Warszawski Rolno – Spożywczy Rynek Hurtowy SA Bronisze otrzymał certyfikat Zintegrowanego Systemu Zarządzania w oparciu o trzy normy ISO – 9001( zarządzanie jakością ), ISO –14001 (zarzadzanie środowiskiem) oraz normą duńską (HACCP – bezpieczeństwo żywności).
-Jesteśmy jedynym rynkiem hurtowym, który w tak szerokim zakresie wdrożył Zintegrowany System Zarządzania. Kontynuacją tych prac było wprowadzenie bezpiecznego obrotu żywnością na stanowiskach handlowych należących do najemców. Podstawowym dokumentem , w którym podane zostały zasady HACCP jest Kodeks Żywnościowy. Wynikiem tych decyzji jest uzyskanie certyfikatów bezpieczeństwa żywności – HACCP przez 110 firm prowadzących działalność handlową na Rynku Hurtowym Bronisze. Chciałbym podkreślić , że procesy i procedury dotyczące wdrażania HACCP trwały ponad rok – mówi Mirosław Mazuruk, p.o. prezesa zarządu WR- SRH S.A.
Wręczenie certyfikatów nastąpi podczas uroczystej Gali , która odbędzie się 7 marca 2007 roku o godzinie 17.00 w Hotelu Mazurkas w Ożarowie Mazowieckim.