Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 28.07.2015

29 lipca 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 24.07    Różnica

warzywa                            
1    .roszponka    opakowanie 100g    4,5    4,5    4,5    4,13    0,37
2    .rucola    opakowanie 100g    4,5    4,5    4,5    4,13    0,37                                                                        
3    .sałata mix    opakowanie 100g    4,5    4,5    4,5    4,13    0,37
4    bakłażan    kg    3    6    4,5    4    0,5
5    bób    kg    5    6    5,5    5,5    0
6    botwina z buraczkiem    pęczek    2    2    2    2    0
7    brokuł    szt.    2,5    2,8    2,65    2,5    0,15
8    burak czerwony    kg    1    1    1    1,1    -0,1
9    cebula    kg    1,2    1,4    1,3    1,35    -0,05
10    cebula cukrowa    kg    2    2    2    2,5    -0,5
11    cebula czerwona    kg    2    2,6    2,3    2,5    -0,2
12    chrzan    pęczek    1,2    1,2    1,2    1,3    -0,1
13    cukinia    kg    0,6    1    0,8    1,1    -0,3
14    czosnek    szt.    0,3    1    0,65    0,65    0
15    kalafior    szt.    2    3,5    2,75    2,75    0
16    kalarepa    szt.    1,2    1,3    1,25    1,35    -0,1
17    kapusta biała    szt.    1,8    2    1,9    1,3    0,6
18    kapusta czerwona    szt.    1,2    2    1,6    1,65    -0,05
19    kapusta kiszona młoda    kg    2,3    2,3    2,3    2,35    -0,05
20    kapusta pekińska    kg    2    2,4    2,2    2    0,2
21    kapusta włoska    szt.    2    3    2,5    2,5    0
22    koper    pęczek    1    1,2    1,1    1,1    0
23    kukurydza    szt.    1    1,2    1,1    1,75    -0,65
24    marchew    kg    1,5    2    1,75    2,15    -0,4
25    natka z pietruszki    pęczek    0,7    0,8    0,75    0,7    0,05
26    ogórek    kg    1,6    2    1,8    2,5    -0,7                                                                                                                  
27    ogórek gruntowy    kg    1    3    2    1,5    0,5
28    ogórek kiszony    kg    4    5    4,5    4,5    0
29    ogórek małosolny    kg    5,34    5,34    5,34    5,34    0
30    papryka biała    kg    2,5    3    2,75    2,25    0,5
31    papryka czerwona    kg    3    4    3,5    5    -1,5
32    papryka żółta    kg    4    4    4        
33    papryka zielona    kg    2    2    2    2    0
34    pietruszka    kg    7    8    7,5    7,5    0
35    pomidor    kg    1,3    2    1,65    2,08    -0,43
36    pomidor malinowy    kg    2    3,3    2,65    3,25    -0,6
37    pomidor zielony    kg    1    1    1        
38    por    szt.    1,2    1,5    1,35    1,55    -0,2
39    rzodkiewka    pęczek    1,2    1,5    1,35    1,5    -0,15
40    sałata    szt.    1,56    1,75    1,66    1,55    0,11
41    sałata lodowa    szt.    2,3    2,6    2,45    2,4    0,05
42    seler    kg    4    5    4,5    4,5    0
43    seler naciowy    szt.    3    3    3    3    0
44    szczaw    kg    4    4    4    4    0
45    szczypior    szt.    1    1    1    1,1    -0,1                                                                                                  
46    szpinak    kg    5    5    5    5    0
47    włoszczyzna    pęczek    2    2,5    2,25    2,25    0
48    ziemniak młody    kg    0,6    0,8    0,7    0,7    0

grzyby                            
1    boczniak    kg    10    10    10    10    0
2    pieczarka    kg    5    6    5,5    5,25    0,25

owoce                            
1    ananas    szt.    3    3,5    3,25    3,75    -0,5
2    arbuz    kg    1    1,5    1,25    1,4    -0,15
3    banany    kg    3,3    4,8    4,05    4,12    -0,07
4    borówka amerykańska    0.25 kg    2,5    3    2,75    3,5    -0,75
5    borówka amerykańska    kg    10    10    10    14    -4
6    brzoskwinie imp.    kg    3    3,6    3,3    2,75    0,55
7    cytryny    kg    8,3    9    8,65    8,75    -0,1
8    czereśnie    kg    10    12    11    10    1
9    grapefruity    kg    5    6    5,5    6    -0,5
10    gruszki Konferencja    kg    4,3    4,3    4,3    3,33    0,97                                                                                   
11    jabłka Genewa    kg    1    2,33    1,67    2    -0,33
12    jabłka Prince    kg    3    3    3    3    0
13    jagody czarne    kg    16    16    16    14,35    1,65
14    kiwi    kg    6    7    6,5    7    -0,5
15    limonka    kg    11,25    14    12,63    12,5    0,13
16    śliwka Kometa    kg    1,5    3    2,25    2,75    -0,5
17    maliny    500 g    5    5,5    5,25    4,5    0,75
18    mandarynki    kg    6,6    7,5    7,05    7,34    -0,29
19    morele    kg    1    2,5    1,75    3    -1,25
20    nektarynki    kg    2    5    3,5    4    -0,5
21    pomarańcze    kg    4,5    5    4,75    4,75    0
22    porzeczki czarne    500 g    1,5    2    1,75    1,13    0,62
23    porzeczki czerwone    0,5 kg    2    2,5    2,25    1,5    0,75                                                               
24    wiśnie    kg    2,33    2,67    2,5    2,42    0,08                                                                                   
25    winogrona białe    kg    5,7    8    6,85    9,21    -2,36
26    winogrona ciemne    kg    5,7    11    8,35    10,07    -1,72

art. spożywcze                            
1    chleb regionalny    0,5 kg    1,9    1,9    1,9    1,9    0
2    cukier    kg    2,2    2,4    2,3    2,3    0
3    dorsz (filet mrożony)    kg    23,5    24    23,75    23,75    0
4    fasola drobna Aura    kg    5    6    5,5    6    -0,5
5    fasola Jaś duży    kg    12    12    12    12    0
6    fasola Jaś karłowy    kg    4    4    4    4,5    -0,5
7    groch łupany    kg    2,6    2,6    2,6    2,6    0
8    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,35    0,38    0,37    0,37    0
9    karczek    kg    12,5    13,9    13,2    13,2    0
10    kiełbasa zwyczajna    kg    6    11,03    8,52    9,52    -1
11    kurczak    kg    7,9    7,9    7,9    7,9    0
12    mak    kg    10    10    10    10,5    -0,5
13    makrela wędzona    kg    11    11,3    11,15    11,15    0
14    masło Extra    200 g    3,2    3,2    3,2    3,95    -0,75
15    miruna ze skórą (filet)    kg    15    15,8    15,4    15,15    0,25
16    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,75    0
17    schab b/kości    kg    11,5    14,07    12,79    14,69    -1,9
18    szprot wędzony    kg    9,5    10,5    10    10,5    -0,5

POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę