Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 10.07.2015

13 lipca 2015
Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 10.07.2015                            
                            
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 07.07    Różnica

warzywa                            
1    .roszponka    opakowanie 100g    4    4,5    4,25    3,88    0,37
2    .rucola    opakowanie 100g    4    4,5    4,25    3,88    0,37
3    .sałata mix    opakowanie 100g    4    4,5    4,25    3,88    0,37                                                                    
4    bakłażan    kg    4    4    4    4    0
5    bób    kg    3,5    5    4,25    3,75    0,5
6    brokuł    kg    1    2,5    1,75    1,4    0,35
7    burak czerwony młody    kg    1,2    2    1,6    1,5    0,1
8    cebula    kg    1,5    1,5    1,5    1,65    -0,15
9    cebula cukrowa    kg    2,6    3,5    3,05    2,9    0,15
10    cebula czerwona    kg    2,4    3,5    2,95    2,4    0,55
11    cebula czerwona młoda    kg    2,4    2,8    2,6    3,3    -0,7
12    cebula młoda    kg    1,46    3    2,23    1,9    0,33
13    chrzan    pęczek    1    2    1,5    1,1    0,4
14    cukinia    kg    1    2,5    1,75    1,4    0,35
15    czosnek młody    szt.    0,8    1,2    1    0,7    0,3
16    fasola szparagowa żółta    kg    4    6,5    5,25    7,25    -2
17    kalafior    szt.    1    2,5    1,75    1,5    0,25
18    kalarepa    szt.    1    1,5    1,25    1    0,25
19    kapusta biała młoda    szt.    1    2    1,5    1,2    0,3
20    kapusta czerwona młoda    kg    1,3    1,3    1,3    1,3    0
21    kapusta kiszona    kg    1,6    2    1,8    1,7    0,1
22    kapusta kiszona młoda    kg    2,4    2,4    2,4    2,4    0
23    kapusta włoska    szt.    2,5    2,5    2,5    2,5    0
24    koper    pęczek    0,8    1,2    1    0,8    0,2
25    kukurydza    szt.    2,4    2,5    2,45    2,4    0,05
26    marchew    kg    2,2    2,8    2,5    2,4    0,1
27    natka z pietruszki    pęczek    0,6    1,2    0,9    0,75    0,15
28    ogórek    kg    1,4    2,5    1,95    1,65    0,3
29    ogórek gruntowy    kg    1    2,5    1,75    1,5    0,25                                                                                
30    ogórek kiszony    kg    4,5    5    4,75    4,75    0
31    ogórek małosolny    kg    5    5,5    5,25    4,75    0,5
32    papryka biała    kg    4    4    4    4    0
33    papryka czerwona imp.    kg    6    8    7    7,2    -0,2
34    papryka zielona    kg    3    6    4,5    3    1,5
35    pietruszka    kg    7    9    8    7,9    0,1
36    pomidor    kg    2    3    2,5    2,5    0
37    pomidor malinowy    kg    3    5    4    4    0
38    por    kg    3,2    5    4,1    3,2    0,9
39    por    szt.    1,6    1,8    1,7    1,65    0,05
40    rzodkiewka    pęczek    1    1,6    1,3    1    0,3
41    sałata    szt.    1,1    1,5    1,3    1,15    0,15
42    sałata lodowa    szt.    2    2,5    2,25    2,05    0,2
43    seler    kg    4    5    4,5    4,3    0,2
44    seler naciowy    szt.    3    3    3    3    0
45    szczaw    kg    4    5    4,5    5    -0,5                                                                                     
46    szczypior    szt.    0,6    1,2    0,9    0,75    0,15
47    szpinak    kg    5    5    5    5    0
48    włoszczyzna    pęczek    2    2    2    2    0
49    ziemniak młody    kg    0,8    1    0,9        

grzyby                            
1    boczniak    kg    11    11    11    9,5    1,5
2    pieczarka    kg    5    5,5    5,25    5    0,25

owoce                           
1    ananas    szt.    3    5,5    4,25    4,5    -0,25
2    arbuz    kg    1,4    2    1,7    1,4    0,3
3    banany    kg    3,77    4,8    4,29    4,05    0,24
4    borówka amerykańska    kg    20    20    20    20    0
5    borówka amerykańska    125 g    3    3    3    3,5    -0,5
6    borówka amerykańska    0.25 kg    6    6    6    6    0
7    brzoskwinie imp.    kg    2,5    6    4,25    3,5    0,75
8    cytryny    kg    7    9    8    7,1    0,9
9    czereśnie    kg    7    11    9    7,75    1,25
10    grapefruity    kg    4    7    5,5    5    0,5
11    gruszki Konferencja    kg    4,1    4,1    4,1    4,1    0
12    jabłka Gloster    kg    3    3    3    3    0
13    jabłka Ligol    kg    3    3    3    3    0
14    jabłka Rubinstar    kg    2,53    2,53    2,53    2,53    0
15    jabłka Sampion    kg    3    3    3    3    0
16    jagody czarne    kg    14    20    17    14    3
17    kiwi    kg    6,5    8    7,25    7,25    0
18    limonka    kg    11    15    13    11,5    1,5
19    maliny    500 g    4,5    6    5,25    4,25    1
20    mandarynki    kg    7    7,5    7,25    6,5    0,75
21    morele    kg    5    7    6    7,5    -1,5
22    nektarynki    kg    3    6    4,5    3,6    0,9
23    pomarańcze    kg    4    4,5    4,25    4,2    0,05                                                                                       
24    truskawki    kg    5    6    5,5    4    1,5
25    wiśnie    kg    2,5    4    3,25    3    0,25                                                                                                  
26    winogrona białe    kg    8    13    10,5    9    1,5
27    winogrona ciemne    kg    12    13    12,5    12    0,5

art. spożywcze                            
1    chleb regionalny    0,5 kg    1,9    1,9    1,9    1,9    0
2    cukier    kg    2    2,1    2,05    2,05    0
3    dorsz (filet mrożony)    kg    23,5    24    23,75    23,75    0
4    fasola drobna Aura    kg    6    6    6    5,75    0,25
5    fasola Jaś duży    kg    13    13    13    13    0
6    fasola Jaś karłowy    kg    4    5    4,5    4,5    0
7    groch łupany    kg    2,6    2,6    2,6    2,5    0,1
8    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,35    0,4    0,38    0,38    0
9    karczek    kg    12,8    12,8    12,8    12,71    0,09
10    kiełbasa zwyczajna    kg    6    11,03    8,52    8,32    0,2
11    kurczak    kg    6,9    7,4    7,15    6,9    0,25
12    mak    kg    10    11    10,5    10,5    0
13    makrela wędzona    kg    11    11,3    11,15    11,15    0
14    masło Extra    200 g    2,95    3,2    3,08    3,08    0
15    miruna ze skórą (filet)    kg    14,5    15,8    15,15    15,15    0
16    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,13    0,62
17    schab b/kości    kg    14,2    15,3    14,75    14,39    0,36
18    szprot wędzony    kg    9    10,5    9,75    9,5    0,25



POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę