Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 17.07.2015

20 lipca 2015
Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 17.07.2015                            
                            
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 14.07    Różnica

warzywa                            
1    .roszponka        3,75    4    3,88    3,88    0
2    .rucola    opakowanie 100g    3,75    4    3,88    3,88    0                                                                              
3    .sałata mix    opakowanie 100g    3,75    4    3,88    3,88    0
4    bakłażan    kg    4    4    4    4,25    -0,25
5    bób    kg    4,5    5    4,75    4,75    0
6    botwina z buraczkiem    pęczek    1,2    1,2    1,2        
7    brokuł    szt.    1,5    2    1,75    1,5    0,25
8    burak czerwony    kg    1,2    1,2    1,2        
9    cebula    kg    1,3    2    1,65    1,75    -0,1
10    cebula cukrowa    kg    2    2,2    2,1    2,2    -0,1
11    cebula czerwona    kg    3    3    3    3    0
12    chrzan    pęczek    1    1,2    1,1    1,2    -0,1
13    cukinia    kg    1,6    1,6    1,6    1,3    0,3
14    czosnek    szt.    0,3    1    0,65        
15    fasola Mamut żółta    kg    7    7    7        
16    fasola Mamut zielona    kg    5    5    5        
17    fasola szparagowa żółta    kg    3    4    3,5    3,5    0
18    fasola szparagowa zielona    kg    3    4    3,5        
19    kalafior    szt.    1,5    2    1,75    1,5    0,25
20    kalarepa    szt.    1,2    1,2    1,2    1,5    -0,3
21    kapusta biała    szt.    1    1,7    1,35    0,75    0,6
22    kapusta czerwona    szt.    1,3    2    1,65    2    -0,35
23    kapusta kiszona    kg    1,7    1,7    1,7    1,65    0,05
24    kapusta kiszona młoda    kg    2,2    2,4    2,3    2,35    -0,05
25    kapusta pekińska    kg    1,8    2    1,9        
26    kapusta włoska    szt.    2,5    2,5    2,5    2,25    0,25
27    koper    pęczek    1    1    1    0,9    0,1
28    kukurydza    szt.    2    2    2    2,5    -0,5
29    marchew    kg    2,2    2,2    2,2    2,2    0
30    natka z pietruszki    pęczek    0,7    0,8    0,75    0,75    0
31    ogórek    kg    1,8    1,8    1,8    1,75    0,05                                                                                                                                   
32    ogórek gruntowy    kg    2,5    3,5    3    2    1
33    ogórek kiszony    kg    4,5    5    4,75    4,75    0
34    ogórek małosolny    kg    4,5    5    4,75    4,75    0
35    papryka biała    kg    2    3    2,5    3    -0,5
36    papryka czerwona    kg    5,6    6,6    6,1    6    0,1
37    papryka zielona    kg    2    2    2    2    0
38    pietruszka    kg    9    9    9    8    1
39    pomidor    kg    2    2,6    2,3    2,3    0
40    pomidor malinowy    kg    2    3,6    2,8    3,5    -0,7
41    por    szt.    1,3    1,5    1,4    1,15    0,25
42    rzodkiewka    pęczek    1,3    1,3    1,3    1,1    0,2
43    sałata    szt.    1,25    1,6    1,43    1,35    0,08
44    sałata lodowa    szt.    2,3    2,3    2,3    2,1    0,2
45    seler    kg    4,6    5    4,8    4,6    0,2
46    seler naciowy    szt.    2,75    3    2,88    2,88    0
47    szczaw    kg    5    5    5    5    0                                                                                                                         
48    szczypior    szt.    0,8    0,8    0,8    0,8    0
49    szpinak    kg    5    5    5    5    0
50    włoszczyzna    pęczek    2    2    2    2    0
51    ziemniak    kg    0,7    0,8    0,75    0,75    0

grzyby      
                     
1    boczniak    kg    10    10    10    10    0
2    pieczarka    kg    5    5    5    5    0

owoce                            
1    ananas    szt.    2    2,5    2,25    3,25    -1
2    arbuz    kg    1,2    1,5    1,35    1,35    0
3    banany    kg    3,4    4,1    3,75    3,9    -0,15
4    borówka amerykańska    kg    20    20    20        
5    borówka amerykańska    0.25 kg    5    5    5    4,75    0,25
6    brzoskwinia Paraguayo    kg    6    6    6    6    0
7    brzoskwinie imp.    kg    3,5    4    3,75    3,4    0,35
8    cytryny    kg    7,2    7,5    7,35    7,35    0
9    czereśnie    kg    6    12    9    7,5    1,5
10    grapefruity    kg    4    5,8    4,9    4,75    0,15
11    gruszki Konferencja    kg    3,69    4,58    4,14    4    0,14
12    jabłka Decosta    kg    3    3    3                                                                                                                       
13    jabłka Genewa    kg    1    3    2    2    0
14    jabłka Jonagored    kg    3    3    3        
15    jabłka Ligol    kg    3    3    3        
16    jabłka Prince    kg    3    3    3        
17    jagody czarne    kg    16    16    16    14    2
18    kiwi    kg    5,5    6,5    6    6,15    -0,15
19    limonka    kg    10    11,3    10,65    10,65    0
20    śliwka Kometa    kg    2    3    2,5    3    -0,5
21    śliwka Rutgerstetter    kg    2    2    2        
22    śliwki Herman    kg    2,5    2,5    2,5        
23    maliny    500 g    4    5    4,5    4,5    0
24    mandarynki    kg    4,8    7,2    6    6,15    -0,15
25    morele    kg    1,5    5    3,25    5,5    -2,25
26    nektarynki    kg    2,5    4    3,25    3,65    -0,4
27    pomarańcze    kg    4    4,5    4,25    4,35    -0,1
28    truskawki    kg    4    6    5    5,5    -0,5
29    wiśnie    kg    3    3,3    3,15    3,5    -0,35
30    winogrona białe    kg    6    8,5    7,25    9,18    -1,93
31    winogrona ciemne    kg    9,5    11    10,25    10,7    -0,45

art. spożywcze                            
1    chleb regionalny    0,5 kg    1,9    1,9    1,9    1,9    0
2    cukier    kg    2,2    2,2    2,2    2,2    0
3    dorsz (filet mrożony)    kg    23,5    24    23,75    23,75    0
4    fasola drobna Aura    kg    6    6    6    6    0
5    fasola Jaś duży    kg    12    12    12    13    -1
6    fasola Jaś karłowy    kg    4    4,6    4,3    4,6    -0,3
7    groch łupany    kg    2    2,4    2,2    2,4    -0,2
8    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,35    0,38    0,37    0,38    -0,01                                                                        
9    karczek    kg    11,9    13,9    12,9    13,25    -0,35
10    kiełbasa zwyczajna    kg    5,6    11,03    8,32    8,32    0
11    kurczak    kg    6,9    7,9    7,4    7    0,4
12    mak    kg    10    11    10,5    11    -0,5
13    makrela wędzona    kg    11    11,3    11,15    11,15    0
14    masło Extra    200 g    2,95    3,97    3,46    3,46    0
15    miruna ze skórą (filet)    kg    14,5    15,8    15,15    15,15    0
16    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,75    0
17    schab b/kości    kg    14,07    15,3    14,69    15,04    -0,35
18    szprot wędzony    kg    9    9    9    9,75    -0,75

POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę