Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 17.07.2015
Lp. Produkt Jm Cena min. Cena max. średnia cena średnia cena z poprzed-niego notowania 14.07 Różnica
warzywa
1 .roszponka 3,75 4 3,88 3,88 0
2 .rucola opakowanie 100g 3,75 4 3,88 3,88 0
3 .sałata mix opakowanie 100g 3,75 4 3,88 3,88 0
4 bakłażan kg 4 4 4 4,25 -0,25
5 bób kg 4,5 5 4,75 4,75 0
6 botwina z buraczkiem pęczek 1,2 1,2 1,2
7 brokuł szt. 1,5 2 1,75 1,5 0,25
8 burak czerwony kg 1,2 1,2 1,2
9 cebula kg 1,3 2 1,65 1,75 -0,1
10 cebula cukrowa kg 2 2,2 2,1 2,2 -0,1
11 cebula czerwona kg 3 3 3 3 0
12 chrzan pęczek 1 1,2 1,1 1,2 -0,1
13 cukinia kg 1,6 1,6 1,6 1,3 0,3
14 czosnek szt. 0,3 1 0,65
15 fasola Mamut żółta kg 7 7 7
16 fasola Mamut zielona kg 5 5 5
17 fasola szparagowa żółta kg 3 4 3,5 3,5 0
18 fasola szparagowa zielona kg 3 4 3,5
19 kalafior szt. 1,5 2 1,75 1,5 0,25
20 kalarepa szt. 1,2 1,2 1,2 1,5 -0,3
21 kapusta biała szt. 1 1,7 1,35 0,75 0,6
22 kapusta czerwona szt. 1,3 2 1,65 2 -0,35
23 kapusta kiszona kg 1,7 1,7 1,7 1,65 0,05
24 kapusta kiszona młoda kg 2,2 2,4 2,3 2,35 -0,05
25 kapusta pekińska kg 1,8 2 1,9
26 kapusta włoska szt. 2,5 2,5 2,5 2,25 0,25
27 koper pęczek 1 1 1 0,9 0,1
28 kukurydza szt. 2 2 2 2,5 -0,5
29 marchew kg 2,2 2,2 2,2 2,2 0
30 natka z pietruszki pęczek 0,7 0,8 0,75 0,75 0
31 ogórek kg 1,8 1,8 1,8 1,75 0,05
32 ogórek gruntowy kg 2,5 3,5 3 2 1
33 ogórek kiszony kg 4,5 5 4,75 4,75 0
34 ogórek małosolny kg 4,5 5 4,75 4,75 0
35 papryka biała kg 2 3 2,5 3 -0,5
36 papryka czerwona kg 5,6 6,6 6,1 6 0,1
37 papryka zielona kg 2 2 2 2 0
38 pietruszka kg 9 9 9 8 1
39 pomidor kg 2 2,6 2,3 2,3 0
40 pomidor malinowy kg 2 3,6 2,8 3,5 -0,7
41 por szt. 1,3 1,5 1,4 1,15 0,25
42 rzodkiewka pęczek 1,3 1,3 1,3 1,1 0,2
43 sałata szt. 1,25 1,6 1,43 1,35 0,08
44 sałata lodowa szt. 2,3 2,3 2,3 2,1 0,2
45 seler kg 4,6 5 4,8 4,6 0,2
46 seler naciowy szt. 2,75 3 2,88 2,88 0
47 szczaw kg 5 5 5 5 0
48 szczypior szt. 0,8 0,8 0,8 0,8 0
49 szpinak kg 5 5 5 5 0
50 włoszczyzna pęczek 2 2 2 2 0
51 ziemniak kg 0,7 0,8 0,75 0,75 0
grzyby
1 boczniak kg 10 10 10 10 0
2 pieczarka kg 5 5 5 5 0
owoce
1 ananas szt. 2 2,5 2,25 3,25 -1
2 arbuz kg 1,2 1,5 1,35 1,35 0
3 banany kg 3,4 4,1 3,75 3,9 -0,15
4 borówka amerykańska kg 20 20 20
5 borówka amerykańska 0.25 kg 5 5 5 4,75 0,25
6 brzoskwinia Paraguayo kg 6 6 6 6 0
7 brzoskwinie imp. kg 3,5 4 3,75 3,4 0,35
8 cytryny kg 7,2 7,5 7,35 7,35 0
9 czereśnie kg 6 12 9 7,5 1,5
10 grapefruity kg 4 5,8 4,9 4,75 0,15
11 gruszki Konferencja kg 3,69 4,58 4,14 4 0,14
12 jabłka Decosta kg 3 3 3
13 jabłka Genewa kg 1 3 2 2 0
14 jabłka Jonagored kg 3 3 3
15 jabłka Ligol kg 3 3 3
16 jabłka Prince kg 3 3 3
17 jagody czarne kg 16 16 16 14 2
18 kiwi kg 5,5 6,5 6 6,15 -0,15
19 limonka kg 10 11,3 10,65 10,65 0
20 śliwka Kometa kg 2 3 2,5 3 -0,5
21 śliwka Rutgerstetter kg 2 2 2
22 śliwki Herman kg 2,5 2,5 2,5
23 maliny 500 g 4 5 4,5 4,5 0
24 mandarynki kg 4,8 7,2 6 6,15 -0,15
25 morele kg 1,5 5 3,25 5,5 -2,25
26 nektarynki kg 2,5 4 3,25 3,65 -0,4
27 pomarańcze kg 4 4,5 4,25 4,35 -0,1
28 truskawki kg 4 6 5 5,5 -0,5
29 wiśnie kg 3 3,3 3,15 3,5 -0,35
30 winogrona białe kg 6 8,5 7,25 9,18 -1,93
31 winogrona ciemne kg 9,5 11 10,25 10,7 -0,45
art. spożywcze
1 chleb regionalny 0,5 kg 1,9 1,9 1,9 1,9 0
2 cukier kg 2,2 2,2 2,2 2,2 0
3 dorsz (filet mrożony) kg 23,5 24 23,75 23,75 0
4 fasola drobna Aura kg 6 6 6 6 0
5 fasola Jaś duży kg 12 12 12 13 -1
6 fasola Jaś karłowy kg 4 4,6 4,3 4,6 -0,3
7 groch łupany kg 2 2,4 2,2 2,4 -0,2
8 jaja klasa "L"(63 g-73 g) szt. 0,35 0,38 0,37 0,38 -0,01
9 karczek kg 11,9 13,9 12,9 13,25 -0,35
10 kiełbasa zwyczajna kg 5,6 11,03 8,32 8,32 0
11 kurczak kg 6,9 7,9 7,4 7 0,4
12 mak kg 10 11 10,5 11 -0,5
13 makrela wędzona kg 11 11,3 11,15 11,15 0
14 masło Extra 200 g 2,95 3,97 3,46 3,46 0
15 miruna ze skórą (filet) kg 14,5 15,8 15,15 15,15 0
16 płaty śledziowe solone kg 11,75 11,75 11,75 11,75 0
17 schab b/kości kg 14,07 15,3 14,69 15,04 -0,35
18 szprot wędzony kg 9 9 9 9,75 -0,75
7294059
1