Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 09.06.2015

11 czerwca 2015
                                                                                
                           








Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 09.06.2015:         
                  
                           
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 05.06    Różnica
warzywa                           
1    .roszponka        4    4    4    4    0
2    .rucola    opakowanie 100g    4    4    4    4    0
3    .sałata mix    opakowanie 100g    4    4    4    4    0
4    bakłażan    kg    5    5    5    5,5    -0,5
5    botwina    pęczek    1    1,2    1,1    0,9    0,2
6    botwina z buraczkiem    pęczek    2    2,2    2,1    1,6    0,5
7    brokuł    szt.    2    3    2,5    3,25    -0,75
8    burak czerwony    kg    1    1    1    0,9    0,1
9    burak czerwony młody    kg    4    4    4       
10    cebula    kg    1,2    1,4    1,3    1,3    0
11    cebula cukrowa    kg    5    5    5       
12    cebula czerwona    kg    2,4    2,4    2,4    2,4    0
13    cebula młoda    kg    3    3,6    3,3    3,45    -0,15
14    cebula młoda    pęczek    1,5    1,8    1,65    1,65    0
15    cebula młoda cukrowa    pęczek    3    3    3       
16    cukinia    kg    3    4    3,5    3,5    0
17    czosnek młody    szt.    1,2    1,2    1,2    1    0,2
18    fasola szparagowa żółta    kg    6,5    9    7,75    12    -4,25
19    kalafior    szt.    2    3    2,5    3    -0,5
20    kalarepa    szt.    1,3    1,5    1,4    1    0,4
21    kapusta biała    kg    2,1    2,1    2,1    1,98    0,12
22    kapusta biała młoda    szt.    1    2    1,5    2,5    -1
23    kapusta czerwona    kg    1,5    1,5    1,5    1,3    0,2
24    kapusta kiszona    kg    1,6    1,8    1,7    1,75    -0,05
25    kapusta pekińska    kg    1,6    2,4    2    1,8    0,2
26    koper    pęczek    0,6    0,8    0,7    0,75    -0,05
27    kukurydza    szt.    3    3    3       
28    marchew    kg    2,5    2,5    2,5    2,6    -0,1
29    marchew młoda    pęczek    2,5    2,6    2,55    2,8    -0,25
30    natka z pietruszki    pęczek    0,7    1    0,85    0,85    0
31    ogórek    kg    1,5    2    1,75    2,25    -0,5
32    ogórek gruntowy    kg    1    1,5    1,25    1,75    -0,5
33    ogórek kiszony    kg    4,5    5    4,75    4,75    0
34    ogórek małosolny    kg    6    6    6    6    0
35    papryka czerwona imp.    kg    6,8    8    7,4    7    0,4
36    papryka zielona    kg    6    6    6       
37    pietruszka    kg    6    6    6    4,5    1,5
38    pomidor    kg    2,5    3,6    3,05    3,75    -0,7
39    pomidor koktajlowy    kg    6    7    6,5    6,6    -0,1
40    pomidor malinowy    kg    3,3    7    5,15    6,65    -1,5
41    por    kg    4    4,4    4,2    4,75    -0,55
42    por młody    szt.    1,8    1,8    1,8    2    -0,2
43    rzodkiewka    pęczek    0,8    1,2    1    1,1    -0,1
44    sałata    szt.    1,12    1,5    1,31    1,8    -0,49
45    sałata lodowa    szt.    2    2,2    2,1    2,7    -0,6
46    seler    kg    3,6    3,8    3,7    4    -0,3
47    seler młody    szt.    1,8    2    1,9    1,5    0,4
48    seler naciowy    szt.    3    3,5    3,25    3,25    0
49    szczaw    kg    6    6    6    5    1
50    szczypior    szt.    0,5    0,8    0,65    0,55    0,1
51    szparagi    pęczek    7    7,5    7,25    5,25    2
52    szpinak    kg    5    7,5    6,25    4    2,25
53    włoszczyzna    pęczek    2    2    2    2    0
54    włoszczyzna młoda    pęczek    2,5    2,5    2,5    2,5    0
55    ziemniak    kg    0,4    0,54    0,47    0,45    0,02
56    ziemniak młody kraj.    kg    0,8    1,6    1,2    2    -0,8
grzyby                           
1    boczniak    kg    9    10    9,5    9,5    0
2    pieczarka    kg    5    5    5    5    0
owoce                           
1    ananas    szt.    5    9    7    5,25    1,75
2    arbuz    kg    2    2,2    2,1    2,9    -0,8
3    banany    kg    4    4,6    4,3    4,3    0
4    brzoskwinia Paraguayo    kg    8,4    8,4    8,4    10    -1,6
5    brzoskwinie imp.    kg    5    6    5,5    6    -0,5
6    cytryny    kg    5,5    6,9    6,2    6,85    -0,65
7    czereśnie imp.    kg    15    15    15    21    -6
8    grapefruity    kg    5,8    6    5,9    5,5    0,4
9    gruszki Konferencja    kg    5    5    5    5    0
10    jabłka Decosta    kg    2,33    2,67    2,5       
11    jabłka Eliza    kg    2,33    2,33    2,33       
12    jabłka Gloster    kg    2,67    2,67    2,67    2,67    0
13    jabłka Idared    kg    1,67    2,33    2    2    0
14    jabłka Ligol    kg    3    3    3       
15    jabłka Sampion    kg    2,33    3    2,67    2,5    0,17
16    kiwi    kg    2,5    7    4,75    5,25    -0,5
17    limonka    kg    12    13,3    12,65    20    -7,35
18    mandarynki    kg    3,5    6    4,75    5    -0,25
19    morele    kg    7    8,8    7,9    9    -1,1
20    nektarynki    kg    3,5    6    4,75    6,5    -1,75
21    pomarańcze    kg    2,5    3,8    3,15    3,25    -0,1
22    rabarbar    kg    3    3    3    2    1
23    truskawki    kg    2    3,5    2,75    4    -1,25
24    winogrona białe    kg    19    19    19       
25    winogrona ciemne    kg    9    10    9,5    9    0,5
art. spożywcze                           
1    chleb regionalny    0,5 kg    1,9    1,9    1,9    1,9    0
2    cukier    kg    1,95    2,1    2,03    2,03    0
3    dorsz (filet mrożony)    kg    23,5    24,4    23,95    23,7    0,25
4    fasola drobna Aura    kg    6    7    6,5    6    0,5
5    fasola Jaś duży    kg    13    13    13    12    1
6    fasola Jaś karłowy    kg    5    5    5    4,5    0,5
7    groch łupany    kg    2,4    2,5    2,45    2,5    -0,05
8    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,32    0,4    0,36    0,34    0,02
9    karczek    kg    12,5    12,8    12,65    12,35    0,3
10    kiełbasa zwyczajna    kg    5,8    11,03    8,42    8,42    0
11    kurczak    kg    6,5    6,7    6,6    7,1    -0,5
12    mak    kg    10    11    10,5    9,5    1
13    makrela wędzona    kg    11    11    11    11    0
14    masło Extra    200 g    2,95    3,3    3,13    3,13    0
15    miruna ze skórą (filet)    kg    14,5    14,5    14,5    14,75    -0,25
16    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,75    0
17    schab b/kości    kg    13,5    14,07    13,79    13,6    0,19
18    szprot wędzony    kg    9,5    9,5    9,5       

POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę