Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 16.06.2015

17 czerwca 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 12.06    Różnica
warzywa                            
1    .roszponka        3,75    4    3,88    4    -0,12
2    bakłażan    kg    6    8    7    6    1
3    bób    kg    9    10    9,5        
4    botwina z buraczkiem    pęczek    1,8    2    1,9    1,9    0                                                                   
5    brokuł    szt.    2    3    2,5    3    -0,5
6    burak czerwony    kg    1    1    1    1    0
7    burak czerwony młody    kg    2,5    2,5    2,5    3,5    -1
8    cebula    kg    1,8    1,8    1,8    1,85    -0,05
9    cebula cukrowa    kg    4,4    4,6    4,5        
10    cebula czerwona    kg    2,4    2,4    2,4    2,4    0
11    cebula młoda    pęczek    1,8    1,8    1,8    2    -0,2
12    cebula młoda    kg    2,4    3    2,7    3,2    -0,5
13    czosnek młody    szt.    0,4    1,5    0,95    1,35    -0,4
14    fasola szparagowa żółta    kg    7    7,5    7,25    6,8    0,45
15    kalafior    szt.    1,5    2    1,75    2,25    -0,5
16    kapusta biała    kg    2    2    2    2,08    -0,08
17    kapusta biała młoda    szt.    1,5    2    1,75    1,5    0,25
18    kapusta czerwona    kg    1,3    1,5    1,4    1,4    0
19    kapusta kiszona    kg    1,6    1,8    1,7    1,7    0
20    kapusta pekińska    kg    1,4    2    1,7    2    -0,3
21    koper    pęczek    0,6    0,8    0,7    0,8    -0,1
22    marchew    kg    2,5    2,5    2,5    2,75    -0,25
23    natka z pietruszki    pęczek    0,6    0,8    0,7    1    -0,3
24    ogórek    kg    1    1,5    1,25    1,6    -0,35
25    ogórek gruntowy    kg    1,2    2    1,6    2,15    -0,55
26    ogórek kiszony    kg    4,5    5    4,75    4,5    0,25
27    ogórek małosolny    kg    5    5    5    4,75    0,25
28    papryka czerwona imp.    kg    9    10    9,5    7,8    1,7
29    papryka zielona    kg    6    9,6    7,8    8,5    -0,7
30    pietruszka    kg    6,4    6,4    6,4    4    2,4
31    pomidor    kg    2,6    3,5    3,05    3,08    -0,03
32    pomidor malinowy    kg    3,3    4,3    3,8    4    -0,2
33    por    kg    4,5    5    4,75    4,25    0,5
34    por młody    szt.    1,8    1,8    1,8        
35    rzodkiewka    pęczek    0,8    1,2    1    1    0
36    sałata    szt.    1,25    1,5    1,38    1,38    0
37    sałata lodowa    szt.    2    2,5    2,25    2,25    0
38    seler    kg    3,6    4    3,8    3,8    0
39    seler młody    szt.    2    2    2        
40    seler naciowy    szt.    2,8    3,5    3,15    3,25    -0,1
41    szczaw    kg    5    5    5    5    0
42    szczypior    szt.    0,5    0,6    0,55    0,6    -0,05
43    szparagi    pęczek    6    7,5    6,75    6    0,75
44    szpinak    kg    5    5    5    4,5    0,5                                                                                                          
45    włoszczyzna    pęczek    2    2    2    2    0
46    włoszczyzna młoda    pęczek    2,5    2,5    2,5    2,5    0
47    ziemniak    kg    0,6    0,73    0,67    0,53    0,14
48    ziemniak młody    kg    1,4    1,5    1,45    1,4    0,05
grzyby                            
1    boczniak    kg    9    10    9,5    9,5    0
2    pieczarka    kg    5    5    5    5    0
3    pieczarka borowikowa    kg    5    5    5        
owoce                            
1    ananas    szt.    4,5    9    6,75    7    -0,25
2    arbuz    kg    1,5    2,6    2,05    2,15    -0,1
3    banany    kg    3,8    4,5    4,15    4,25    -0,1
4    brzoskwinia Paraguayo    kg    5    8,4    6,7    7,5    -0,8
5    brzoskwinie imp.    kg    4,5    6    5,25    5,15    0,1
6    cytryny    kg    5    8    6,5    6,25    0,25
7    czereśnie    kg    8    13    10,5    8,5    2
8    grapefruity    kg    5,5    6    5,75    5,75    0
9    gruszki Konferencja    kg    5    5    5    5    0
10    jabłka Decosta    kg    2,33    3    2,67        
11    jabłka Eliza    kg    2,8    2,8    2,8    3    -0,2
12    jabłka Gloster    kg    3    3    3        
13    jabłka Idared    kg    2,2    2,2    2,2    2,8    -0,6
14    jabłka Ligol    kg    3    3    3        
15    jabłka Sampion    kg    3    3    3    3    0
16    kiwi    kg    3,3    7    5,15    5,25    -0,1
17    limonka    kg    12,5    18    15,25    15,1    0,15
18    maliny    250 g    3,5    3,5    3,5        
19    mandarynki    kg    4,8    6,5    5,65    4,95    0,7
20    morele    kg    7,6    9    8,3    7,5    0,8
21    nektarynki    kg    4,5    6,5    5,5    5,15    0,35
22    pomarańcze    kg    2,5    4    3,25    3,45    -0,2                                                                                
23    rabarbar    kg    2    2    2    2    0
24    truskawki    kg    3,5    4,5    4    2,75    1,25
25    winogrona białe    kg    15,5    16    15,75    18,4    -2,65
26    winogrona ciemne    kg    10    10,4    10,2    10    0,2
art. spożywcze                            
1    chleb regionalny    0,5 kg    1,9    1,9    1,9    1,9    0
2    cukier    kg    1,95    2,1    2,03    2,03    0
3    dorsz (filet mrożony)    kg    23,5    24,5    24    23,95    0,05
4    fasola drobna Aura    kg    5    6,5    5,75    5,5    0,25
5    fasola Jaś duży    kg    13    13    13    13    0
6    fasola Jaś karłowy    kg    4    5,5    4,75    4,5    0,25
7    groch łupany    kg    2,4    2,6    2,5    2,5    0
8    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,32    0,4    0,36    0,36    0
9    karczek    kg    11,9    12,6    12,25    12,65    -0,4
10    kiełbasa zwyczajna    kg    5,8    11,03    8,42    8,42    0
11    kurczak    kg    6,5    7,2    6,85    7,15    -0,3
12    mak    kg    10    11    10,5    10,5    0
13    makrela wędzona    kg    11    11    11    11    0
14    masło Extra    200 g    2,95    3,3    3,13    3,13    0
15    miruna ze skórą (filet)    kg    14,5    14,5    14,5    14,5    0
16    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,75    0
17    schab b/kości    kg    12,9    14,7    13,8    13,8    0
18    szprot wędzony    kg    9,5    9,5    9,5    9,5    0


POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę