Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 11.08.2015

12 sierpnia 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 07.08    Różnica

warzywa                            
1    .roszponka        4    4    4    4    0
2    .rucola    opakowanie 100g    4    4    4    4    0                                                                                                    
3    .sałata mix    opakowanie 100g    4    4    4    4    0
4    bakłażan    kg    2,6    3,4    3    3,2    -0,2
5    botwina z buraczkiem    pęczek    1,8    1,8    1,8        
6    brokuł    szt.    2    2,5    2,25    2,1    0,15
7    burak czerwony    kg    1    1    1    1,1    -0,1
8    cebula    kg    1    1,5    1,25    1,35    -0,1
9    cebula cukrowa    kg    2    2,7    2,35    2    0,35
10    cebula czerwona    kg    2,4    2,6    2,5    2,5    0
11    chrzan    pęczek    1,2    1,2    1,2    1,2    0
12    cukinia    kg    1,2    1,6    1,4    1,4    0
13    czosnek    szt.    0,3    1    0,65    0,9    -0,25
14    dynia    kg    2    2    2        
15    fasola szparagowa żółta    kg    6    7,4    6,7        
16    fasola szparagowa zielona    kg    6    6    6        
17    kalafior    szt.    1,5    2    1,75    1,65    0,1
18    kapusta biała    szt.    1,8    2    1,9    1,9    0
19    kapusta czerwona    kg    1    1,4    1,2    1,2    0
20    kapusta kiszona    kg    2,2    2,4    2,3    2,3    0
21    kapusta pekińska    kg    2    2,4    2,2    2,2    0
22    kapusta włoska    szt.    2    2,5    2,25    2,5    -0,25
23    koper    pęczek    1,2    1,4    1,3    1,3    0
24    kukurydza    szt.    1    1,4    1,2    0,85    0,35                                                                                                 
25    marchew    kg    1,6    1,6    1,6    1,7    -0,1                                                                                                  
26    natka z pietruszki    pęczek    0,6    0,8    0,7    0,7    0
27    ogórek    kg    2,2    2,2    2,2    2,25    -0,05
28    ogórek gruntowy    kg    1,5    2,5    2    2,25    -0,25
29    ogórek kiszony    kg    4,7    5    4,85    4,75    0,1
30    ogórek małosolny    kg    4,7    5    4,85    4,75    0,1
31    papryka biała    kg    2,6    2,6    2,6        
32    papryka czerwona    kg    2,4    3    2,7    2,8    -0,1
33    papryka pikantna    kg    8    10    9        
34    papryka pomidorowa    kg    4    4    4        
35    pietruszka    kg    6    6    6    6    0
36    pomidor    kg    1,6    3    2,3    1,65    0,65                                                                                                 
37    pomidor malinowy    kg    3    4    3,5    2,65    0,85
38    por    szt.    1,4    1,5    1,45    1,45    0
39    rzepa czarna    kg    2,4    2,4    2,4        
40    rzodkiewka    pęczek    1    1,2    1,1    1,2    -0,1
41    sałata    szt.    1,25    1,5    1,38    1,43    -0,05
42    sałata lodowa    szt.    2,2    2,5    2,35    2,1    0,25
43    seler    kg    4,2    4,4    4,3    4,5    -0,2
44    seler naciowy    szt.    3    3    3    3    0
45    szczypior    szt.    1    1,2    1,1    1,1    0
46    włoszczyzna    pęczek    2    2    2    2    0
47    ziemniak    kg    0,8    1    0,9    0,75    0,15
                                                                                                                                                                    
grzyby                                                                                      
1    boczniak    kg    10    10    10    10    0
2    pieczarka    kg    5    5    5    5    0

owoce                            
1    ananas    szt.    3,5    5    4,25    4    0,25
2    arbuz    kg    1,7    1,8    1,75    1,35    0,4
3    banany    kg    3,3    3,8    3,55    3,4    0,15
4    borówka amerykańska    kg    11    12    11,5    12    -0,5
5    borówka amerykańska    0.25 kg    3    3,5    3,25    3    0,25
6    brzoskwinia Paraguayo    kg    4    5    4,5    5    -0,5
7    brzoskwinie imp.    kg    3,3    3,5    3,4    3,3    0,1
8    brzoskwinie kraj.    kg    0,5    1,6    1,05        
9    cytryny    kg    8,4    8,5    8,45    8,4    0,05
10    grapefruity    kg    5    5,5    5,25    4,9    0,35
11    gruszki Klapsa    kg    3    3    3                                                                                                                 
12    jabłka Antonówka    kg    2    2,33    2,17        
13    jabłka Genewa    kg    1,33    2,33    1,83    2,2    -0,37
14    jabłka Oliwka    kg    2    2,33    2,17    1,5    0,67
15    jabłka Paulared    kg    1,33    2    1,67        
16    jabłka Piros    kg    1    1,33    1,17    2,04    -0,87
17    jabłka Summered    kg    2    2,33    2,17        
18    kiwi    kg    6,5    7    6,75    7,05    -0,3
19    limonka    kg    10    13,75    11,88    13    -1,12
20    śliwka Lepotica    kg    1    2    1,5        
21    śliwka Ulena    kg    1,5    1,5    1,5    3    -1,5
22    maliny    500 g    5    6    5,5    4    1,5
23    mandarynki    kg    7    7,5    7,25    7,5    -0,25
24    nektarynki    kg    2,5    3,8    3,15    3,05    0,1
25    pomarańcze    kg    4,2    4,5    4,35    4,4    -0,05
26    rabarbar    kg    2,4    2,4    2,4        
27    słonecznik    szt.    2    2,5    2,25    1,9    0,35
28    wiśnie    kg    3    3,3    3,15        
29    winogrona białe    kg    3,5    5,2    4,35    4,7    -0,35
30    winogrona ciemne    kg    6,8    7,1    6,95    7,45    -0,5

art. spożywcze  
                         
1    chleb regionalny    0,5 kg    1,9    1,9    1,9    1,9    0                                                                                                
2    cukier    kg    2,3    2,4    2,35    2,3    0,05
3    dorsz (filet mrożony)    kg    23,5    24    23,75    23,75    0
4    fasola drobna Aura    kg    6,5    6,5    6,5    5,75    0,75
5    fasola Jaś duży    kg    13    13    13    13    0
6    fasola Jaś karłowy    kg    4    5    4,5    4,5    0
7    groch łupany    kg    2,4    2,6    2,5    2,5    0
8    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,35    0,42    0,39    0,38    0,01
9    karczek    kg    12,3    13,9    13,1    12,35    0,75
10    kiełbasa zwyczajna    kg    5,9    11,03    8,47    8,47    0
11    kurczak    kg    7    7    7    7,25    -0,25
12    mak    kg    10    11    10,5    10,5    0
13    makrela wędzona    kg    11    11,3    11,15    11,15    0
14    masło Extra    200 g    2,95    3,97    3,46    3,59    -0,13
15    miruna ze skórą (filet)    kg    15    15,8    15,4    15,4    0
16    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,75    0
17    schab b/kości    kg    13,25    15,3    14,28    13,95    0,33

POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę