Indonezyjski rząd rozważa zmiany w systemie licencji importowych, którego skutkiem miałoby być ich zniesienie dla niektórych produktów i zastąpienie ich klasy...
– Przeobrażenia gospodarcze, demograficzne i społeczno-kulturowe spowodowały znaczący wzrost wydatków chińskich konsumentów w sektorze spożywczym – mówi Marta...
Platts Kingsman (PK) zrewidował swoje szacunki światowego deficytu cukru. Zarówno dla zakończonego niedawno sezonu 2015/16, jak i dla nowo rozpoczętego zostały ...
Od 17 października do 30 listopada 2016 r. wypłacane są zaliczki na poczet tegorocznych płatności bezpośrednich. Zaliczki otrzymają wszyscy rolnicy, którzy spe...
Podsekretarz stanu Ryszard Zarudzki uczestniczył w miniony piątek w III Forum Rolniczym, zorganizowanym w Bydgoszczy przez redakcję „Gazety Pomorskiej”, we wsp...
2 listopada w Ałmaty (Kazachstan) rozpoczęły się największe w Azji Centralnej 19. Międzynarodowe Targi Spożywcze WorldFood Kazachstan 2016. W imprezie bierze ud...
1,2 biliona złotych - tyle oszczędności już zgromadzili Polacy. Choć to wcale niemało, to eksperci są przekonani, że nasze oszczędności z powodzeniem mogłyby wy...
Według październikowych prognoz Organizacji Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO), w 2016 r. światowa produkcja drobiu po raz kolejny zwiększy ...
Jeśli jakość polskiej żywności oceniamy na podstawie produktów biorących udział w programie „Doceń polskie”, możemy być więcej niż zadowoleni. Świadomość konsum...
Dnia 24 października br. jednostka ds. monitorowania plonów w UE opublikowała prognozy plonów na bieżący rok najważniejszych upraw oleistych w tym: rzepaku oraz...