Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Lubelski Rynek Hurtowy - notowanie cen produktów z dnia 2015.07.21

22 lipca 2015
Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 21.07.2015                            


Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 17.07    Różnica

warzywa                            
1    .roszponka    opakowanie 100g    3,75    5    4,38    3,88    0,5
2    .rucola    opakowanie 100g    3,75    5    4,38    3,88    0,5                                                                                  
3    .sałata mix    opakowanie 100g    3,75    5    4,38    3,88    0,5
4    bakłażan    kg    4    4    4    4    0
5    bób    kg    5    6    5,5    4,75    0,75
6    botwina z buraczkiem    pęczek    1,2    1,5    1,35    1,2    0,15
7    brokuł    szt.    2,5    2,5    2,5    1,75    0,75
8    burak czerwony    kg    0,8    1,5    1,15    1,2    -0,05
9    cebula    kg    1,2    1,6    1,4    1,65    -0,25
10    cebula cukrowa    kg    2    2,4    2,2    2,1    0,1
11    cebula czerwona    kg    2    3    2,5    3    -0,5
12    chrzan    pęczek    1,2    1,2    1,2    1,1    0,1
13    cukinia    kg    1    2    1,5    1,6    -0,1
14    czosnek    szt.    0,5    1    0,75    0,65    0,1
15    fasola Mamut żółta    kg    7    7    7    7    0
16    fasola Mamut zielona    kg    5    5    5    5    0
17    fasola szparagowa żółta    kg    3    4,5    3,75    3,5    0,25
18    fasola szparagowa zielona    kg    3    4    3,5    3,5    0
19    kalafior    szt.    1,5    3    2,25    1,75    0,5
20    kalarepa    szt.    1,2    1,2    1,2    1,2    0
21    kapusta biała    szt.    1    1,6    1,3    1,35    -0,05
22    kapusta czerwona    szt.    1,2    2    1,6    1,65    -0,05
23    kapusta kiszona    kg    1,7    2    1,85    1,7    0,15
24    kapusta kiszona młoda    kg    2,3    2,4    2,35    2,3    0,05
25    kapusta pekińska    kg    2    2    2    1,9    0,1
26    kapusta włoska    szt.    2    2,5    2,25    2,5    -0,25
27    koper    pęczek    1    1    1    1    0
28    kukurydza    szt.    2    2,2    2,1    2    0,1
29    marchew    kg    1,8    2,4    2,1    2,2    -0,1
30    natka z pietruszki    pęczek    0,7    1    0,85    0,75    0,1
31    ogórek    kg    2,5    2,8    2,65    1,8    0,85                                                                                                   
32    ogórek gruntowy    kg    1,5    3    2,25    3    -0,75
33    ogórek kiszony    kg    4    5    4,5    4,75    -0,25
34    ogórek małosolny    kg    5    5,34    5,17    4,75    0,42
35    papryka biała    kg    2    3    2,5    2,5    0
36    papryka czerwona    kg    4,6    6,5    5,55    6,1    -0,55
37    papryka zielona    kg    2    2    2    2    0
38    pietruszka    kg    7    9    8    9    -1
39    pomidor    kg    2    2,33    2,17    2,3    -0,13
40    pomidor malinowy    kg    2,5    3,67    3,09    2,8    0,29
41    por    szt.    1,2    1,8    1,5    1,4    0,1
42    rzodkiewka    pęczek    1,3    1,3    1,3    1,3    0
43    sałata    szt.    1,5    1,5    1,5    1,43    0,07
44    sałata lodowa    szt.    2,3    2,4    2,35    2,3    0,05
45    seler    kg    4    5    4,5    4,8    -0,3
46    seler naciowy    szt.    3    4    3,5    2,88    0,62
47    szczaw    kg    4    5    4,5    5    -0,5
48    szczypior    szt.    0,8    1    0,9    0,8    0,1                                                                                            
49    szpinak    kg    5    5    5    5    0
50    włoszczyzna    pęczek    2    2    2    2    0
51    ziemniak młody    kg    0,6    1    0,8        

grzyby                            
1    boczniak    kg    10    10    10    10    0
2    pieczarka    kg    3,3    5,5    4,4    5    -0,6

owoce                            
1    ananas    szt.    2,75    4,5    3,63    2,25    1,38
2    arbuz    kg    1    1,5    1,25    1,35    -0,1
3    banany    kg    3,44    4,6    4,02    3,75    0,27
4    borówka amerykańska    kg    16    20    18    20    -2
5    borówka amerykańska    0.25 kg    4    5    4,5    5    -0,5
6    brzoskwinie imp.    kg    2    4,5    3,25    3,75    -0,5
7    cytryny    kg    7,5    9    8,25    7,35    0,9
8    czereśnie    kg    8    13    10,5    9    1,5
9    grapefruity    kg    5    7    6    4,9    1,1
10    gruszki Konferencja    kg    3,33    3,69    3,51    4,14    -0,63                                                                        
11    jabłka Decosta    kg    3    3    3    3    0
12    jabłka Genewa    kg    1    2,33    1,67    2    -0,33
13    jabłka Jonagored    kg    3    3    3    3    0
14    jabłka Ligol    kg    3    3    3    3    0
15    jabłka Prince    kg    3    3    3    3    0
16    jagody czarne    kg    12,7    12,7    12,7    16    -3,3
17    kiwi    kg    6    7    6,5    6    0,5
18    limonka    kg    10    13    11,5    10,65    0,85
19    śliwka Kometa    kg    2    3    2,5    2,5    0
20    śliwka Rutgerstetter    kg    1,5    2    1,75    2    -0,25
21    śliwki Herman    kg    1    2,5    1,75    2,5    -0,75
22    maliny    500 g    3,5    4    3,75    4,5    -0,75
23    mandarynki    kg    6,67    7    6,84    6    0,84
24    morele    kg    2    5    3,5    3,25    0,25
25    nektarynki    kg    3    4,5    3,75    3,25    0,5
26    pomarańcze    kg    4,5    5    4,75    4,25    0,5
27    wiśnie    kg    3,5    4    3,75    3,15    0,6
28    winogrona białe    kg    5,7    12    8,85    7,25    1,6
29    winogrona ciemne    kg    8,57    10,8    9,69    10,25    -0,56

art. spożywcze     
                       
1    chleb regionalny    0,5 kg    1,9    1,9    1,9    1,9    0
2    cukier    kg    2,2    2,4    2,3    2,2    0,1
3    dorsz (filet mrożony)    kg    23,5    24    23,75    23,75    0
4    fasola drobna Aura    kg    6    6    6    6    0
5    fasola Jaś duży    kg    12    12    12    12    0
6    fasola Jaś karłowy    kg    4    5    4,5    4,3    0,2
7    groch łupany    kg    2,6    2,6    2,6    2,2    0,4
8    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,35    0,38    0,37    0,37    0                                                                     
9    karczek    kg    12,8    13,9    13,35    12,9    0,45
10    kiełbasa zwyczajna    kg    6    7,49    6,75    8,32    -1,57
11    kurczak    kg    6,9    7,9    7,4    7,4    0
12    mak    kg    10    11    10,5    10,5    0
13    makrela wędzona    kg    11    11,3    11,15    11,15    0
14    masło Extra    200 g    2,95    4,95    3,95    3,46    0,49
15    miruna ze skórą (filet)    kg    14,5    15,8    15,15    15,15    0
16    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,75    0
17    schab z kością    kg    14,07    14,2    14,14        
18    szprot wędzony    kg    9    10,5    9,75    9    0,75




POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę