Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 01.09.2015

2 września 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 28.08    Różnica

warzywa                            
1    .roszponka        4    4,5    4,25    3,88    0,37
2    .rucola    opakowanie 100g    4    4,5    4,25    3,88    0,37                                                                                  
3    .sałata mix    opakowanie 100g    4    4,5    4,25    3,88    0,37                   
4    bakłażan    kg    3    3    3    3    0
5    brokuł    szt.    3    3    3    2,75    0,25
6    burak czerwony    kg    1    1    1    1    0
7    cebula    kg    1    1,2    1,1    1,1    0
8    cebula cukrowa    kg    2    2,5    2,25    2,25    0
9    cebula czerwona    kg    2    2,6    2,3    2,3    0
10    chrzan    pęczek    1,5    2    1,75    1,2    0,55
11    cukinia    kg    2    2,6    2,3    2,5    -0,2
12    czosnek    kg    4    8    6        
13    czosnek    szt.    0,3    1,2    0,75    0,8    -0,05
14    dynia    kg    1,5    2,5    2    2,25    -0,25
15    fasola szparagowa żółta    kg    6,6    9,6    8,1    6,5    1,6
16    fasola szparagowa zielona    kg    6,6    9,6    8,1    6,5    1,6
17    kalafior    szt.    2    3,5    2,75    3,5    -0,75
18    kapusta biała    szt.    2,5    2,5    2,5    3,25    -0,75
19    kapusta czerwona    kg    1,5    1,5    1,5    1,75    -0,25
20    kapusta kiszona    kg    2,2    2,4    2,3    2,3    0
21    kapusta pekińska    kg    3,5    4    3,75    3,5    0,25
22    kapusta włoska    szt.    2,5    3    2,75    2,5    0,25
23    koper    pęczek    0,8    1    0,9    1,05    -0,15
24    kukurydza    szt.    1    1,2    1,1    1,1    0                                                                                                   
25    marchew    kg    1,5    1,8    1,65    1,4    0,25
26    natka z pietruszki    pęczek    0,8    1    0,9    0,85    0,05
27    ogórek    kg    2    3    2,5    2,5    0
28    ogórek gruntowy    kg    1    3    2    2,5    -0,5
29    ogórek kiszony    kg    4,5    5    4,75    4,75    0
30    ogórek małosolny    kg    5,5    5,5    5,5    5    0,5
31    papryka czerwona    kg    2,6    3    2,8    3,1    -0,3
32    papryka pikantna    kg    6    10    8    7,5    0,5
33    papryka pomidorowa    kg    3,4    3,6    3,5    3,4    0,1
34    papryka zielona    kg    2    2    2    2,2    -0,2
35    pietruszka    kg    5,6    6    5,8    5,8    0
36    pomidor    kg    1,2    2    1,6    1,33    0,27
37    pomidor gruntowy    kg    0,8    1,5    1,15    1,4    -0,25
38    pomidor koktajlowy    kg    4    6    5    12    -7
39    pomidor malinowy    kg    1    3    2    2    0
40    pomidor zielony    kg    1    1    1    1    0
41    por    szt.    1,5    1,5    1,5    1,5    0
42    rzodkiewka    pęczek    1    1,2    1,1    1,1    0
43    sałata    szt.    1,25    1,37    1,31    1,38    -0,07
44    sałata lodowa    szt.    2,3    3    2,65    2,9    -0,25
45    seler    kg    4    4,4    4,2    4,2    0
46    seler naciowy    szt.    3    3,5    3,25    3,25    0                                                                                              
47    szczypior    szt.    1    1,2    1,1    1,1    0
48    włoszczyzna    pęczek    2    2    2    2    0
49    ziemniak    kg    0,6    0,93    0,77    0,8    -0,03

grzyby                            
1    boczniak    kg    10    10    10    10    0
2    pieczarka    kg    5,5    6    5,75    5,5    0,25

owoce                            
1    ananas    szt.    3    9    6    7,5    -1,5
2    arbuz    kg    1,2    1,7    1,45    1,5    -0,05
3    banany    kg    3,2    4    3,6    3,45    0,15
4    borówka amerykańska    kg    10    10    10        
5    borówka amerykańska    0.25 kg    3,5    4    3,75    4,25    -0,5
6    brzoskwinia Paraguayo    kg    4    5,2    4,6    4,6    0
7    brzoskwinie imp.    kg    3,2    3,8    3,5    3,25    0,25
8    cytryny    kg    8,2    8,4    8,3    8,65    -0,35
9    grapefruity    kg    5    6    5,5    5,5    0
10    gruszki Bancreta Viliamsa    kg    2    2    2        
11    gruszki Klapsa    kg    2    2,5    2,25    2,5    -0,25                                                                                           
12    jabłka Antonówka    kg    1    2    1,5    1,67    -0,17
13    jabłka Celesta    kg    1    2,13    1,57    1,83    -0,26
14    jabłka Delikates    kg    1,67    2,13    1,9    2    -0,1
15    jabłka Paulared    kg    0,67    2,13    1,4    2    -0,6
16    jabłka Piros    kg    1,33    2    1,67    1,84    -0,17
17    jabłka Summered    kg    1,33    2    1,67    1,17    0,5
18    jabłka Sunrise    kg    1,33    1,67    1,5        
19    kiwi    kg    6    7    6,5    6,5    0
20    limonka    kg    12    13,7    12,85    12,48    0,37
21    śliwka Amers    kg    2    3    2,5        
22    śliwka Jubileum    kg    2    3    2,5    2,63    -0,13
23    śliwka Lepotica    kg    1,5    3    2,25    2,1    0,15
24    śliwka Najbolja    kg    3    3    3    2,38    0,62
25    śliwki węgierki    kg    3    3    3    3    0
26    maliny    500 g    5,5    6    5,75    6    -0,25
27    mandarynki    kg    7,3    7,5    7,4    7    0,4
28    nektarynki    kg    3,2    4    3,6    3,7    -0,1
29    orzechy laskowe    kg    9    11    10        
30    pomarańcze    kg    4,2    4,8    4,5    4,5    0
31    słonecznik    szt.    1    2    1,5    2,25    -0,75
32    truskawki    500 g    4    4    4    4    0
33    truskawki    kg    5    6    5,5        
34    winogrona białe    kg    3,5    5,5    4,5    4,5    0
35    winogrona ciemne    kg    4,9    5,7    5,3    5,45    -0,15

art. spożywcze                            
1    chleb regionalny    0,5 kg    1,9    1,9    1,9    1,9    0
2    cukier    kg    2,35    2,5    2,43    2,43    0                                                                                                        
3    dorsz (filet mrożony)    kg    23,5    24    23,75    23,75    0
4    fasola drobna Aura    kg    6    6,5    6,25    6    0,25
5    fasola Jaś duży    kg    12    13    12,5    12    0,5
6    fasola Jaś karłowy    kg    4    4,6    4,3    4,3    0
7    groch łupany    kg    2,4    2,6    2,5    2,7    -0,2
8    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,36    0,4    0,38    0,38    0
9    karczek    kg    12,5    13,9    13,2    12,9    0,3
10    kiełbasa zwyczajna    kg    6    11,03    8,52    8,32    0,2
11    kurczak    kg    7    7    7    7,45    -0,45
12    mak    kg    10    11    10,5    11    -0,5
13    makrela wędzona    kg    11    11,3    11,15    11,15    0
14    masło Extra    200 g    2,95    3,97    3,46    3,46    0
15    miruna ze skórą (filet)    kg    15    15,8    15,4    15,4    0
16    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,75    0
17    schab b/kości    kg    12,8    15,6    14,2    14,05    0,15

POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę