Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 08.09.2015

9 września 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 04.09    Różnica

warzywa     
                       
1    .roszponka        3,75    4    3,88    3,88    0
2    .rucola    opakowanie 100g    3,75    4    3,88    3,88    0                                                                                     
3    .sałata mix    opakowanie 100g    3,75    4    3,88    3,75    0,13
4    bakłażan    kg    3,4    4    3,7    3,2    0,5
5    brokuł    szt.    3    3    3    3    0
6    burak czerwony    kg    1    1    1    1    0
7    cebula    kg    1,2    1,3    1,25    1,1    0,15
8    cebula cukrowa    kg    2,4    2,5    2,45    2,45    0
9    cebula czerwona    kg    2,4    2,4    2,4    2,3    0,1
10    cebula czosnkowa    kg    2,5    2,5    2,5    2    0,5
11    chrzan    pęczek    1,2    1,2    1,2    1,2    0
12    cukinia    kg    2    2,6    2,3    2,4    -0,1
13    czosnek    szt.    0,6    1,2    0,9    1,1    -0,2
14    dynia    kg    2,2    2,2    2,2    2,25    -0,05
15    fasola Mamut żółta    kg    8    8    8    6    2
16    fasola szparagowa żółta    kg    7    7    7    6,7    0,3
17    fasola szparagowa zielona    kg    7    7    7    6,5    0,5
18    kalafior    szt.    2,5    3,5    3    3    0
19    kalarepa    szt.    1,2    1,2    1,2    1,2    0
20    kapusta biała    szt.    2,5    3,5    3    3    0
21    kapusta czerwona    kg    1    1,5    1,25    1,25    0
22    kapusta kiszona    kg    2,2    2,4    2,3    2,3    0
23    kapusta pekińska    kg    4    4,4    4,2    4,2    0
24    kapusta włoska    szt.    2,5    3    2,75    3    -0,25
25    koper    pęczek    0,9    1    0,95    1    -0,05
26    kukurydza    szt.    1,2    1,2    1,2    1,1    0,1
27    marchew    kg    1,6    1,7    1,65    1,55    0,1
28    natka z pietruszki    pęczek    0,9    1    0,95    0,9    0,05                                                                                 
29    ogórek    kg    2,5    3    2,75    2,75    0
30    ogórek gruntowy    kg    1,5    2,2    1,85    1,5    0,35
31    ogórek kiszony    kg    4,5    5    4,75    4,75    0
32    ogórek małosolny    kg    5,5    7    6,25    5,55    0,7
33    papryka czerwona    kg    3,2    3,2    3,2    3,1    0,1
34    papryka pikantna    kg    8    8    8    7    1
35    papryka pomidorowa    kg    3,4    3,4    3,4    3,1    0,3
36    papryka zielona    kg    2    2    2    2,4    -0,4
37    pietruszka    kg    5    6    5,5    6    -0,5
38    pomidor    kg    3    3,3    3,15    2,25    0,9
39    pomidor koktajlowy    kg    12    12    12    12,5    -0,5
40    pomidor malinowy    kg    4,1    4,1    4,1    3,5    0,6
41    pomidor zielony    kg    1    1    1    1    0
42    por    szt.    1,5    1,6    1,55    1,35    0,2
43    rzodkiewka    pęczek    1    1,3    1,15    1,2    -0,05
44    sałata    szt.    1,3    1,5    1,4    1,4    0
45    sałata lodowa    szt.    2,8    3    2,9    2,75    0,15
46    seler    kg    4    4,4    4,2    4,2    0
47    seler naciowy    szt.    2,6    3,5    3,05    3    0,05
48    szczypior    szt.    1,2    1,2    1,2    1,1    0,1
49    włoszczyzna    pęczek    2    3    2,5    2    0,5
50    ziemniak    kg    0,7    0,9    0,8    0,87    -0,07
                                                                                                                                                                           
grzyby                            
1    boczniak    kg    10    11    10,5    10    0,5
2    pieczarka    kg    5,5    6    5,75    5,5    0,25

owoce                            
1    ananas    szt.    4,3    5    4,65    4,43    0,22
2    arbuz    kg    1,2    1,9    1,55    1,5    0,05
3    banany    kg    3,6    4,1    3,85    3,6    0,25
4    borówka amerykańska    0.25 kg    4,5    5    4,75    4,25    0,5
5    brzoskwinia Paraguayo    kg    4,5    6    5,25    4,5    0,75
6    brzoskwinie imp.    kg    3,5    4    3,75    3,65    0,1
7    brzoskwinie kraj.    kg    1,5    2,5    2    1,5    0,5
8    cytryny    kg    8    8,5    8,25    8,3    -0,05
9    grapefruity    kg    5    6    5,5    5,6    -0,1
10    gruszki Klapsa    kg    2,5    3,5    3    3    0
11    gruszki Konferencja    kg    3,5    3,5    3,5        
12    jabłka Antonówka    kg    1,67    2    1,84    1,44    0,4
13    jabłka Celesta    kg    1,6    2    1,8        
14    jabłka Decosta    kg    2    2    2    2    0
15    jabłka Delikates    kg    1,67    2    1,84    1,73    0,11                                                                                 
16    jabłka Lobo    kg    1,33    1,67    1,5    2    -0,5
17    jabłka Paulared    kg    1,67    2,33    2    1,67    0,33
18    jabłka Piros    kg    1,47    1,67    1,57    2,17    -0,6
19    jabłka Summered    kg    1,67    2    1,84    1,84    0
20    jabłka Sunrise    kg    1,67    1,67    1,67    2    -0,33
21    kiwi    kg    6    7,5    6,75    6,5    0,25
22    limonka    kg    10    13    11,5    12    -0,5
23    śliwka Amers    kg    2,5    2,5    2,5    2,5    0
24    śliwka Blue Free    kg    2,5    2,5    2,5    2    0,5
25    śliwka Empres    kg    2    2    2    2    0
26    śliwka Jubileum    kg    3    3    3    2,75    0,25
27    śliwka Lepotica    kg    2,5    2,5    2,5    2    0,5
28    śliwka Najbolja    kg    2,5    2,5    2,5    2,25    0,25
29    Śliwka Valor    kg    2,5    2,5    2,5    1,75    0,75
30    śliwki węgierki    kg    3    3,5    3,25    2,75    0,5
31    maliny    500 g    7    7    7    6,5    0,5
32    mandarynki    kg    7    8    7,5    7    0,5
33    nektarynki    kg    3    4,5    3,75    3,4    0,35
34    orzechy laskowe    kg    9    10    9,5    9    0,5
35    pomarańcze    kg    4    5    4,5    4,45    0,05
36    słonecznik    szt.    1,5    2,2    1,85        
37    truskawki    500 g    5    5    5    4    1
38    winogrona białe    kg    3,8    5    4,4    4,45    -0,05
39    winogrona ciemne    kg    4,5    5,5    5    5,35    -0,35

art. spożywcze                            
1    cukier    kg    2,35    2,5    2,43    2,43    0
2    dorsz (filet mrożony)    kg    23,5    24    23,75    23,7    0,05
3    fasola drobna Aura    kg    5,5    6,5    6    6    0
4    fasola Jaś duży    kg    12    12    12    12,5    -0,5
5    fasola Jaś karłowy    kg    4,5    5,5    5    4,8    0,2
6    groch łupany    kg    2,4    2,6    2,5    2,5    0                                                                                               
7    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,35    0,4    0,38    0,38    0
8    karczek    kg    12,5    13,9    13,2    13,2    0
9    kiełbasa zwyczajna    kg    6    11,03    8,52    8,52    0
10    kurczak    kg    6,9    6,9    6,9    6,9    0
11    mak    kg    11    11    11    10,5    0,5
12    makrela wędzona    kg    11    11    11    11    0
13    masło Extra    200 g    2,95    3,97    3,46    3,46    0
14    miruna ze skórą (filet)    kg    15    15,8    15,4    15,4    0
15    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,75    0
16    schab b/kości    kg    13    15,6    14,3    14,3    0

POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę