Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 15.09.2015

16 września 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 11.09    Różnica

warzywa                                                                                                                                                          
1    .roszponka    3,75    4,5    4,13    4,13    0                                                                                                                                      
2    .rucola        3,75    4,5    4,13    4,13    0
3    .sałata mix (100g)    3,75    4,5    4,13    4,13    0
4    bakłażan    kg    4    4    4    3,8    0,2
5    brokuł    szt.    3    4    3,5    2,75    0,75
6    burak czerwony    kg    0,9    1    0,95    1    -0,05
7    cebula    kg    1    1,33    1,17    1,1    0,07
8    cebula cukrowa    kg    2    2,4    2,2    2    0,2
9    cebula czerwona    kg    1,6    2,4    2    1,8    0,2
10    cebula czosnkowa    kg    2,4    2,4    2,4    2    0,4
11    chrzan    pęczek    1,2    1,2    1,2    1,2    0
12    cukinia    kg    2    3    2,5    2,7    -0,2
13    czosnek    szt.    0,5    1,2    0,85    0,8    0,05
14    dynia    kg    2    2    2    2    0
15    fasola szparagowa żółta    kg    8    10    9    10    -1
16    kalafior    szt.    2,5    4    3,25    3    0,25
17    kapusta biała    szt.    3    3    3    3,25    -0,25
18    kapusta czerwona    kg    1,5    2    1,75    1,6    0,15
19    kapusta kiszona    kg    2,2    2,4    2,3    2,3    0
20    kapusta pekińska    kg    3    5    4    4,4    -0,4
21    kapusta włoska    szt.    2,5    3    2,75    3,25    -0,5
22    koper    pęczek    0,8    1    0,9    1,1    -0,2
23    kukurydza    szt.    0,8    1,2    1    1    0                                                                                                              
24    marchew    kg    1,2    1,6    1,4    1,65    -0,25
25    natka z pietruszki    pęczek    0,8    1    0,9    0,7    0,2
26    ogórek    kg    2,5    3,5    3    2,75    0,25
27    ogórek gruntowy    kg    2    3    2,5    2    0,5
28    ogórek kiszony    kg    4,5    5    4,75    4,75    0
29    ogórek małosolny    kg    5,6    7    6,3    5,5    0,8
30    papryka biała    kg    2,6    3,4    3    2,4    0,6
31    papryka czerwona    kg    3    3,8    3,4    3,4    0
32    papryka pikantna    kg    5    5    5    7    -2
33    pietruszka    kg    4    5,6    4,8    5    -0,2
34    pomidor    kg    2,5    3,67    3,09    1,9    1,19
35    pomidor gruntowy    kg    1,5    2    1,75    1,5    0,25
36    pomidor imp.    kg    5    5    5    5    0
37    pomidor koktajlowy    kg    13    13    13    14    -1
38    pomidor malinowy    kg    3,3    4,5    3,9    3,83    0,07
39    por    szt.    1,2    1,6    1,4    1,35    0,05
40    por    kg    2,8    3    2,9        
41    rzodkiewka    pęczek    0,9    1,5    1,2    1,25    -0,05
42    sałata    szt.    1,6    2,8    2,2    1,63    0,57
43    sałata lodowa    szt.    2,5    3,2    2,85    2,85    0
44    seler    kg    4    4,4    4,2    4,2    0
45    seler naciowy    szt.    2,8    3,5    3,15    3,3    -0,15
46    szczypior    szt.    1    1,2    1,1    1    0,1
47    włoszczyzna    pęczek    2,4    3    2,7    2,7    0
48    ziemniak    kg    0,8    0,8    0,8    0,8    0
                                                                                                                                                                              
grzyby                            
1    boczniak    kg    10    10    10    10    0
2    pieczarka    kg    5    6    5,5    5,5    0

owoce                            
1    ananas    szt.    3,8    9    6,4    6    0,4
2    arbuz    kg    1,8    2,2    2    1,9    0,1
3    banany    kg    3,7    4,4    4,05    3,9    0,15
4    borówka amerykańska    0.25 kg    3,5    5    4,25    4,25    0
5    brzoskwinie imp.    kg    3,7    4,5    4,1    3,7    0,4
6    cytryny    kg    7,3    8,5    7,9    7,75    0,15
7    grapefruity    kg    5,2    6    5,6    5,5    0,1
8    gruszki Santa Maria    kg    3    3,5    3,25    3,5    -0,25
9    gruszki Bancreta Viliamsa    kg    2,5    2,5    2,5    3    -0,5
10    gruszki Generał    kg    2,5    3,5    3        
11    gruszki Klapsa    kg    2,75    3,5    3,13    3,5    -0,37
12    gruszki Konferencja    kg    2,5    3,5    3    3    0
13    gruszki Margarita    kg    3    3,5    3,25    3,5    -0,25
14    jabłka Antonówka    kg    1,25    1,65    1,45    1,84    -0,39
15    jabłka Boskoop    kg    1,25    1,25    1,25    1,84    -0,59
16    jabłka Celesta    kg    1    1,75    1,38    1,94    -0,56
17    jabłka Decosta    kg    1,25    1,25    1,25    1,67    -0,42
18    jabłka Delikates    kg    1,25    1,5    1,38    1,6    -0,22
19    jabłka Gala    kg    1,5    1,5    1,5    1,87    -0,37
20    jabłka Lobo    kg    1    1,5    1,25    1,67    -0,42
21    jabłka Paulared    kg    1    1,5    1,25    1,7    -0,45
22    jabłka Rubin    kg    1,5    1,75    1,63    1,94    -0,31                                                                                       
23    kiwi    kg    5,5    7    6,25    6,25    0
24    limonka    kg    12    13    12,5    11,6    0,9
25    śliwka Amers    kg    2    2,5    2,25    1,88    0,37
26    śliwka Prezydent    kg    1,5    2    1,75        
27    śliwki węgierki    kg    2    2,5    2,25    2,55    -0,3
28    mandarynki    kg    6    8    7    6,75    0,25
29    nektarynki    kg    3,2    4,5    3,85    3,75    0,1
30    orzechy laskowe    kg    12    12    12    9    3
31    pomarańcze    kg    4,1    5    4,55    4,5    0,05
32    Pomelo    szt.    6,5    7    6,75    6,5    0,25
33    słonecznik    szt.    2,5    2,5    2,5    2,25    0,25
34    winogrona białe    kg    3,8    5,8    4,8    4,75    0,05
35    winogrona ciemne    kg    4,5    7    5,75    5,25    0,5

art. spożywcze  
                         
1    fasola drobna Aura    kg    5    7    6    5,5    0,5
2    fasola Jaś karłowy    kg    5    6    5,5    4,8    0,7
3    groch łupany    kg    2,4    2,6    2,5    2,5    0
4    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,36    0,4    0,38    0,38    0
5    karczek    kg    12,5    13,9    13,2    13,2    0
6    kiełbasa zwyczajna    kg    5,8    11,03    8,42    8,42    0
7    mak    kg    10    12    11    10,5    0,5
8    schab b/kości    kg    14,9    15,6    15,25    14,25    1

POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę