biogaz_09_2025

Ziemniaki Hasselback

1 lutego 2021
Ziemniaki Hasselback

Składniki :


1 kg ziemniaków średniej wielkości

3 łyżki oliwy

3 ząbki czosnku

ser topiony w plastrach Złoty Ementaler SERTOP

świeży rozmaryn

sól i pieprz

 


Przygotowanie. Nagrzewamy piekarnik na ok 250 st.(grzanie góra-dół). Ziemniaki dokładnie myjemy, osuszamy i nacinamy skórkę co 2 mm na ok. ¾ głębokości, uważając by nie przeciąć ich. Ziemniaki można ułożyć między dwoma deskami do krojenia i wtedy je nakrawać. Sprasowany czosnek mieszamy z oliwą i solą. Mieszankę rozsmarowujemy na ziemniakach dbając by dostała się również w przekrojone miejsca. Ziemniaki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 30 minut. Po tym czasie wyciągamy wyciągamy blachę, nakładamy paski z serka i posypujemy posiekanym świeżym rozmarynem oraz świeżo zmielonym pieprzem. Wkładamy ziemniaki ponownie do piekarnika na ok 5-10 minut.




Biuro prasowe SERTOP


POWIĄZANE

Prawie 1,6 mld euro – tyle mają wynieść roczne oszczędności dla rolników po upro...

Podczas Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Członków została wybrana nowa Rada Nadz...

Coraz większą popularność zyskują nowoczesne produkty na bazie naturalnych skład...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę