Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania cen z Lubelskiego Rynku Hurtowego S.A. w dniu 19 czerwca 2015 r.

22 czerwca 2015








Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 16.06    Różnica
warzywa                            
1    .roszponka        3,75    4    3,88    3,88    0
2    .rucola    opakowanie 100g    3,75    4    3,88        
3    .sałata mix    opakowanie 100g    3,75    4    3,88        
4    bakłażan    kg    8    8    8    7    1
5    bób    kg    9    9    9    9,5    -0,5
6    botwina z buraczkiem    pęczek    1,6    1,8    1,7    1,9    -0,2
7    brokuł    szt.    2    2,5    2,25    2,5    -0,25
8    burak czerwony    kg    1    1    1    1    0
9    burak czerwony młody    kg    2,5    2,5    2,5    2,5    0
10    cebula    kg    1,87    1,9    1,89    1,8    0,09
11    cebula cukrowa    kg    4    4,6    4,3    4,5    -0,2
12    cebula czerwona    kg    2,4    2,4    2,4    2,4    0
13    cebula młoda    kg    2,6    3    2,8    2,7    0,1
14    cukinia    kg    2,6    2,6    2,6        
15    czosnek młody    szt.    1,2    1,5    1,35    0,95    0,4
16    fasola szparagowa żółta    kg    7,5    8    7,75    7,25    0,5
17    kalafior    szt.    2    2    2    1,75    0,25
18    kalarepa    szt.    1    1    1        
19    kapusta biała    kg    2,1    2,1    2,1    2    0,1
20    kapusta biała młoda    szt.    1,6    1,6    1,6    1,75    -0,15
21    kapusta czerwona    kg    1,3    1,5    1,4    1,4    0
22    kapusta kiszona    kg    1,6    1,7    1,65    1,7    -0,05
23    kapusta pekińska    kg    1,6    2    1,8    1,7    0,1
24    koper    pęczek    0,6    0,8    0,7    0,7    0
25    marchew    kg    2,5    2,8    2,65    2,5    0,15
26    natka z pietruszki    pęczek    0,8    0,8    0,8    0,7    0,1
27    ogórek    kg    1,5    1,6    1,55    1,25    0,3
28    ogórek gruntowy    kg    1,5    2    1,75    1,6    0,15
29    ogórek kiszony    kg    4,5    5    4,75    4,75    0
30    ogórek małosolny    kg    5    5    5    5    0
31    papryka czerwona imp.    kg    8    10    9    9,5    -0,5
32    pietruszka    kg    6    6,4    6,2    6,4    -0,2
33    pomidor    kg    2,5    3,3    2,9    3,05    -0,15                                                                                      
34    pomidor malinowy    kg    3,3    4,3    3,8    3,8    0
35    por    kg    4,5    4,5    4,5    4,75    -0,25
36    por młody    szt.    1,5    1,5    1,5    1,8    -0,3
37    rzodkiewka    pęczek    1    1,2    1,1    1    0,1
38    sałata    szt.    1,1    1,5    1,3    1,38    -0,08
39    sałata lodowa    szt.    2    2,5    2,25    2,25    0
40    seler    kg    3,6    4    3,8    3,8    0
41    seler naciowy    szt.    2,65    3    2,83    3,15    -0,32
42    szczaw    kg    5    5    5    5    0
43    szczypior    szt.    0,6    0,6    0,6    0,55    0,05
44    szparagi    pęczek    6    7    6,5    6,75    -0,25
45    szpinak    kg    5    5    5    5    0                                                                                                 
46    włoszczyzna    pęczek    2    2    2    2    0
47    włoszczyzna młoda    pęczek    2,5    2,5    2,5    2,5    0
48    ziemniak    kg    0,8    0,8    0,8    0,67    0,13
49    ziemniak młody    kg    1    1,3    1,15    1,45    -0,3
grzyby                            
1    boczniak    kg    9    10    9,5    9,5    0
2    pieczarka    kg    5    5    5    5    0
owoce                            
1    ananas    szt.    5    5,2    5,1    6,75    -1,65
2    arbuz    kg    2    2,6    2,3    2,05    0,25
3    banany    kg    3,9    4,5    4,2    4,15    0,05
4    brzoskwinia Paraguayo    kg    5    6    5,5    6,7    -1,2
5    brzoskwinie imp.    kg    4    6,5    5,25    5,25    0
6    cytryny    kg    5    8    6,5    6,5    0
7    grapefruity    kg    5    6    5,5    5,75    -0,25
8    gruszki Konferencja    kg    5    5    5    5    0
9    jabłka Decosta    kg    3    3    3    2,67    0,33
10    jabłka Eliza    kg    3    3    3    2,8    0,2
11    jabłka Gloster    kg    2,8    3    2,9    3    -0,1
12    jabłka Ligol    kg    2,8    3    2,9    3    -0,1
13    jabłka Sampion    kg    2,8    3    2,9    3    -0,1
14    kiwi    kg    3,8    7    5,4    5,15    0,25
15    limonka    kg    10    14    12    15,25    -3,25
16    mandarynki    kg    3    6,5    4,75    5,65    -0,9
17    morele    kg    6    8    7    8,3    -1,3
18    nektarynki    kg    4,5    6,5    5,5    5,5    0
19    pomarańcze    kg    3    4,2    3,6    3,25    0,35
20    rabarbar    kg    2,2    2,2    2,2    2    0,2
21    truskawki    kg    4    4    4    4    0
22    winogrona białe    kg    13,5    13,5    13,5    15,75    -2,25
23    winogrona ciemne    kg    10,5    11    10,75    10,2    0,55
art. spożywcze                            
1    chleb regionalny    0,5 kg    1,9    1,9    1,9    1,9    0                                                                   
2    cukier    kg    1,95    2,1    2,03    2,03    0
3    dorsz (filet mrożony)    kg    23,5    24,5    24    24    0
4    fasola drobna Aura    kg    6    6    6    5,75    0,25
5    fasola Jaś duży    kg    13    13    13    13    0
6    fasola Jaś karłowy    kg    4    4,6    4,3    4,75    -0,45
7    groch łupany    kg    2,4    2,6    2,5    2,5    0
8    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,32    0,4    0,36    0,36    0
9    karczek    kg    12,5    12,8    12,65    12,25    0,4
10    kiełbasa zwyczajna    kg    5,8    11,03    8,42    8,42    0
11    kurczak    kg    7,2    7,2    7,2    6,85    0,35
12    mak    kg    10    11    10,5    10,5    0
13    makrela wędzona    kg    11    11    11    11    0
14    masło Extra    200 g    2,95    3,57    3,26    3,13    0,13
15    miruna ze skórą (filet)    kg    14,5    14,5    14,5    14,5    0
16    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,75    0
17    schab b/kości    kg    14,07    14,7    14,39    13,8    0,59
18    szprot wędzony    kg    9,5    9,5    9,5    9,5    0

POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę