Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 10.07.2015
Lp. Produkt Jm Cena min. Cena max. średnia cena średnia cena z poprzed-niego notowania 07.07 Różnica
warzywa
1 .roszponka opakowanie 100g 4 4,5 4,25 3,88 0,37
2 .rucola opakowanie 100g 4 4,5 4,25 3,88 0,37
3 .sałata mix opakowanie 100g 4 4,5 4,25 3,88 0,37
4 bakłażan kg 4 4 4 4 0
5 bób kg 3,5 5 4,25 3,75 0,5
6 brokuł kg 1 2,5 1,75 1,4 0,35
7 burak czerwony młody kg 1,2 2 1,6 1,5 0,1
8 cebula kg 1,5 1,5 1,5 1,65 -0,15
9 cebula cukrowa kg 2,6 3,5 3,05 2,9 0,15
10 cebula czerwona kg 2,4 3,5 2,95 2,4 0,55
11 cebula czerwona młoda kg 2,4 2,8 2,6 3,3 -0,7
12 cebula młoda kg 1,46 3 2,23 1,9 0,33
13 chrzan pęczek 1 2 1,5 1,1 0,4
14 cukinia kg 1 2,5 1,75 1,4 0,35
15 czosnek młody szt. 0,8 1,2 1 0,7 0,3
16 fasola szparagowa żółta kg 4 6,5 5,25 7,25 -2
17 kalafior szt. 1 2,5 1,75 1,5 0,25
18 kalarepa szt. 1 1,5 1,25 1 0,25
19 kapusta biała młoda szt. 1 2 1,5 1,2 0,3
20 kapusta czerwona młoda kg 1,3 1,3 1,3 1,3 0
21 kapusta kiszona kg 1,6 2 1,8 1,7 0,1
22 kapusta kiszona młoda kg 2,4 2,4 2,4 2,4 0
23 kapusta włoska szt. 2,5 2,5 2,5 2,5 0
24 koper pęczek 0,8 1,2 1 0,8 0,2
25 kukurydza szt. 2,4 2,5 2,45 2,4 0,05
26 marchew kg 2,2 2,8 2,5 2,4 0,1
27 natka z pietruszki pęczek 0,6 1,2 0,9 0,75 0,15
28 ogórek kg 1,4 2,5 1,95 1,65 0,3
29 ogórek gruntowy kg 1 2,5 1,75 1,5 0,25
30 ogórek kiszony kg 4,5 5 4,75 4,75 0
31 ogórek małosolny kg 5 5,5 5,25 4,75 0,5
32 papryka biała kg 4 4 4 4 0
33 papryka czerwona imp. kg 6 8 7 7,2 -0,2
34 papryka zielona kg 3 6 4,5 3 1,5
35 pietruszka kg 7 9 8 7,9 0,1
36 pomidor kg 2 3 2,5 2,5 0
37 pomidor malinowy kg 3 5 4 4 0
38 por kg 3,2 5 4,1 3,2 0,9
39 por szt. 1,6 1,8 1,7 1,65 0,05
40 rzodkiewka pęczek 1 1,6 1,3 1 0,3
41 sałata szt. 1,1 1,5 1,3 1,15 0,15
42 sałata lodowa szt. 2 2,5 2,25 2,05 0,2
43 seler kg 4 5 4,5 4,3 0,2
44 seler naciowy szt. 3 3 3 3 0
45 szczaw kg 4 5 4,5 5 -0,5
46 szczypior szt. 0,6 1,2 0,9 0,75 0,15
47 szpinak kg 5 5 5 5 0
48 włoszczyzna pęczek 2 2 2 2 0
49 ziemniak młody kg 0,8 1 0,9
grzyby
1 boczniak kg 11 11 11 9,5 1,5
2 pieczarka kg 5 5,5 5,25 5 0,25
owoce
1 ananas szt. 3 5,5 4,25 4,5 -0,25
2 arbuz kg 1,4 2 1,7 1,4 0,3
3 banany kg 3,77 4,8 4,29 4,05 0,24
4 borówka amerykańska kg 20 20 20 20 0
5 borówka amerykańska 125 g 3 3 3 3,5 -0,5
6 borówka amerykańska 0.25 kg 6 6 6 6 0
7 brzoskwinie imp. kg 2,5 6 4,25 3,5 0,75
8 cytryny kg 7 9 8 7,1 0,9
9 czereśnie kg 7 11 9 7,75 1,25
10 grapefruity kg 4 7 5,5 5 0,5
11 gruszki Konferencja kg 4,1 4,1 4,1 4,1 0
12 jabłka Gloster kg 3 3 3 3 0
13 jabłka Ligol kg 3 3 3 3 0
14 jabłka Rubinstar kg 2,53 2,53 2,53 2,53 0
15 jabłka Sampion kg 3 3 3 3 0
16 jagody czarne kg 14 20 17 14 3
17 kiwi kg 6,5 8 7,25 7,25 0
18 limonka kg 11 15 13 11,5 1,5
19 maliny 500 g 4,5 6 5,25 4,25 1
20 mandarynki kg 7 7,5 7,25 6,5 0,75
21 morele kg 5 7 6 7,5 -1,5
22 nektarynki kg 3 6 4,5 3,6 0,9
23 pomarańcze kg 4 4,5 4,25 4,2 0,05
24 truskawki kg 5 6 5,5 4 1,5
25 wiśnie kg 2,5 4 3,25 3 0,25
26 winogrona białe kg 8 13 10,5 9 1,5
27 winogrona ciemne kg 12 13 12,5 12 0,5
art. spożywcze
1 chleb regionalny 0,5 kg 1,9 1,9 1,9 1,9 0
2 cukier kg 2 2,1 2,05 2,05 0
3 dorsz (filet mrożony) kg 23,5 24 23,75 23,75 0
4 fasola drobna Aura kg 6 6 6 5,75 0,25
5 fasola Jaś duży kg 13 13 13 13 0
6 fasola Jaś karłowy kg 4 5 4,5 4,5 0
7 groch łupany kg 2,6 2,6 2,6 2,5 0,1
8 jaja klasa "L"(63 g-73 g) szt. 0,35 0,4 0,38 0,38 0
9 karczek kg 12,8 12,8 12,8 12,71 0,09
10 kiełbasa zwyczajna kg 6 11,03 8,52 8,32 0,2
11 kurczak kg 6,9 7,4 7,15 6,9 0,25
12 mak kg 10 11 10,5 10,5 0
13 makrela wędzona kg 11 11,3 11,15 11,15 0
14 masło Extra 200 g 2,95 3,2 3,08 3,08 0
15 miruna ze skórą (filet) kg 14,5 15,8 15,15 15,15 0
16 płaty śledziowe solone kg 11,75 11,75 11,75 11,13 0,62
17 schab b/kości kg 14,2 15,3 14,75 14,39 0,36
18 szprot wędzony kg 9 10,5 9,75 9,5 0,25
7290568
1