Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 14.07.2015
Lp. Produkt Jm Cena min. Cena max. średnia cena średnia cena z poprzed-niego notowania 10.07 Różnica
warzywa
1 .roszponka 3,75 4 3,88 4,25 -0,37
2 .rucola opakowanie 100g 3,75 4 3,88 4,25 -0,37
3 .sałata mix opakowanie 100g 3,75 4 3,88 4,25 -0,37
4 bakłażan kg 3,5 5 4,25 4 0,25
5 bób kg 4,5 5 4,75 4,25 0,5
6 brokuł szt. 1 2 1,5
7 burak czerwony młody kg 1,3 1,3 1,3 1,6 -0,3
8 cebula kg 1,5 2 1,75 1,5 0,25
9 cebula cukrowa kg 2 2,4 2,2 3,05 -0,85
10 cebula czerwona kg 3 3 3 2,95 0,05
11 chrzan pęczek 1,2 1,2 1,2 1,5 -0,3
12 cukinia kg 1 1,6 1,3 1,75 -0,45
13 czosnek młody szt. 0,8 1,2 1 1 0
14 fasola szparagowa żółta kg 3 4 3,5 5,25 -1,75
15 kalafior szt. 1 2 1,5 1,75 -0,25
16 kalarepa szt. 1,5 1,5 1,5 1,25 0,25
17 kapusta biała szt. 0,5 1 0,75
18 kapusta czerwona szt. 2 2 2
19 kapusta kiszona kg 1,6 1,7 1,65 1,8 -0,15
20 kapusta kiszona młoda kg 2,3 2,4 2,35 2,4 -0,05
21 kapusta włoska szt. 2 2,5 2,25 2,5 -0,25
22 koper pęczek 0,8 1 0,9 1 -0,1
23 kukurydza szt. 2,5 2,5 2,5 2,45 0,05
24 marchew kg 2,2 2,2 2,2 2,5 -0,3
25 natka z pietruszki pęczek 0,7 0,8 0,75 0,9 -0,15
26 ogórek kg 1,5 2 1,75 1,95 -0,2
27 ogórek gruntowy kg 1,5 2,5 2 1,75 0,25
28 ogórek kiszony kg 4,5 5 4,75 4,75 0
29 ogórek małosolny kg 4,5 5 4,75 5,25 -0,5
30 papryka biała kg 3 3 3 4 -1
31 papryka czerwona kg 5 7 6
32 papryka zielona kg 2 2 2 4,5 -2,5
33 pietruszka kg 8 8 8 8 0
34 pomidor kg 2 2,6 2,3 2,5 -0,2
35 pomidor malinowy kg 2 5 3,5 4 -0,5
36 por szt. 0,8 1,5 1,15 1,7 -0,55
37 rzodkiewka pęczek 1 1,2 1,1 1,3 -0,2
38 sałata szt. 1,2 1,5 1,35 1,3 0,05
39 sałata lodowa szt. 1,7 2,5 2,1 2,25 -0,15
40 seler kg 4,6 4,6 4,6 4,5 0,1
41 seler młody szt. 0,8 2 1,4
42 seler naciowy szt. 2,75 3 2,88 3 -0,12
43 szczaw kg 5 5 5 4,5 0,5
44 szczypior szt. 0,7 0,9 0,8 0,9 -0,1
45 szpinak kg 5 5 5 5 0
46 włoszczyzna pęczek 2 2 2 2 0
47 ziemniak kg 0,7 0,8 0,75
grzyby
1 boczniak kg 10 10 10 11 -1
2 pieczarka kg 5 5 5 5,25 -0,25
owoce
1 ananas szt. 2,5 4 3,25 4,25 -1
2 arbuz kg 1,2 1,5 1,35 1,7 -0,35
3 banany kg 3,7 4,1 3,9 4,29 -0,39
4 borówka amerykańska 125 g 3,5 3,5 3,5 3 0,5
5 borówka amerykańska 0.25 kg 4 5,5 4,75 6 -1,25
6 brzoskwinia Paraguayo kg 6 6 6
7 brzoskwinie imp. kg 3 3,8 3,4 4,25 -0,85
8 cytryny kg 7,2 7,5 7,35 8 -0,65
9 czereśnie kg 6 9 7,5 9 -1,5
10 grapefruity kg 3,5 6 4,75 5,5 -0,75
11 gruszki Konferencja kg 4 4 4 4,1 -0,1
12 jabłka Genewa kg 1,33 2,67 2
13 jabłka Lobo kg 3 3 3
14 jabłka Sampion kg 3 3 3 3 0
15 jagody czarne kg 14 14 14 17 -3
16 kiwi kg 5,8 6,5 6,15 7,25 -1,1
17 limonka kg 10 11,3 10,65 13 -2,35
18 śliwka Kometa kg 3 3 3
19 maliny 500 g 4 5 4,5 5,25 -0,75
20 mandarynki kg 4,8 7,5 6,15 7,25 -1,1
21 morele kg 4 7 5,5 6 -0,5
22 nektarynki kg 3,3 4 3,65 4,5 -0,85
23 pomarańcze kg 4,2 4,5 4,35 4,25 0,1
24 truskawki kg 5,5 5,5 5,5 5,5 0
25 wiśnie kg 1,3 1,6 1,45 3,25 -1,8
26 winogrona białe kg 7,85 10,5 9,18 10,5 -1,32
27 winogrona ciemne kg 10 11,4 10,7 12,5 -1,8
art. spożywcze
1 chleb regionalny 0,5 kg 1,9 1,9 1,9 1,9 0
2 cukier kg 2,2 2,2 2,2 2,05 0,15
3 dorsz (filet mrożony) kg 23,5 24 23,75 23,75 0
4 fasola drobna Aura kg 6 6 6 6 0
5 fasola Jaś duży kg 13 13 13 13 0
6 fasola Jaś karłowy kg 4,6 4,6 4,6 4,5 0,1
7 groch łupany kg 2,4 2,4 2,4 2,6 -0,2
8 jaja klasa "L"(63 g-73 g) szt. 0,35 0,4 0,38 0,38 0
9 karczek kg 12,5 14 13,25 12,8 0,45
10 kiełbasa zwyczajna kg 5,6 11,03 8,32 8,52 -0,2
11 kurczak kg 7 7 7 7,15 -0,15
12 mak kg 11 11 11 10,5 0,5
13 makrela wędzona kg 11 11,3 11,15 11,15 0
14 masło Extra 200 g 2,95 3,97 3,46 3,08 0,38
15 miruna ze skórą (filet) kg 14,5 15,8 15,15 15,15 0
16 płaty śledziowe solone kg 11,75 11,75 11,75 11,75 0
17 schab b/kości kg 14,07 16 15,04 14,75 0,29
18 szprot wędzony kg 9 10,5 9,75 9,75 0
7291757
1