Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 18.08.2015

19 sierpnia 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 14.08    Różnica

warzywa                            
1    .roszponka    opakowanie 100g    4    4,5    4,25    5    -0,75
2    .rucola    opakowanie 100g    4    4,5    4,25    3,88    0,37                                                                                    
3    .sałata mix    opakowanie 100g    4    4,5    4,25    3,88    0,37
4    bakłażan    kg    2,6    3,5    3,05    3,3    -0,25
5    brokuł    szt.    2    2,5    2,25    2    0,25
6    burak czerwony    kg    0,8    1    0,9    1,1    -0,2
7    cebula    kg    1    1,3    1,15    1,35    -0,2
8    cebula cukrowa    kg    1,8    2,5    2,15    2,35    -0,2
9    cebula czerwona    kg    2    2,5    2,25    2,7    -0,45
10    chrzan    pęczek    1,2    1,2    1,2    1,2    0
11    cukinia    kg    2    2    2    2    0
12    czosnek    szt.    0,5    1    0,75    0,75    0
13    fasola szparagowa żółta    kg    5    6    5,5    5    0,5
14    kalafior    szt.    2,5    3    2,75    1,75    1
15    kapusta biała    szt.    1,8    2,5    2,15    1,75    0,4
16    kapusta czerwona    szt.    1    1,8    1,4        
17    kapusta kiszona    kg    2,4    2,6    2,5    2,3    0,2
18    kapusta pekińska    kg    2,4    4    3,2    3    0,2
19    kapusta włoska    szt.    2    2,5    2,25    2,25    0
20    koper    pęczek    1    1,4    1,2    1,3    -0,1
21    kukurydza    szt.    1    1,5    1,25    1,2    0,05                                                                                                  
22    marchew    kg    1,4    2    1,7    1,6    0,1
23    natka z pietruszki    pęczek    0,8    1    0,9    0,8    0,1
24    ogórek    kg    2,5    3    2,75    3    -0,25
25    ogórek gruntowy    kg    1,5    2,5    2    2    0
26    ogórek kiszony    kg    5    5    5    4,75    0,25
27    ogórek małosolny    kg    4,5    5    4,75    4,75    0
28    papryka biała    kg    2,4    2,4    2,4    2,4    0
29    papryka czerwona    kg    3,3    4    3,65    3,2    0,45
30    papryka żółta    kg    3,2    3,2    3,2        
31    papryka pikantna    kg    7    10    8,5    9    -0,5
32    papryka pomidorowa    kg    4    4    4    4    0
33    papryka zielona    kg    2,5    3    2,75    3    -0,25
34    pietruszka    kg    5,4    6    5,7    6    -0,3
35    pomidor    kg    1,3    2,5    1,9    2,45    -0,55                                                                                        
36    pomidor malinowy    kg    2    3,68    2,84    3,25    -0,41
37    por    szt.    1,2    3    2,1    1,45    0,65
38    rzodkiewka    pęczek    1,2    1,4    1,3    1,2    0,1
39    sałata    szt.    1,33    1,6    1,47    1,38    0,09
40    sałata lodowa    szt.    2,5    2,8    2,65    2,4    0,25
41    seler    kg    4,4    5    4,7    4,4    0,3                                                                                                       
42    seler naciowy    szt.    3,5    3,5    3,5    2,83    0,67
43    szczypior    szt.    1    1,3    1,15    1,1    0,05
44    włoszczyzna    pęczek    2    2,5    2,25    2    0,25
45    ziemniak    kg    0,8    1    0,9    0,85    0,05

grzyby                            
1    boczniak    kg    10    10    10        
2    pieczarka    kg    5    5    5    5    0

owoce                            
1    ananas    szt.    5    5,5    5,25    6,45    -1,2
2    arbuz    kg    1,2    2    1,6    1,75    -0,15
3    banany    kg    3,11    3,8    3,46    3,5    -0,04
4    borówka amerykańska    kg    11    11    11    10    1
5    borówka amerykańska    0.25 kg    3,5    3,5    3,5    3,75    -0,25
6    brzoskwinia Paraguayo    kg    5,5    5,5    5,5    4,5    1
7    brzoskwinie imp.    kg    3,2    4,5    3,85    3,4    0,45
8    cytryny    kg    8,5    9    8,75    8,65    0,1
9    grapefruity    kg    5    5,5    5,25    5,25    0
10    gruszki Klapsa    kg    2    3    2,5                                                                                                                 
11    jabłka Antonówka    kg    2    2    2        
12    jabłka Oliwka    kg    1,67    2    1,84    2    -0,16
13    jabłka Paulared    kg    1,87    2    1,94    2    -0,06
14    jabłka Piros    kg    1    2,33    1,67    2,17    -0,5
15    kiwi    kg    7    7    7    6,75    0,25
16    limonka    kg    10    15    12,5    12    0,5
17    śliwka Dąbrowicka    kg    2    2,5    2,25    2,5    -0,25
18    śliwka Lepotica    kg    2    2,5    2,25    2    0,25
19    śliwka Ulena    kg    1,5    3    2,25    2,5    -0,25
20    śliwki węgierki    kg    2,5    3,5    3    3,5    -0,5
21    maliny    500 g    4,5    5,5    5    5    0
22    mandarynki    kg    7    8    7,5    7,5    0
23    nektarynki    kg    1,5    4    2,75    3,4    -0,65
24    pomarańcze    kg    4,5    5    4,75    4,35    0,4
25    truskawki    500 g    4,5    4,5    4,5        
26    wiśnie    kg    4,5    4,5    4,5    3    1,5
27    winogrona białe    kg    3,5    6    4,75    4,4    0,35
28    winogrona ciemne    kg    7    7,14    7,07    6,55    0,52

art. spożywcze                            
1    chleb regionalny    0,5 kg    1,9    1,9    1,9    1,9    0
2    cukier    kg    2,3    2,6    2,45    2,3    0,15                                                                                                                
3    dorsz (filet mrożony)    kg    23,2    23,5    23,35    23,75    -0,4
4    fasola drobna Aura    kg    5    6    5,5    6    -0,5
5    fasola Jaś karłowy    kg    4    5    4,5    4,8    -0,3
6    groch łupany    kg    2,4    2,6    2,5    2,5    0
7    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,35    0,4    0,38    0,38    0
8    karczek    kg    12    13,9    12,95    13,35    -0,4
9    kiełbasa zwyczajna    kg    5,6    7,49    6,55    8,42    -1,87
10    kurczak    kg    7,2    7,7    7,45    7,3    0,15
11    mak    kg    10    11    10,5    10,5    0
12    makrela wędzona    kg    11    11,3    11,15    11,15    0
13    masło Extra    200 g    3,2    3,2    3,2    3,46    -0,26
14    miruna ze skórą (filet)    kg    15    15,8    15,4    15,4    0
15    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,75    0
16    schab b/kości    kg    13,9    15,3    14,6    13,9    0,7
17    szprot wędzony    kg    9    10,5    9,75        

POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę