Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 09.06.2015:
Lp. Produkt Jm Cena min. Cena max. średnia cena średnia cena z poprzed-niego notowania 05.06 Różnica
warzywa
1 .roszponka 4 4 4 4 0
2 .rucola opakowanie 100g 4 4 4 4 0
3 .sałata mix opakowanie 100g 4 4 4 4 0
4 bakłażan kg 5 5 5 5,5 -0,5
5 botwina pęczek 1 1,2 1,1 0,9 0,2
6 botwina z buraczkiem pęczek 2 2,2 2,1 1,6 0,5
7 brokuł szt. 2 3 2,5 3,25 -0,75
8 burak czerwony kg 1 1 1 0,9 0,1
9 burak czerwony młody kg 4 4 4
10 cebula kg 1,2 1,4 1,3 1,3 0
11 cebula cukrowa kg 5 5 5
12 cebula czerwona kg 2,4 2,4 2,4 2,4 0
13 cebula młoda kg 3 3,6 3,3 3,45 -0,15
14 cebula młoda pęczek 1,5 1,8 1,65 1,65 0
15 cebula młoda cukrowa pęczek 3 3 3
16 cukinia kg 3 4 3,5 3,5 0
17 czosnek młody szt. 1,2 1,2 1,2 1 0,2
18 fasola szparagowa żółta kg 6,5 9 7,75 12 -4,25
19 kalafior szt. 2 3 2,5 3 -0,5
20 kalarepa szt. 1,3 1,5 1,4 1 0,4
21 kapusta biała kg 2,1 2,1 2,1 1,98 0,12
22 kapusta biała młoda szt. 1 2 1,5 2,5 -1
23 kapusta czerwona kg 1,5 1,5 1,5 1,3 0,2
24 kapusta kiszona kg 1,6 1,8 1,7 1,75 -0,05
25 kapusta pekińska kg 1,6 2,4 2 1,8 0,2
26 koper pęczek 0,6 0,8 0,7 0,75 -0,05
27 kukurydza szt. 3 3 3
28 marchew kg 2,5 2,5 2,5 2,6 -0,1
29 marchew młoda pęczek 2,5 2,6 2,55 2,8 -0,25
30 natka z pietruszki pęczek 0,7 1 0,85 0,85 0
31 ogórek kg 1,5 2 1,75 2,25 -0,5
32 ogórek gruntowy kg 1 1,5 1,25 1,75 -0,5
33 ogórek kiszony kg 4,5 5 4,75 4,75 0
34 ogórek małosolny kg 6 6 6 6 0
35 papryka czerwona imp. kg 6,8 8 7,4 7 0,4
36 papryka zielona kg 6 6 6
37 pietruszka kg 6 6 6 4,5 1,5
38 pomidor kg 2,5 3,6 3,05 3,75 -0,7
39 pomidor koktajlowy kg 6 7 6,5 6,6 -0,1
40 pomidor malinowy kg 3,3 7 5,15 6,65 -1,5
41 por kg 4 4,4 4,2 4,75 -0,55
42 por młody szt. 1,8 1,8 1,8 2 -0,2
43 rzodkiewka pęczek 0,8 1,2 1 1,1 -0,1
44 sałata szt. 1,12 1,5 1,31 1,8 -0,49
45 sałata lodowa szt. 2 2,2 2,1 2,7 -0,6
46 seler kg 3,6 3,8 3,7 4 -0,3
47 seler młody szt. 1,8 2 1,9 1,5 0,4
48 seler naciowy szt. 3 3,5 3,25 3,25 0
49 szczaw kg 6 6 6 5 1
50 szczypior szt. 0,5 0,8 0,65 0,55 0,1
51 szparagi pęczek 7 7,5 7,25 5,25 2
52 szpinak kg 5 7,5 6,25 4 2,25
53 włoszczyzna pęczek 2 2 2 2 0
54 włoszczyzna młoda pęczek 2,5 2,5 2,5 2,5 0
55 ziemniak kg 0,4 0,54 0,47 0,45 0,02
56 ziemniak młody kraj. kg 0,8 1,6 1,2 2 -0,8
grzyby
1 boczniak kg 9 10 9,5 9,5 0
2 pieczarka kg 5 5 5 5 0
owoce
1 ananas szt. 5 9 7 5,25 1,75
2 arbuz kg 2 2,2 2,1 2,9 -0,8
3 banany kg 4 4,6 4,3 4,3 0
4 brzoskwinia Paraguayo kg 8,4 8,4 8,4 10 -1,6
5 brzoskwinie imp. kg 5 6 5,5 6 -0,5
6 cytryny kg 5,5 6,9 6,2 6,85 -0,65
7 czereśnie imp. kg 15 15 15 21 -6
8 grapefruity kg 5,8 6 5,9 5,5 0,4
9 gruszki Konferencja kg 5 5 5 5 0
10 jabłka Decosta kg 2,33 2,67 2,5
11 jabłka Eliza kg 2,33 2,33 2,33
12 jabłka Gloster kg 2,67 2,67 2,67 2,67 0
13 jabłka Idared kg 1,67 2,33 2 2 0
14 jabłka Ligol kg 3 3 3
15 jabłka Sampion kg 2,33 3 2,67 2,5 0,17
16 kiwi kg 2,5 7 4,75 5,25 -0,5
17 limonka kg 12 13,3 12,65 20 -7,35
18 mandarynki kg 3,5 6 4,75 5 -0,25
19 morele kg 7 8,8 7,9 9 -1,1
20 nektarynki kg 3,5 6 4,75 6,5 -1,75
21 pomarańcze kg 2,5 3,8 3,15 3,25 -0,1
22 rabarbar kg 3 3 3 2 1
23 truskawki kg 2 3,5 2,75 4 -1,25
24 winogrona białe kg 19 19 19
25 winogrona ciemne kg 9 10 9,5 9 0,5
art. spożywcze
1 chleb regionalny 0,5 kg 1,9 1,9 1,9 1,9 0
2 cukier kg 1,95 2,1 2,03 2,03 0
3 dorsz (filet mrożony) kg 23,5 24,4 23,95 23,7 0,25
4 fasola drobna Aura kg 6 7 6,5 6 0,5
5 fasola Jaś duży kg 13 13 13 12 1
6 fasola Jaś karłowy kg 5 5 5 4,5 0,5
7 groch łupany kg 2,4 2,5 2,45 2,5 -0,05
8 jaja klasa "L"(63 g-73 g) szt. 0,32 0,4 0,36 0,34 0,02
9 karczek kg 12,5 12,8 12,65 12,35 0,3
10 kiełbasa zwyczajna kg 5,8 11,03 8,42 8,42 0
11 kurczak kg 6,5 6,7 6,6 7,1 -0,5
12 mak kg 10 11 10,5 9,5 1
13 makrela wędzona kg 11 11 11 11 0
14 masło Extra 200 g 2,95 3,3 3,13 3,13 0
15 miruna ze skórą (filet) kg 14,5 14,5 14,5 14,75 -0,25
16 płaty śledziowe solone kg 11,75 11,75 11,75 11,75 0
17 schab b/kości kg 13,5 14,07 13,79 13,6 0,19
18 szprot wędzony kg 9,5 9,5 9,5
7272127
1