Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 14.07.2015

15 lipca 2015
Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 14.07.2015


Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 10.07    Różnica

warzywa                            
1    .roszponka        3,75    4    3,88    4,25    -0,37
2    .rucola    opakowanie 100g    3,75    4    3,88    4,25    -0,37
3    .sałata mix    opakowanie 100g    3,75    4    3,88    4,25    -0,37                                                                       
4    bakłażan    kg    3,5    5    4,25    4    0,25
5    bób    kg    4,5    5    4,75    4,25    0,5
6    brokuł    szt.    1    2    1,5        
7    burak czerwony młody    kg    1,3    1,3    1,3    1,6    -0,3
8    cebula    kg    1,5    2    1,75    1,5    0,25
9    cebula cukrowa    kg    2    2,4    2,2    3,05    -0,85
10    cebula czerwona    kg    3    3    3    2,95    0,05
11    chrzan    pęczek    1,2    1,2    1,2    1,5    -0,3
12    cukinia    kg    1    1,6    1,3    1,75    -0,45
13    czosnek młody    szt.    0,8    1,2    1    1    0
14    fasola szparagowa żółta    kg    3    4    3,5    5,25    -1,75
15    kalafior    szt.    1    2    1,5    1,75    -0,25
16    kalarepa    szt.    1,5    1,5    1,5    1,25    0,25
17    kapusta biała    szt.    0,5    1    0,75        
18    kapusta czerwona    szt.    2    2    2        
19    kapusta kiszona    kg    1,6    1,7    1,65    1,8    -0,15
20    kapusta kiszona młoda    kg    2,3    2,4    2,35    2,4    -0,05
21    kapusta włoska    szt.    2    2,5    2,25    2,5    -0,25
22    koper    pęczek    0,8    1    0,9    1    -0,1
23    kukurydza    szt.    2,5    2,5    2,5    2,45    0,05
24    marchew    kg    2,2    2,2    2,2    2,5    -0,3
25    natka z pietruszki    pęczek    0,7    0,8    0,75    0,9    -0,15                                                                    
26    ogórek    kg    1,5    2    1,75    1,95    -0,2
27    ogórek gruntowy    kg    1,5    2,5    2    1,75    0,25
28    ogórek kiszony    kg    4,5    5    4,75    4,75    0
29    ogórek małosolny    kg    4,5    5    4,75    5,25    -0,5
30    papryka biała    kg    3    3    3    4    -1
31    papryka czerwona    kg    5    7    6        
32    papryka zielona    kg    2    2    2    4,5    -2,5
33    pietruszka    kg    8    8    8    8    0
34    pomidor    kg    2    2,6    2,3    2,5    -0,2
35    pomidor malinowy    kg    2    5    3,5    4    -0,5
36    por    szt.    0,8    1,5    1,15    1,7    -0,55
37    rzodkiewka    pęczek    1    1,2    1,1    1,3    -0,2
38    sałata    szt.    1,2    1,5    1,35    1,3    0,05
39    sałata lodowa    szt.    1,7    2,5    2,1    2,25    -0,15
40    seler    kg    4,6    4,6    4,6    4,5    0,1
41    seler młody    szt.    0,8    2    1,4        
42    seler naciowy    szt.    2,75    3    2,88    3    -0,12
43    szczaw    kg    5    5    5    4,5    0,5
44    szczypior    szt.    0,7    0,9    0,8    0,9    -0,1
45    szpinak    kg    5    5    5    5    0                                                                                                  
46    włoszczyzna    pęczek    2    2    2    2    0
47    ziemniak    kg    0,7    0,8    0,75        

grzyby                            
1    boczniak    kg    10    10    10    11    -1
2    pieczarka    kg    5    5    5    5,25    -0,25

owoce                            
1    ananas    szt.    2,5    4    3,25    4,25    -1
2    arbuz    kg    1,2    1,5    1,35    1,7    -0,35
3    banany    kg    3,7    4,1    3,9    4,29    -0,39
4    borówka amerykańska    125 g    3,5    3,5    3,5    3    0,5
5    borówka amerykańska    0.25 kg    4    5,5    4,75    6    -1,25
6    brzoskwinia Paraguayo    kg    6    6    6        
7    brzoskwinie imp.    kg    3    3,8    3,4    4,25    -0,85
8    cytryny    kg    7,2    7,5    7,35    8    -0,65
9    czereśnie    kg    6    9    7,5    9    -1,5
10    grapefruity    kg    3,5    6    4,75    5,5    -0,75
11    gruszki Konferencja    kg    4    4    4    4,1    -0,1                                                                            
12    jabłka Genewa    kg    1,33    2,67    2        
13    jabłka Lobo    kg    3    3    3        
14    jabłka Sampion    kg    3    3    3    3    0
15    jagody czarne    kg    14    14    14    17    -3
16    kiwi    kg    5,8    6,5    6,15    7,25    -1,1
17    limonka    kg    10    11,3    10,65    13    -2,35
18    śliwka Kometa    kg    3    3    3        
19    maliny    500 g    4    5    4,5    5,25    -0,75
20    mandarynki    kg    4,8    7,5    6,15    7,25    -1,1
21    morele    kg    4    7    5,5    6    -0,5
22    nektarynki    kg    3,3    4    3,65    4,5    -0,85
23    pomarańcze    kg    4,2    4,5    4,35    4,25    0,1
24    truskawki    kg    5,5    5,5    5,5    5,5    0                                                                                                              
25    wiśnie    kg    1,3    1,6    1,45    3,25    -1,8
26    winogrona białe    kg    7,85    10,5    9,18    10,5    -1,32
27    winogrona ciemne    kg    10    11,4    10,7    12,5    -1,8

art. spożywcze                            
1    chleb regionalny    0,5 kg    1,9    1,9    1,9    1,9    0
2    cukier    kg    2,2    2,2    2,2    2,05    0,15
3    dorsz (filet mrożony)    kg    23,5    24    23,75    23,75    0
4    fasola drobna Aura    kg    6    6    6    6    0
5    fasola Jaś duży    kg    13    13    13    13    0
6    fasola Jaś karłowy    kg    4,6    4,6    4,6    4,5    0,1
7    groch łupany    kg    2,4    2,4    2,4    2,6    -0,2
8    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,35    0,4    0,38    0,38    0
9    karczek    kg    12,5    14    13,25    12,8    0,45
10    kiełbasa zwyczajna    kg    5,6    11,03    8,32    8,52    -0,2
11    kurczak    kg    7    7    7    7,15    -0,15
12    mak    kg    11    11    11    10,5    0,5
13    makrela wędzona    kg    11    11,3    11,15    11,15    0
14    masło Extra    200 g    2,95    3,97    3,46    3,08    0,38
15    miruna ze skórą (filet)    kg    14,5    15,8    15,15    15,15    0
16    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,75    0
17    schab b/kości    kg    14,07    16    15,04    14,75    0,29
18    szprot wędzony    kg    9    10,5    9,75    9,75    0

POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę