Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 04.09.2015

7 września 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 01.09    Różnica


warzywa  
                         
1    .roszponka        3,75    4    3,88    4,25    -0,37
2    .rucola    opakowanie 100g    3,75    4    3,88    4,25    -0,37                                                                                  
3    .sałata mix    opakowanie 100g    3,75    3,75    3,75    4,25    -0,5
4    bakłażan    kg    3    3,4    3,2    3    0,2
5    brokuł    szt.    3    3    3    3    0
6    burak czerwony    kg    1    1    1    1    0
7    cebula    kg    1    1,2    1,1    1,1    0
8    cebula cukrowa    kg    2,4    2,5    2,45    2,25    0,2
9    cebula czerwona    kg    2    2,6    2,3    2,3    0
10    cebula czosnkowa    kg    2    2    2        
11    chrzan    pęczek    1,2    1,2    1,2    1,75    -0,55
12    cukinia    kg    2,4    2,4    2,4    2,3    0,1
13    czosnek    szt.    1    1,2    1,1    0,75    0,35
14    dynia    kg    2    2,5    2,25    2    0,25
15    fasola Mamut żółta    kg    6    6    6        
16    fasola szparagowa żółta    kg    6,4    7    6,7    8,1    -1,4
17    fasola szparagowa zielona    kg    6    7    6,5    8,1    -1,6
18    kalafior    szt.    3    3    3    2,75    0,25
19    kalarepa    szt.    1,2    1,2    1,2        
20    kapusta biała    szt.    2,5    3,5    3    2,5    0,5
21    kapusta czerwona    kg    1    1,5    1,25    1,5    -0,25
22    kapusta kiszona    kg    2,2    2,4    2,3    2,3    0
23    kapusta pekińska    kg    4    4,4    4,2    3,75    0,45
24    kapusta włoska    szt.    3    3    3    2,75    0,25
25    koper    pęczek    1    1    1    0,9    0,1
26    kukurydza    szt.    1    1,2    1,1    1,1    0                                                                                                        
27    marchew    kg    1,5    1,6    1,55    1,65    -0,1
28    natka z pietruszki    pęczek    0,8    1    0,9    0,9    0
29    ogórek    kg    2,5    3    2,75    2,5    0,25
30    ogórek gruntowy    kg    1    2    1,5    2    -0,5
31    ogórek kiszony    kg    4,5    5    4,75    4,75    0
32    ogórek małosolny    kg    5,5    5,6    5,55    5,5    0,05
33    papryka czerwona    kg    3    3,2    3,1    2,8    0,3
34    papryka pikantna    kg    6    8    7    8    -1
35    papryka pomidorowa    kg    2,8    3,4    3,1    3,5    -0,4
36    papryka zielona    kg    2    2,8    2,4    2    0,4
37    pietruszka    kg    6    6    6    5,8    0,2
38    pomidor    kg    2    2,5    2,25    1,6    0,65
39    pomidor koktajlowy    kg    12    13    12,5    5    7,5
40    pomidor malinowy    kg    3    4    3,5    2    1,5
41    pomidor zielony    kg    1    1    1    1    0
42    por    szt.    1,2    1,5    1,35    1,5    -0,15
43    rzodkiewka    pęczek    1,2    1,2    1,2    1,1    0,1
44    sałata    szt.    1,3    1,5    1,4    1,31    0,09
45    sałata lodowa    szt.    2,5    3    2,75    2,65    0,1
46    seler    kg    4    4,4    4,2    4,2    0
47    seler naciowy    szt.    2,5    3,5    3    3,25    -0,25
48    szczypior    szt.    1    1,2    1,1    1,1    0
49    włoszczyzna    pęczek    2    2    2    2    0
50    ziemniak    kg    0,8    0,93    0,87    0,77    0,1
                                                                                                                                                                                   
grzyby                            
1    boczniak    kg    10    10    10    10    0
2    pieczarka    kg    5,5    5,5    5,5    5,75    -0,25

owoce                            
1    ananas    szt.    4,35    4,5    4,43    6    -1,57
2    arbuz    kg    1,5    1,5    1,5    1,45    0,05
3    banany    kg    3,2    4    3,6    3,6    0
4    borówka amerykańska    kg    10    10    10    10    0
5    borówka amerykańska    0.25 kg    4    4,5    4,25    3,75    0,5
6    brzoskwinia Paraguayo    kg    4    5    4,5    4,6    -0,1
7    brzoskwinie imp.    kg    3,5    3,8    3,65    3,5    0,15
8    brzoskwinie kraj.    kg    1    2    1,5        
9    cytryny    kg    8,3    8,3    8,3    8,3    0
10    grapefruity    kg    5,2    6    5,6    5,5    0,1
11    gruszki Bancreta Viliamsa    kg    2,2    3,5    2,85    2    0,85
12    gruszki Klapsa    kg    2    4    3    2,25    0,75                                                                                                     
13    jabłka Antonówka    kg    1,2    1,67    1,44    1,5    -0,06
14    jabłka Decosta    kg    2    2    2        
15    jabłka Delikates    kg    1,33    2,13    1,73    1,9    -0,17
16    jabłka James    kg    1,33    1,33    1,33        
17    jabłka Lobo    kg    2    2    2        
18    jabłka Paulared    kg    1,2    2,13    1,67    1,4    0,27
19    jabłka Piros    kg    2    2,33    2,17    1,67    0,5
20    jabłka Summered    kg    1,67    2    1,84    1,67    0,17
21    jabłka Sunrise    kg    1,67    2,33    2    1,5    0,5
22    kiwi    kg    6    7    6,5    6,5    0
23    limonka    kg    12    12    12    12,85    -0,85
24    śliwka Amers    kg    2,5    2,5    2,5    2,5    0
25    śliwka Blue Free    kg    2    2    2        
26    śliwka Empres    kg    2    2    2        
27    śliwka Jubileum    kg    2,5    3    2,75    2,5    0,25
28    śliwka Lepotica    kg    1,5    2,5    2    2,25    -0,25
29    śliwka Najbolja    kg    2    2,5    2,25    3    -0,75
30    Śliwka Valor    kg    1,5    2    1,75        
31    śliwki węgierki    kg    2    3,5    2,75    3    -0,25
32    maliny    500 g    6    7    6,5    5,75    0,75
33    mandarynki    kg    6    8    7    7,4    -0,4
34    nektarynki    kg    2,8    4    3,4    3,6    -0,2
35    orzechy laskowe    kg    9    9    9    10    -1
36    pomarańcze    kg    4,4    4,5    4,45    4,5    -0,05                                                                                              
37    truskawki    500 g    4    4    4    4    0
38    truskawki    kg    10    10    10    5,5    4,5
39    winogrona białe    kg    3,4    5,5    4,45    4,5    -0,05
40    winogrona ciemne    kg    5    5,7    5,35    5,3    0,05

art. spożywcze                            
1    chleb regionalny    0,5 kg    1,9    1,9    1,9    1,9    0
2    cukier    kg    2,35    2,5    2,43    2,43    0
3    dorsz (filet mrożony)    kg    23,4    24    23,7    23,75    -0,05
4    fasola drobna Aura    kg    6    6    6    6,25    -0,25
5    fasola Jaś duży    kg    12    13    12,5    12,5    0
6    fasola Jaś karłowy    kg    4,6    5    4,8    4,3    0,5
7    groch łupany    kg    2,4    2,6    2,5    2,5    0
8    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,35    0,4    0,38    0,38    0
9    karczek    kg    12,5    13,9    13,2    13,2    0
10    kiełbasa zwyczajna    kg    6    11,03    8,52    8,52    0
11    kurczak    kg    6,9    6,9    6,9    7    -0,1
12    mak    kg    10    11    10,5    10,5    0
13    makrela wędzona    kg    11    11    11    11,15    -0,15
14    masło Extra    200 g    2,95    3,97    3,46    3,46    0
15    miruna ze skórą (filet)    kg    15    15,8    15,4    15,4    0
16    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,75    0
17    schab b/kości    kg    13    15,6    14,3    14,2    0,1

POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę