Według danych IERiGŻ w 2015 roku produkcja jabłek w Polsce wyniosła 3,17 mln ton, w porównaniu do 3,2 mln ton w poprzednim roku. Od początku rozwoju polskiego...
Dwie spółdzielnie z amerykańskiego środkowego zachodu podjęły decyzję o połączeniu. To duże wydarzenie, ponieważ tylko Prairie Farms Dairy z siedzibą w Car...
Kukurydza nieprzypadkowo nazywana jest złotem Indian. To nie tylko smaczne, lecz także bardzo zdrowe warzywo, które ze względu na zawartość wielu składników od...
Sara La Fountain zagłębi się w piękno Australii, by przemierzając miejsca spoza popularnych szlaków turystycznych, znaleźć najlepsze składniki i stworzyć z...
Wegetarianizm budzi skrajne emocje, zwłaszcza wśród zatwardziałych „mięsożerców”. Co jednak zrobić, gdy nasze nastoletnie dziecko uprze się, by zostać wege...
Mimo imponujących, dwucyfrowych wzrostów eksportu polskiego mięsa drobiowego i podrobów w ostatnich latach, to nienadążający za produkcją wywóz zagraniczny powo...
W zapobieganie rozprzestrzeniania się wirusa ptasiej grypy bardziej aktywnie powinny zaangażować się świętokrzyskie samorządy - wynika z wtorkowego posiedzenia ...
Podkarpaccy leśnicy w 2017 r. planują pozyskać 1 mln 984 tys. metrów sześciennych drewna, tzw. grubizny. To o 64 tys. metrów sześciennych więcej niż w...
Minister rolnictwa i rozwoju wsi Krzysztof Jurgiel uczestniczył w uroczystym otwarciu nowej hali produkcyjnej Pronar w Sie...
Branża drobiarska w 2016 r. rozwijała się dynamicznie. Polska umocniła pozycję największego eksportera mięsa drobiowego w UE. Wzrost produkcji spowodował jednak...