
18 szprot wędzony kg 9,5 9,5 9,5 9,5 0
7278145
1