biogaz_09_2025
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 04.08.2015

6 sierpnia 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 31.07    Różnica

warzywa                            
1    .roszponka        4    4    4    4,5    -0,5
2    .rucola    opakowanie 100g    4    4    4    4,5    -0,5
3    .sałata mix    opakowanie 100g    4    4    4    4,5    -0,5                                                                       
4    bakłażan    kg    3    3    3    4,5    -1,5
5    botwina z buraczkiem    pęczek    1    1    1    2,25    -1,25
6    brokuł    szt.    1,5    2,5    2    2,5    -0,5
7    burak czerwony    kg    1    1,2    1,1    1,2    -0,1
8    cebula    kg    1,2    1,5    1,35    1,3    0,05
9    cebula cukrowa    kg    2    2    2    2,75    -0,75
10    cebula czerwona    kg    2    2,6    2,3    2,5    -0,2
11    chrzan    pęczek    1,2    1,2    1,2    1,2    0
12    cukinia    kg    1    1,6    1,3    0,9    0,4
13    czosnek    szt.    0,2    1,2    0,7    0,85    -0,15
14    fasola szparagowa żółta    kg    3,5    4    3,75        
15    fasola szparagowa zielona    kg    3,5    3,5    3,5        
16    kalafior    szt.    2    2,5    2,25    2,75    -0,5
17    kalarepa    szt.    1    1,2    1,1    1,35    -0,25
18    kapusta biała    szt.    1,4    1,6    1,5    1,75    -0,25
19    kapusta czerwona    kg    1    1,2    1,1    1,4    -0,3
20    kapusta kiszona młoda    kg    2,4    2,4    2,4    2,4    0
21    kapusta pekińska    kg    2    2,4    2,2    2,7    -0,5
22    kapusta włoska    szt.    2    3    2,5    2,75    -0,25
23    koper    pęczek    1    1,2    1,1    1,1    0
24    kukurydza    szt.    0,7    1,2    0,95    1,75    -0,8
25    marchew    kg    1,5    1,8    1,65    2    -0,35
26    natka z pietruszki    pęczek    0,6    0,8    0,7    0,9    -0,2                                                                        
27    ogórek    kg    1,5    2    1,75    2,1    -0,35
28    ogórek gruntowy    kg    1,5    3,5    2,5    2,5    0
29    ogórek kiszony    kg    5    5    5    5    0
30    ogórek małosolny    kg    5    5    5    5,5    -0,5
31    papryka biała    kg    2,6    2,6    2,6    3    -0,4
32    papryka czerwona    kg    3,4    4    3,7    4,8    -1,1
33    papryka zielona    kg    2    2    2    3    -1
34    pietruszka    kg    6    6    6    7,5    -1,5
35    pomidor    kg    1,3    1,7    1,5    2,08    -0,58
36    pomidor malinowy    kg    2,3    3,3    2,8    3,17    -0,37
37    pomidor zielony    kg    1    1    1    1    0
38    por    szt.    1,4    1,5    1,45    1,5    -0,05
39    rzodkiewka    pęczek    1    1,2    1,1    1,5    -0,4
40    sałata    szt.    1    1,5    1,25    1,8    -0,55
41    sałata lodowa    szt.    2    2,2    2,1    2,1    0
42    seler    kg    4    4,6    4,3    5    -0,7                                                                                                   
43    seler naciowy    szt.    2,5    3    2,75    3    -0,25
44    szczypior    szt.    1    1,2    1,1    1,1    0
45    włoszczyzna    pęczek    2    2,6    2,3    2,25    0,05
46    ziemniak    kg    0,6    0,7    0,65        

grzyby                            
1    boczniak    kg    10    10    10    10    0
2    pieczarka    kg    5    5    5    5,25    -0,25

owoce                            
1    ananas    szt.    3,5    9    6,25    4,5    1,75
2    arbuz    kg    1,1    1,6    1,35    1,5    -0,15
3    banany    kg    3,05    3,9    3,48    4,05    -0,57
4    borówka amerykańska    kg    10    10    10    15    -5
5    borówka amerykańska    0.25 kg    2,5    3,5    3    3,5    -0,5
6    brzoskwinia Paraguayo    kg    4    5,6    4,8        
7    brzoskwinie imp.    kg    3    3,5    3,25    3,25    0
8    cytryny    kg    8    8,3    8,15    9    -0,85
9    czereśnie    kg    10    10    10    11    -1
10    grapefruity    kg    5    5,5    5,25    6    -0,75                                                                                                   
11    jabłka Oliwka    kg    1,33    2    1,67        
12    jabłka Paulared    kg    2,33    2,33    2,33        
13    jabłka Piros    kg    1    2,2    1,6        
14    jagody czarne    kg    14    14    14    16    -2
15    kiwi    kg    6    7    6,5    7    -0,5
16    limonka    kg    12    12,5    12,25    13,75    -1,5
17    Śliwka Jerozolimka    kg    1,5    2,5    2        
18    śliwka Lepotica    kg    2,5    2,5    2,5        
19    śliwka Opal    kg    1,5    2,5    2        
20    śliwka Ulena    kg    1,5    2,5    2        
21    śliwki Cacańska Rana    kg    3,5    3,5    3,5        
22    maliny    500 g    5    5,5    5,25    5,25    0
23    mandarynki    kg    6    7    6,5    7,5    -1
24    morele    kg    4    5    4,5    3,75    0,75
25    nektarynki    kg    2,5    3,6    3,05    4    -0,95
26    pomarańcze    kg    4    4,5    4,25    4,75    -0,5
27    porzeczki czarne    500 g    1,5    1,5    1,5    2,5    -1
28    słonecznik    szt.    1    2    1,5        
29    truskawki    kg    10    15    12,5        
30    wiśnie    kg    2,7    2,7    2,7    3,5    -0,8                                                                                                
31    winogrona białe    kg    4,5    6    5,25    7,86    -2,61
32    winogrona ciemne    kg    8    8    8    8    0

art. spożywcze                            
1    chleb regionalny    0,5 kg    1,9    1,9    1,9    1,9    0
2    cukier    kg    2,3    2,3    2,3    2,3    0
3    dorsz (filet mrożony)    kg    23,5    24    23,75    23,75    0
4    fasola drobna Aura    kg    5    6,5    5,75    5,5    0,25
5    fasola Jaś duży    kg    13    13    13    12    1
6    fasola Jaś karłowy    kg    4    5    4,5    4,5    0
7    groch łupany    kg    2,4    2,5    2,45    2,5    -0,05
8    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,35    0,4    0,38    0,37    0,01
9    karczek    kg    11,9    13,9    12,9    13,2    -0,3
10    kiełbasa zwyczajna    kg    6    11,03    8,52    6,75    1,77
11    kurczak    kg    6,8    6,8    6,8    7,9    -1,1
12    mak    kg    10    11    10,5    10,5    0
13    makrela wędzona    kg    11    11,3    11,15    11,15    0
14    masło Extra    200 g    3,2    3,97    3,59    3,2    0,39
15    miruna ze skórą (filet)    kg    15    15,8    15,4    15,4    0
16    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,75    0
17    schab b/kości    kg    12,6    15,3    13,95    14,69    -0,74

POWIĄZANE

 Rynek zbóż (jęczmień, pszenica, kukurydza) Ukraina: ceny jęczmienia paszowego r...

Ministerstwo Rolnictwa zapowiada uproszczenie procedury zwrotu akcyzy zawartej w...

Od kilku tygodni ceny na stacjach tankowania nie są powodem do niepokoju. Począt...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę