Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 25.08.2015

26 sierpnia 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 21.08    Różnica

warzywa                            
1    .roszponka        3,75    4    3,88    3,88    0
2    .rucola    opakowanie 100g    3,75    4    3,88    3,88    0                                                                                      
3    .sałata mix    opakowanie 100g    3,75    4    3,88    3,88    0
4    bakłażan    kg    3    3,4    3,2    3    0,2
5    brokuł    szt.    2,5    3    2,75    2,75    0
6    burak czerwony    kg    1    1    1    1    0
7    cebula    kg    1,2    1,2    1,2    1,1    0,1
8    cebula cukrowa    kg    2,4    2,8    2,6    2,4    0,2
9    cebula czerwona    kg    2,4    2,6    2,5    2,5    0
10    chrzan    pęczek    1,2    1,2    1,2    1,2    0
11    cukinia    kg    2,4    3    2,7    2    0,7
12    dynia    kg    2    2,5    2,25        
13    fasola szparagowa żółta    kg    6    7    6,5    6    0,5
14    fasola szparagowa zielona    kg    6    6    6        
15    kalafior    szt.    3,5    4    3,75    2,75    1
16    kapusta biała    szt.    2,5    4    3,25    2    1,25
17    kapusta czerwona    kg    1    1,5    1,25    1,1    0,15
18    kapusta kiszona    kg    2,2    2,4    2,3    2,4    -0,1
19    kapusta pekińska    kg    3,4    4,4    3,9    4,1    -0,2
20    kapusta włoska    szt.    2    3    2,5    2,5    0
21    koper    pęczek    1,2    1,2    1,2    1,1    0,1
22    kukurydza    szt.    1    1,3    1,15    1,1    0,05                                                                                     
23    marchew    kg    1,6    1,7    1,65    1,6    0,05
24    natka z pietruszki    pęczek    0,8    1    0,9    0,85    0,05
25    ogórek    kg    2,5    3    2,75    2,5    0,25
26    ogórek gruntowy    kg    2,5    3    2,75    2,75    0
27    ogórek kiszony    kg    4,5    5    4,75    4,75    0
28    ogórek małosolny    kg    5    5    5    4,75    0,25
29    papryka czerwona    kg    3    3,4    3,2    3,2    0
30    papryka pikantna    kg    10    10    10    6    4
31    papryka pomidorowa    kg    4    4    4        
32    papryka zielona    kg    2,6    2,6    2,6    2    0,6
33    pietruszka    kg    5,6    6    5,8    6    -0,2
34    pomidor    kg    1    1,6    1,3    1,65    -0,35
35    pomidor gruntowy    kg    1,2    1,2    1,2    1    0,2
36    pomidor koktajlowy    kg    12    12    12        
37    pomidor malinowy    kg    1,3    3    2,15    2,3    -0,15
38    por    szt.    1,5    1,6    1,55    1,5    0,05
39    rzodkiewka    pęczek    1    1,2    1,1    1,2    -0,1
40    sałata    szt.    1,3    1,6    1,45    1,43    0,02
41    sałata lodowa    szt.    2,6    3    2,8    2,85    -0,05
42    seler    kg    4,4    4,6    4,5    4,5    0
43    seler naciowy    szt.    2,85    3,5    3,18    3    0,18
44    szczaw    kg    6    6    6                                                                                                                                  
45    szczypior    szt.    1    1,2    1,1    1,1    0
46    szpinak    kg    7    7    7        
47    włoszczyzna    pęczek    2    2    2    2,3    -0,3
48    ziemniak    kg    0,8    1    0,9    0,85    0,05

grzyby                            
1    pieczarka    kg    5,5    6    5,75    5    0,75

owoce      
                     
1    ananas    szt.    4    5    4,5    4,5    0
2    arbuz    kg    1,4    1,8    1,6    1,5    0,1
3    banany    kg    3,2    4    3,6    3,25    0,35
4    borówka amerykańska    0.25 kg    4    5    4,5    4    0,5
5    brzoskwinia Paraguayo    kg    5,2    6    5,6    5,6    0
6    brzoskwinie imp.    kg    3,2    3,6    3,4    3,4    0
7    brzoskwinie kraj.    kg    2    2    2    1,66    0,34
8    cytryny    kg    8,5    9    8,75    8,75    0
9    grapefruity    kg    5,5    6    5,75    5,25    0,5                                                                                               
10    gruszki Klapsa    kg    2,5    3,25    2,88    2,5    0,38
11    jabłka Antonówka    kg    1,4    1,4    1,4    2    -0,6
12    jabłka Delikates    kg    1,33    2    1,67    1    0,67
13    jabłka Jerseymac    kg    2,33    2,33    2,33        
14    jabłka Paulared    kg    1,33    2,13    1,73    2,17    -0,44
15    jabłka Piros    kg    1,33    2,33    1,83    1,67    0,16
16    jeżyny    500 g    4,5    4,5    4,5        
17    kiwi    kg    6,5    7    6,75    6,75    0
18    limonka    kg    12,5    13,7    13,1    11,75    1,35
19    śliwka Altana    kg    1,5    3    2,25    2,5    -0,25
20    śliwka Blue Free    kg    1,5    3    2,25    1,25    1
21    śliwka Dąbrowicka    kg    1,5    2,2    1,85    1,75    0,1
22    śliwka Jubileum    kg    2,5    3    2,75    2,75    0
23    śliwka Lepotica    kg    1,5    2,5    2    2    0
24    śliwka Najbolja    kg    2,5    3    2,75    2,5    0,25
25    śliwki węgierki    kg    3    3    3    3    0
26    maliny    500 g    5    6    5,5    6    -0,5
27    mandarynki    kg    7    8    7,5    7,25    0,25
28    nektarynki    kg    3,5    4    3,75    3,25    0,5
29    słonecznik    szt.    1    2    1,5    2,5    -1                                                                                               
30    truskawki    500 g    4,5    5    4,75    4,5    0,25
31    winogrona białe    kg    4,5    4,5    4,5    4,5    0
32    winogrona ciemne    kg    4,5    7    5,75    5,75    0

art. spożywcze                            
1    chleb regionalny    0,5 kg    1,9    1,9    1,9    1,9    0
2    cukier    kg    2,35    2,4    2,38    2,35    0,03
3    dorsz (filet mrożony)    kg    23,5    24    23,75    23,75    0
4    fasola drobna Aura    kg    5    6    5,5    5,5    0
5    fasola Jaś karłowy    kg    4    5    4,5    4,5    0
6    groch łupany    kg    2,4    2,6    2,5    2,5    0
7    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,35    0,4    0,38    0,38    0
8    karczek    kg    12,5    13,9    13,2    13,2    0
9    kiełbasa zwyczajna    kg    5,9    11,03    8,47    8,32    0,15
10    kurczak    kg    7,8    7,8    7,8    7,35    0,45
11    mak    kg    10    11    10,5    10,5    0
12    makrela wędzona    kg    11    11,3    11,15    11,15    0
13    masło Extra    200 g    2,95    3,97    3,46    3,46    0
14    miruna ze skórą (filet)    kg    15    15,8    15,4    15,4    0
15    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,75    0
16    schab b/kości    kg    13,9    15,3    14,6    13,95    0,65

POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę