Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 11.09.2015

14 września 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 08.09    Różnica

warzywa                            
1    .roszponka        3,75    4,5    4,13    3,88    0,25
2    .rucola    opakowanie 100g    3,75    4,5    4,13    3,88    0,25                                                                               
3    .sałata mix    opakowanie 100g    3,75    4,5    4,13    3,88    0,25
4    bakłażan    kg    3,8    3,8    3,8    3,7    0,1
5    brokuł    szt.    2,5    3    2,75    3    -0,25
6    burak czerwony    kg    1    1    1    1    0
7    cebula    kg    1    1,2    1,1    1,25    -0,15
8    cebula cukrowa    kg    2    2    2    2,45    -0,45
9    cebula czerwona    kg    1,6    2    1,8    2,4    -0,6
10    cebula czosnkowa    kg    2    2    2    2,5    -0,5
11    chrzan    pęczek    1,2    1,2    1,2    1,2    0
12    cukinia    kg    2,4    3    2,7    2,3    0,4
13    czosnek    szt.    0,4    1,2    0,8    0,9    -0,1
14    dynia    kg    2    2    2    2,2    -0,2
15    fasola Mamut żółta    kg    10    10    10    8    2
16    fasola szparagowa żółta    kg    10    10    10    7    3
17    kalafior    szt.    2,5    3,5    3    3    0
18    kalarepa    szt.    1,2    1,2    1,2    1,2    0
19    kapusta biała    szt.    3    3,5    3,25    3    0,25
20    kapusta czerwona    kg    1,2    2    1,6    1,25    0,35
21    kapusta kiszona    kg    2,2    2,4    2,3    2,3    0
22    kapusta pekińska    kg    4    4,8    4,4    4,2    0,2
23    kapusta włoska    szt.    3    3,5    3,25    2,75    0,5
24    koper    pęczek    1    1,2    1,1    0,95    0,15
25    kukurydza    szt.    1    1    1    1,2    -0,2                                                                                                     
26    marchew    kg    1,5    1,8    1,65    1,65    0
27    natka z pietruszki    pęczek    0,6    0,8    0,7    0,95    -0,25
28    ogórek    kg    2,5    3    2,75    2,75    0
29    ogórek gruntowy    kg    1,5    2,5    2    1,85    0,15
30    ogórek kiszony    kg    4,5    5    4,75    4,75    0
31    ogórek małosolny    kg    5,5    5,5    5,5    6,25    -0,75
32    papryka biała    kg    2,4    2,4    2,4        
33    papryka czerwona    kg    3,2    3,6    3,4    3,2    0,2
34    papryka pikantna    kg    7    7    7    8    -1
35    papryka pomidorowa    kg    3    4    3,5    3,4    0,1
36    papryka zielona    kg    2    2    2    2    0
37    pietruszka    kg    4    6    5    5,5    -0,5
38    pomidor    kg    1,3    2,5    1,9    3,15    -1,25
39    pomidor gruntowy    kg    1    2    1,5        
40    pomidor imp.    kg    5    5    5        
41    pomidor koktajlowy    kg    12    16    14    12    2
42    pomidor malinowy    kg    2,66    5    3,83    4,1    -0,27
43    pomidor zielony    kg    1,2    1,5    1,35    1    0,35
44    por    szt.    1,2    1,5    1,35    1,55    -0,2
45    rzodkiewka    pęczek    1    1,5    1,25    1,15    0,1
46    sałata    szt.    1,25    2    1,63    1,4    0,23
47    sałata lodowa    szt.    2,7    3    2,85    2,9    -0,05
48    seler    kg    4    4,4    4,2    4,2    0                                                                                                                      
49    seler naciowy    szt.    2,8    3,8    3,3    3,05    0,25
50    szczypior    szt.    0,8    1,2    1    1,2    -0,2
51    włoszczyzna    pęczek    2,6    2,8    2,7    2,5    0,2
52    ziemniak    kg    0,6    1    0,8    0,8    0

grzyby      
                     
1    boczniak    kg    10    10    10    10,5    -0,5
2    pieczarka    kg    5    6    5,5    5,75    -0,25

owoce                            
1    ananas    szt.    4    8    6    4,65    1,35
2    arbuz    kg    1,8    2    1,9    1,55    0,35
3    banany    kg    3,8    4    3,9    3,85    0,05
4    borówka amerykańska    0.25 kg    4    4,5    4,25    4,75    -0,5
5    brzoskwinia Paraguayo    kg    4    4,4    4,2    5,25    -1,05
6    brzoskwinie imp.    kg    3,6    3,8    3,7    3,75    -0,05
7    cytryny    kg    7,5    8    7,75    8,25    -0,5
8    grapefruity    kg    5    6    5,5    5,5    0
9    gruszki Santa Maria    kg    3,5    3,5    3,5        
10    gruszki Bancreta Viliamsa    kg    3    3    3        
11    gruszki Klapsa    kg    3,5    3,5    3,5    3    0,5
12    gruszki Konferencja    kg    3    3    3    3,5    -0,5
13    gruszki Margarita    kg    3,5    3,5    3,5                                                                                                            
14    jabłka Antonówka    kg    1,67    2    1,84    1,84    0
15    jabłka Boskoop    kg    1,67    2    1,84        
16    jabłka Celesta    kg    1,67    2,2    1,94    1,8    0,14
17    jabłka Decosta    kg    1,33    2    1,67    2    -0,33
18    jabłka Delikates    kg    1,2    2    1,6    1,84    -0,24
19    jabłka Elstar    kg    1,87    1,87    1,87        
20    jabłka Gala    kg    1,87    1,87    1,87        
21    jabłka Lobo    kg    1,33    2    1,67    1,5    0,17
22    jabłka Paulared    kg    1,2    2,2    1,7    2    -0,3
23    jabłka Rubin    kg    1,87    2    1,94        
24    kiwi    kg    5,5    7    6,25    6,75    -0,5
25    limonka    kg    11,2    12    11,6    11,5    0,1
26    śliwka Amers    kg    1,25    2,5    1,88    2,5    -0,62
27    śliwka Blue Free    kg    2    2    2    2,5    -0,5
28    śliwka Jubileum    kg    2,5    2,5    2,5    3    -0,5
29    śliwka Lepotica    kg    2    2,2    2,1    2,5    -0,4
30    śliwka Najbolja    kg    2,5    2,5    2,5    2,5    0
31    Śliwka Valor    kg    2    2    2    2,5    -0,5
32    śliwki węgierki    kg    1,6    3,5    2,55    3,25    -0,7
33    maliny    500 g    6    7    6,5    7    -0,5
34    mandarynki    kg    6    7,5    6,75    7,5    -0,75
35    nektarynki    kg    3    4,5    3,75    3,75    0
36    orzechy laskowe    kg    8    10    9    9,5    -0,5
37    pomarańcze    kg    4    5    4,5    4,5    0
38    Pomelo    szt.    6,5    6,5    6,5                                                                                                                      
39    słonecznik    szt.    2    2,5    2,25    1,85    0,4                                                                                            
40    truskawki    500 g    4    4    4    5    -1
41    winogrona białe    kg    3,5    6    4,75    4,4    0,35
42    winogrona ciemne    kg    4,5    6    5,25    5    0,25

art. spożywcze                            
1    cukier    kg    2,35    2,5    2,43    2,43    0
2    dorsz (filet mrożony)    kg    23,5    24    23,75    23,75    0
3    fasola drobna Aura    kg    5    6    5,5    6    -0,5
4    fasola Jaś duży    kg    12    12    12    12    0
5    fasola Jaś karłowy    kg    4,6    5    4,8    5    -0,2
6    groch łupany    kg    2,4    2,6    2,5    2,5    0
7    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,35    0,4    0,38    0,38    0
8    karczek    kg    12,5    13,9    13,2    13,2    0
9    kiełbasa zwyczajna    kg    5,8    11,03    8,42    8,52    -0,1
10    kurczak    kg    6,9    7,2    7,05    6,9    0,15
11    mak    kg    10    11    10,5    11    -0,5
12    makrela wędzona    kg    11    11,3    11,15    11    0,15
13    masło Extra    200 g    2,95    3,97    3,46    3,46    0
14    miruna ze skórą (filet)    kg    15    15,8    15,4    15,4    0
15    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,75    0
16    schab b/kości    kg    12,9    15,6    14,25    14,3    -0,05

POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę