Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 21.08.2015

24 sierpnia 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 18.08    Różnica

warzywa                            
1    .roszponka        3,75    4    3,88    4,25    -0,37
2    .rucola    opakowanie 100g    3,75    4    3,88    4,25    -0,37                                                                                
3    .sałata mix    opakowanie 100g    3,75    4    3,88    4,25    -0,37
4    bakłażan    kg    3    3    3    3,05    -0,05
5    brokuł    szt.    2,5    3    2,75    2,25    0,5
6    burak czerwony    kg    1    1    1    0,9    0,1
7    cebula    kg    1    1,2    1,1    1,15    -0,05
8    cebula cukrowa    kg    2    2,8    2,4    2,15    0,25
9    cebula czerwona    kg    2,4    2,6    2,5    2,25    0,25
10    chrzan    pęczek    1,2    1,2    1,2    1,2    0
11    cukinia    kg    2    2    2    2    0
12    czosnek    szt.    0,6    1    0,8    0,75    0,05
13    fasola szparagowa żółta    kg    6    6    6    5,5    0,5
14    kalafior    szt.    1,5    4    2,75    2,75    0
15    kapusta biała    szt.    1,5    2,5    2    2,15    -0,15
16    kapusta czerwona    kg    1    1,2    1,1        
17    kapusta kiszona    kg    2,4    2,4    2,4    2,5    -0,1
18    kapusta pekińska    kg    3,6    4,6    4,1    3,2    0,9
19    kapusta włoska    szt.    2    3    2,5    2,25    0,25
20    koper    pęczek    1    1,2    1,1    1,2    -0,1
21    kukurydza    szt.    1    1,2    1,1    1,25    -0,15
22    marchew    kg    1,6    1,6    1,6    1,7    -0,1
23    natka z pietruszki    pęczek    0,7    1    0,85    0,9    -0,05
24    ogórek    kg    2    3    2,5    2,75    -0,25
25    ogórek gruntowy    kg    2    3,5    2,75    2    0,75
26    ogórek kiszony    kg    4,5    5    4,75    5    -0,25
27    ogórek małosolny    kg    4,5    5    4,75    4,75    0                                                                                        
28    papryka czerwona    kg    3    3,4    3,2    3,65    -0,45
29    papryka pikantna    kg    6    6    6    8,5    -2,5
30    papryka zielona    kg    2    2    2    2,75    -0,75
31    pietruszka    kg    6    6    6    5,7    0,3
32    pomidor    kg    1,3    2    1,65    1,9    -0,25
33    pomidor gruntowy    kg    1    1    1        
34    pomidor malinowy    kg    1,3    3,3    2,3    2,84    -0,54
35    por    szt.    1,5    1,5    1,5    2,1    -0,6
36    rzodkiewka    pęczek    1,2    1,2    1,2    1,3    -0,1
37    sałata    szt.    1,25    1,6    1,43    1,47    -0,04
38    sałata lodowa    szt.    2,7    3    2,85    2,65    0,2
39    seler    kg    4,4    4,6    4,5    4,7    -0,2
40    seler naciowy    szt.    2,5    3,5    3    3,5    -0,5
41    szczypior    szt.    1    1,2    1,1    1,15    -0,05
42    włoszczyzna    pęczek    2    2,6    2,3    2,25    0,05
43    ziemniak    kg    0,8    0,9    0,85    0,9    -0,05
                                                                                                                                                                          
grzyby                            
1    boczniak    kg    10    10    10    10    0
2    pieczarka    kg    5    5    5    5    0

owoce                            
1    ananas    szt.    4    5    4,5    5,25    -0,75
2    arbuz    kg    1,2    1,8    1,5    1,6    -0,1
3    banany    kg    2,9    3,6    3,25    3,46    -0,21
4    borówka amerykańska    0.25 kg    4    4    4    3,5    0,5
5    brzoskwinia Paraguayo    kg    5,2    6    5,6    5,5    0,1
6    brzoskwinie imp.    kg    3,2    3,6    3,4    3,85    -0,45
7    brzoskwinie kraj.    kg    1,66    1,66    1,66        
8    cytryny    kg    8,5    9    8,75    8,75    0
9    grapefruity    kg    5    5,5    5,25    5,25    0
10    gruszki Klapsa    kg    2    3    2,5    2,5    0                                                                                                        
11    jabłka Antonówka    kg    2    2    2    2    0
12    jabłka Delikates    kg    1    1    1        
13    jabłka Paulared    kg    2    2,33    2,17    1,94    0,23
14    jabłka Piros    kg    1    2,33    1,67    1,67    0
15    jeżyny    250 g    2    2    2        
16    kiwi    kg    6,5    7    6,75    7    -0,25
17    limonka    kg    10    13,5    11,75    12,5    -0,75
18    śliwka Altana    kg    2,5    2,5    2,5        
19    śliwka Blue Free    kg    1,25    1,25    1,25        
20    śliwka Dąbrowicka    kg    1    2,5    1,75    2,25    -0,5
21    śliwka Jubileum    kg    2,5    3    2,75        
22    śliwka Lepotica    kg    2    2    2    2,25    -0,25
23    śliwka Najbolja    kg    2,5    2,5    2,5        
24    śliwki węgierki    kg    2,5    3,5    3    3    0
25    maliny    500 g    6    6    6    5    1
26    mandarynki    kg    7    7,5    7,25    7,5    -0,25
27    nektarynki    kg    2,5    4    3,25    2,75    0,5
28    słonecznik    szt.    2,5    2,5    2,5        
29    truskawki    500 g    4,5    4,5    4,5    4,5    0
30    winogrona białe    kg    4    5    4,5    4,75    -0,25
31    winogrona ciemne    kg    5    6,5    5,75    7,07    -1,32

art. spożywcze                            
1    chleb regionalny    0,5 kg    1,9    1,9    1,9    1,9    0
2    cukier    kg    2,3    2,4    2,35    2,45    -0,1
3    dorsz (filet mrożony)    kg    23,5    24    23,75    23,35    0,4
4    fasola drobna Aura    kg    5    6    5,5    5,5    0
5    fasola Jaś karłowy    kg    4    5    4,5    4,5    0
6    groch łupany    kg    2,4    2,6    2,5    2,5    0                                                                                                        
7    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,35    0,4    0,38    0,38    0
8    karczek    kg    12,5    13,9    13,2    12,95    0,25
9    kiełbasa zwyczajna    kg    5,6    11,03    8,32    6,55    1,77
10    kurczak    kg    6,9    7,8    7,35    7,45    -0,1
11    mak    kg    10    11    10,5    10,5    0
12    makrela wędzona    kg    11    11,3    11,15    11,15    0
13    masło Extra    200 g    2,95    3,97    3,46    3,2    0,26
14    miruna ze skórą (filet)    kg    15    15,8    15,4    15,4    0
15    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,75    0
16    schab b/kości    kg    12,6    15,3    13,95    14,6    -0,65

POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę