Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 04.08.2015

6 sierpnia 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 31.07    Różnica

warzywa                            
1    .roszponka        4    4    4    4,5    -0,5
2    .rucola    opakowanie 100g    4    4    4    4,5    -0,5
3    .sałata mix    opakowanie 100g    4    4    4    4,5    -0,5                                                                       
4    bakłażan    kg    3    3    3    4,5    -1,5
5    botwina z buraczkiem    pęczek    1    1    1    2,25    -1,25
6    brokuł    szt.    1,5    2,5    2    2,5    -0,5
7    burak czerwony    kg    1    1,2    1,1    1,2    -0,1
8    cebula    kg    1,2    1,5    1,35    1,3    0,05
9    cebula cukrowa    kg    2    2    2    2,75    -0,75
10    cebula czerwona    kg    2    2,6    2,3    2,5    -0,2
11    chrzan    pęczek    1,2    1,2    1,2    1,2    0
12    cukinia    kg    1    1,6    1,3    0,9    0,4
13    czosnek    szt.    0,2    1,2    0,7    0,85    -0,15
14    fasola szparagowa żółta    kg    3,5    4    3,75        
15    fasola szparagowa zielona    kg    3,5    3,5    3,5        
16    kalafior    szt.    2    2,5    2,25    2,75    -0,5
17    kalarepa    szt.    1    1,2    1,1    1,35    -0,25
18    kapusta biała    szt.    1,4    1,6    1,5    1,75    -0,25
19    kapusta czerwona    kg    1    1,2    1,1    1,4    -0,3
20    kapusta kiszona młoda    kg    2,4    2,4    2,4    2,4    0
21    kapusta pekińska    kg    2    2,4    2,2    2,7    -0,5
22    kapusta włoska    szt.    2    3    2,5    2,75    -0,25
23    koper    pęczek    1    1,2    1,1    1,1    0
24    kukurydza    szt.    0,7    1,2    0,95    1,75    -0,8
25    marchew    kg    1,5    1,8    1,65    2    -0,35
26    natka z pietruszki    pęczek    0,6    0,8    0,7    0,9    -0,2                                                                        
27    ogórek    kg    1,5    2    1,75    2,1    -0,35
28    ogórek gruntowy    kg    1,5    3,5    2,5    2,5    0
29    ogórek kiszony    kg    5    5    5    5    0
30    ogórek małosolny    kg    5    5    5    5,5    -0,5
31    papryka biała    kg    2,6    2,6    2,6    3    -0,4
32    papryka czerwona    kg    3,4    4    3,7    4,8    -1,1
33    papryka zielona    kg    2    2    2    3    -1
34    pietruszka    kg    6    6    6    7,5    -1,5
35    pomidor    kg    1,3    1,7    1,5    2,08    -0,58
36    pomidor malinowy    kg    2,3    3,3    2,8    3,17    -0,37
37    pomidor zielony    kg    1    1    1    1    0
38    por    szt.    1,4    1,5    1,45    1,5    -0,05
39    rzodkiewka    pęczek    1    1,2    1,1    1,5    -0,4
40    sałata    szt.    1    1,5    1,25    1,8    -0,55
41    sałata lodowa    szt.    2    2,2    2,1    2,1    0
42    seler    kg    4    4,6    4,3    5    -0,7                                                                                                   
43    seler naciowy    szt.    2,5    3    2,75    3    -0,25
44    szczypior    szt.    1    1,2    1,1    1,1    0
45    włoszczyzna    pęczek    2    2,6    2,3    2,25    0,05
46    ziemniak    kg    0,6    0,7    0,65        

grzyby                            
1    boczniak    kg    10    10    10    10    0
2    pieczarka    kg    5    5    5    5,25    -0,25

owoce                            
1    ananas    szt.    3,5    9    6,25    4,5    1,75
2    arbuz    kg    1,1    1,6    1,35    1,5    -0,15
3    banany    kg    3,05    3,9    3,48    4,05    -0,57
4    borówka amerykańska    kg    10    10    10    15    -5
5    borówka amerykańska    0.25 kg    2,5    3,5    3    3,5    -0,5
6    brzoskwinia Paraguayo    kg    4    5,6    4,8        
7    brzoskwinie imp.    kg    3    3,5    3,25    3,25    0
8    cytryny    kg    8    8,3    8,15    9    -0,85
9    czereśnie    kg    10    10    10    11    -1
10    grapefruity    kg    5    5,5    5,25    6    -0,75                                                                                                   
11    jabłka Oliwka    kg    1,33    2    1,67        
12    jabłka Paulared    kg    2,33    2,33    2,33        
13    jabłka Piros    kg    1    2,2    1,6        
14    jagody czarne    kg    14    14    14    16    -2
15    kiwi    kg    6    7    6,5    7    -0,5
16    limonka    kg    12    12,5    12,25    13,75    -1,5
17    Śliwka Jerozolimka    kg    1,5    2,5    2        
18    śliwka Lepotica    kg    2,5    2,5    2,5        
19    śliwka Opal    kg    1,5    2,5    2        
20    śliwka Ulena    kg    1,5    2,5    2        
21    śliwki Cacańska Rana    kg    3,5    3,5    3,5        
22    maliny    500 g    5    5,5    5,25    5,25    0
23    mandarynki    kg    6    7    6,5    7,5    -1
24    morele    kg    4    5    4,5    3,75    0,75
25    nektarynki    kg    2,5    3,6    3,05    4    -0,95
26    pomarańcze    kg    4    4,5    4,25    4,75    -0,5
27    porzeczki czarne    500 g    1,5    1,5    1,5    2,5    -1
28    słonecznik    szt.    1    2    1,5        
29    truskawki    kg    10    15    12,5        
30    wiśnie    kg    2,7    2,7    2,7    3,5    -0,8                                                                                                
31    winogrona białe    kg    4,5    6    5,25    7,86    -2,61
32    winogrona ciemne    kg    8    8    8    8    0

art. spożywcze                            
1    chleb regionalny    0,5 kg    1,9    1,9    1,9    1,9    0
2    cukier    kg    2,3    2,3    2,3    2,3    0
3    dorsz (filet mrożony)    kg    23,5    24    23,75    23,75    0
4    fasola drobna Aura    kg    5    6,5    5,75    5,5    0,25
5    fasola Jaś duży    kg    13    13    13    12    1
6    fasola Jaś karłowy    kg    4    5    4,5    4,5    0
7    groch łupany    kg    2,4    2,5    2,45    2,5    -0,05
8    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,35    0,4    0,38    0,37    0,01
9    karczek    kg    11,9    13,9    12,9    13,2    -0,3
10    kiełbasa zwyczajna    kg    6    11,03    8,52    6,75    1,77
11    kurczak    kg    6,8    6,8    6,8    7,9    -1,1
12    mak    kg    10    11    10,5    10,5    0
13    makrela wędzona    kg    11    11,3    11,15    11,15    0
14    masło Extra    200 g    3,2    3,97    3,59    3,2    0,39
15    miruna ze skórą (filet)    kg    15    15,8    15,4    15,4    0
16    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,75    0
17    schab b/kości    kg    12,6    15,3    13,95    14,69    -0,74

POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę