Jarosław Pinkas został powołany w czwartek na pełnomocnika rządu ds. utworzenia jednolitej instytucji odpowiedzialnej za bezpieczeństwo żywności - poinformował ...
Zjazd jednego z trzech największych francuskich związków rolniczych Confederation paysanne (Konfederacji chłopskiej) wezwał w czwartek wieczorem do działania na...
Najstarsze ślady obecności kur domowych w Polsce pochodzą z Biskupina i mają ponad 2,5 tys. lat. Już w średniowieczu hodowla tych zwierząt była powszechna. Dziś...
Rośnie sektor polskiej żywności ekologicznej. Szacuje się, że w tym roku jego wartość przekroczy miliard złotych. W ciągu ostatniej dekady liczba producentów...
Systematycznie rośnie produkcja jaj i ich spożycie w kraju. Równie optymistyczne prognozy dotyczące cen sprzyjają polskim producentom. Coraz więcej jaj z Pol...
Grupa Azoty PUŁAWY uzyskała tytuł SOLIDNY PRACODAWCA ROKU w ogólnopolskim konkursie za 2016 rok. Kapituła doceniła nie tylko warunki pracy, ale też działalność ...
Banki Żywności są jedynymi bankami w Polsce, które nie obracają pieniędzmi tylko żywnością. Ich misją jest ratowanie żywności przed zmarnowaniem oraz wsparcie...
Dzieci w wieku szkolnym będący podopiecznymi Ośrodka Socjoterapeutycznego im. Matki Bożej Miłosierdzia w Warszawie spotkali się z Podsekretarz Stanu w Mini...
Na giełdzie Euronext w Paryżu kontrakt na rzepak, na maj 2017 roku w ciągu ostatniego tygodnia umocnił się 1,6% do 402 Euro/t wobec 405,5 Euro/t przed dwoma tyg...