Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 03.07.2015

6 lipca 2015

Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 30.06    Różnica
warzywa                            
1    .roszponka        3,75    4    3,88    3,88    0
2    .rucola    opakowanie 100g    3,75    4    3,88    3,88    0
3    .sałata mix    opakowanie 100g    3,75    4    3,88    3,88    0
4    bakłażan    kg    4    5    4,5    5,5    -1
5    bób    kg    5    6    5,5    6,5    -1
6    botwina    pęczek    1    1,2    1,1    1,2    -0,1
7    brokuł    szt.    1,5    1,8    1,65    1,75    -0,1
8    burak czerwony młody    kg    1,5    1,8    1,65    1,75    -0,1
9    cebula    kg    1,5    2    1,75    1,75    0
10    cebula cukrowa    kg    2,8    3    2,9    3    -0,1
11    cebula czerwona    kg    2,4    2,4    2,4    2,4    0
12    cebula czerwona młoda    kg    3    3    3    3,5    -0,5
13    cebula młoda    kg    2    2    2    2    0
14    chrzan    pęczek    1,2    1,2    1,2    1    0,2
15    cukinia    kg    2    2    2    1,8    0,2
16    czosnek młody    szt.    0,3    1,2    0,75    1,1    -0,35
17    fasola szparagowa żółta    kg    8    8,6    8,3    8,5    -0,2
18    fasola szparagowa zielona    kg    8    8    8        
19    kalafior    szt.    2    2    2    1,75    0,25
20    kalarepa    szt.    1    1    1    1,1    -0,1
21    kapusta biała młoda    szt.    1    1,4    1,2    1,2    0
22    kapusta czerwona młoda    kg    1,2    1,5    1,35        
23    kapusta kiszona    kg    1,6    1,7    1,65    1,7    -0,05
24    kapusta kiszona młoda    kg    2,4    2,4    2,4    2,2    0,2
25    kapusta pekińska    kg    1,6    2    1,8    1,6    0,2
26    kapusta włoska    szt.    2,5    2,5    2,5        
27    koper    pęczek    0,5    0,7    0,6    0,7    -0,1
28    kukurydza    szt.    2,5    2,5    2,5    2,8    -0,3
29    marchew    kg    2,5    2,5    2,5    2,4    0,1
30    natka z pietruszki    pęczek    0,5    0,8    0,65    0,8    -0,15
31    ogórek    kg    1,5    1,5    1,5    1,55    -0,05
32    ogórek gruntowy    kg    1,5    3    2,25    2    0,25
33    ogórek kiszony    kg    4,5    5    4,75    5    -0,25
34    ogórek małosolny    kg    4,5    5    4,75    5    -0,25
35    papryka biała    kg    4,8    4,8    4,8    4,5    0,3
36    papryka czerwona imp.    kg    7    7,2    7,1    7,7    -0,6
37    papryka zielona    kg    3    3    3    3    0
38    pietruszka    kg    7,6    8    7,8    7,6    0,2
39    pietruszka młoda    pęczek    1,5    2,5    2    2,15    -0,15                                                                       
40    pomidor    kg    2    3    2,5    2,65    -0,15
41    pomidor malinowy    kg    3    5    4    3,95    0,05
42    por    kg    3,2    4    3,6    3,6    0
43    por młody    szt.    1,6    1,6    1,6        
44    rzodkiewka    pęczek    1    1    1    1    0
45    sałata    szt.    0,9    1,2    1,05    1,08    -0,03
46    sałata lodowa    szt.    1,6    2,5    2,05    2,1    -0,05
47    seler    kg    4    4    4    4    0
48    seler młody    szt.    1,5    1,5    1,5    1,4    0,1
49    seler naciowy    szt.    2,7    3    2,85    2,9    -0,05
50    szczaw    kg    5    5    5    5    0
51    szczypior    szt.    0,6    0,8    0,7    0,7    0
52    szpinak    kg    5    5    5    5    0
53    włoszczyzna młoda    pęczek    2    2    2    2,5    -0,5
54    ziemniak młody    kg    0,8    1    0,9    0,8    0,1

grzyby  
                         
1    boczniak    kg    10    10    10    10    0
2    pieczarka    kg    5    5    5    5    0

owoce     
                       
1    ananas    szt.    2,7    4    3,35    4,25    -0,9
2    arbuz    kg    1,2    1,6    1,4    1,75    -0,35
3    banany    kg    3,9    4,5    4,2    4,15    0,05
4    borówka amerykańska    125 g    4    4    4    6    -2
5    brzoskwinia Paraguayo    kg    3    5,5    4,25    5,5    -1,25
6    brzoskwinie imp.    kg    3    4    3,5    3,5    0
7    cytryny    kg    7    7,5    7,25    7    0,25
8    czereśnie    kg    6    12    9    9,8    -0,8
9    grapefruity    kg    3,6    6    4,8    6    -1,2
10    gruszki Konferencja    kg    4    4    4    4,35    -0,35                                                                                  
11    jabłka Gloster    kg    3    3    3    3    0
12    jabłka Ligol    kg    3    3    3    3    0
13    jabłka Rubinstar    kg    2,67    2,67    2,67        
14    jabłka Sampion    kg    3    3    3    3    0
15    jagody czarne    kg    14    15    14,5    15    -0,5
16    kiwi    kg    6    8    7    7    0
17    maliny    500 g    4    4    4        
18    mandarynki    kg    3    6,5    4,75    4,75    0
19    morele    kg    6,5    9    7,75    8    -0,25
20    nektarynki    kg    3    4,5    3,75    3,5    0,25
21    pomarańcze    kg    3,2    4    3,6    3,8    -0,2
22    porzeczki czarne    500 g    1,5    2    1,75        
23    truskawki    kg    4    5    4,5    4,5    0                                                                                                                       
24    winogrona białe    kg    9    12    10,5    11    -0,5
25    winogrona ciemne    kg    11    12,2    11,6    9,55    2,05

art. spożywcze                            
1    chleb regionalny    0,5 kg    1,9    1,9    1,9    1,9    0
2    cukier    kg    2    2,1    2,05    2,05    0
3    dorsz (filet mrożony)    kg    23,5    24    23,75    23,75    0
4    fasola drobna Aura    kg    6    6,5    6,25    5,75    0,5
5    fasola Jaś duży    kg    13    13    13    12,5    0,5
6    fasola Jaś karłowy    kg    4    5    4,5    4,8    -0,3
7    groch łupany    kg    2,4    2,6    2,5    2,5    0
8    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,35    0,4    0,38    0,38    0
9    karczek    kg    12,5    12,81    12,66    12,66    0
10    kiełbasa zwyczajna    kg    5,6    11,03    8,32    8,32    0
11    kurczak    kg    6,5    7,4    6,95        
12    mak    kg    9    11    10    10    0
13    makrela wędzona    kg    11    11,3    11,15    11,15    0
14    masło Extra    200 g    2,95    3,2    3,08    3,08    0
15    miruna ze skórą (filet)    kg    14,5    15,8    15,15    15,15    0
16    płaty śledziowe solone    kg    10,5    11,75    11,13    11,13    0
17    schab b/kości    kg    12,6    14,7    13,65    14,03    -0,38
18    szprot wędzony    kg    9,5    9,5    9,5    9,5    0




POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę