Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania cen z Lubelskiego Rynku Hurtowego S.A. w dniu 07 lipca 2015 r.

8 lipca 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 03.07    Różnica

warzywa                            
1    .roszponka        3,75    4    3,88    3,88    0
2    .rucola    opakowanie 100g    3,75    4    3,88    3,88    0
3    .sałata mix    opakowanie 100g    3,75    4    3,88    3,88    0                                                                          
4    bakłażan    kg    4    4    4    4,5    -0,5
5    bób    kg    3,5    4    3,75    5,5    -1,75
6    brokuł    kg    1    1,8    1,4        
7    burak czerwony młody    kg    1,5    1,5    1,5    1,65    -0,15
8    cebula    kg    1,5    1,8    1,65    1,75    -0,1
9    cebula cukrowa    kg    2,8    3    2,9    2,9    0
10    cebula czerwona    kg    2,4    2,4    2,4    2,4    0
11    cebula czerwona młoda    kg    3    3,6    3,3    3    0,3
12    cebula młoda    kg    1,8    2    1,9    2    -0,1
13    chrzan    pęczek    1    1,2    1,1    1,2    -0,1
14    cukinia    kg    1,2    1,6    1,4    2    -0,6
15    czosnek młody    szt.    0,4    1    0,7    0,75    -0,05
16    fasola szparagowa żółta    kg    6,5    8    7,25    8,3    -1,05
17    kalafior    szt.    1    2    1,5    2    -0,5
18    kalarepa    szt.    1    1    1    1    0
19    kapusta biała młoda    szt.    1    1,4    1,2    1,2    0
20    kapusta czerwona młoda    kg    1,3    1,3    1,3    1,35    -0,05
21    kapusta kiszona    kg    1,6    1,8    1,7    1,65    0,05
22    kapusta kiszona młoda    kg    2,4    2,4    2,4    2,4    0
23    kapusta włoska    szt.    2,5    2,5    2,5    2,5    0
24    koper    pęczek    0,8    0,8    0,8    0,6    0,2
25    kukurydza    szt.    2,4    2,4    2,4    2,5    -0,1
26    marchew    kg    2,3    2,5    2,4    2,5    -0,1
27    natka z pietruszki    pęczek    0,7    0,8    0,75    0,65    0,1
28    ogórek    kg    1,3    2    1,65    1,5    0,15                                                                                          
29    ogórek gruntowy    kg    1    2    1,5    2,25    -0,75
30    ogórek kiszony    kg    4,5    5    4,75    4,75    0
31    ogórek małosolny    kg    4,5    5    4,75    4,75    0
32    papryka biała    kg    4    4    4    4,8    -0,8
33    papryka czerwona    kg    7    7,6    7,3        
34    papryka czerwona imp.    kg    6,4    8    7,2    7,1    0,1
35    papryka zielona    kg    3    3    3    3    0
36    pietruszka    kg    7,8    8    7,9    7,8    0,1
37    pomidor    kg    2    3    2,5    2,5    0
38    pomidor malinowy    kg    3    5    4    4    0
39    por    kg    3,2    3,2    3,2    3,6    -0,4
40    por    szt.    1,5    1,8    1,65        
41    rzodkiewka    pęczek    0,8    1,2    1    1    0
42    sałata    szt.    1,1    1,2    1,15    1,05    0,1
43    sałata lodowa    szt.    1,6    2,5    2,05    2,05    0
44    seler    kg    4    4,6    4,3    4    0,3
45    seler naciowy    szt.    3    3    3    2,85    0,15
46    szczaw    kg    5    5    5    5    0
47    szczypior    szt.    0,7    0,8    0,75    0,7    0,05                                                                                           
48    szpinak    kg    5    5    5    5    0
49    włoszczyzna    pęczek    2    2    2        
50    ziemniak    kg    0,7    1,2    0,95        

grzyby                            
1    boczniak    kg    9    10    9,5    10    -0,5
2    pieczarka    kg    5    5    5    5    0

owoce                            
1    ananas    szt.    4    5    4,5    3,35    1,15
2    arbuz    kg    1,2    1,6    1,4    1,4    0
3    banany    kg    3,9    4,2    4,05    4,2    -0,15
4    borówka amerykańska    0.25 kg    5    7    6        
5    borówka amerykańska    125 g    3,5    3,5    3,5    4    -0,5
6    borówka amerykańska    kg    20    20    20        
7    brzoskwinia Paraguayo    kg    4    5,5    4,75    4,25    0,5
8    brzoskwinie imp.    kg    3    4    3,5    3,5    0
9    cytryny    kg    7    7,2    7,1    7,25    -0,15
10    czereśnie    kg    3,5    12    7,75    9    -1,25
11    grapefruity    kg    4    6    5    4,8    0,2
12    gruszki Konferencja    kg    4,1    4,1    4,1    4    0,1
13    jabłka Gloster    kg    3    3    3    3    0                                                                                                           
14    jabłka Ligol    kg    3    3    3    3    0
15    jabłka Rubinstar    kg    2,53    2,53    2,53    2,67    -0,14
16    jabłka Sampion    kg    3    3    3    3    0
17    jagody czarne    kg    14    14    14    14,5    -0,5
18    kiwi    kg    6,5    8    7,25    7    0,25
19    limonka    kg    10    13    11,5        
20    maliny    500 g    4    4,5    4,25    4    0,25
21    mandarynki    kg    6,5    6,5    6,5    4,75    1,75
22    morele    kg    6    9    7,5    7,75    -0,25
23    nektarynki    kg    2,7    4,5    3,6    3,75    -0,15
24    pomarańcze    kg    4    4,4    4,2    3,6    0,6
25    truskawki    kg    4    4    4    4,5    -0,5
26    wiśnie    kg    3    3    3        
27    winogrona białe    kg    9    9    9    10,5    -1,5
28    winogrona ciemne    kg    12    12    12    11,6    0,4

art. spożywcze                            
1    chleb regionalny    0,5 kg    1,9    1,9    1,9    1,9    0
2    cukier    kg    2    2,1    2,05    2,05    0
3    dorsz (filet mrożony)    kg    23,5    24    23,75    23,75    0
4    fasola drobna Aura    kg    5    6,5    5,75    6,25    -0,5
5    fasola Jaś duży    kg    13    13    13    13    0
6    fasola Jaś karłowy    kg    4    5    4,5    4,5    0
7    groch łupany    kg    2,4    2,6    2,5    2,5    0
8    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,35    0,4    0,38    0,38    0                                                                 
9    karczek    kg    12,6    12,81    12,71    12,66    0,05
10    kiełbasa zwyczajna    kg    5,6    11,03    8,32    8,32    0
11    kurczak    kg    6,9    6,9    6,9    6,95    -0,05
12    mak    kg    10    11    10,5    10    0,5
13    makrela wędzona    kg    11    11,3    11,15    11,15    0
14    masło Extra    200 g    2,95    3,2    3,08    3,08    0
15    miruna ze skórą (filet)    kg    14,5    15,8    15,15    15,15    0
16    płaty śledziowe solone    kg    10,5    11,75    11,13    11,13    0
17    schab b/kości    kg    14,07    14,7    14,39    13,65    0,74
18    szprot wędzony    kg    9,5    9,5    9,5    9,5    0

POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę