W dniach 16-18 marca 2016 r. w Hali Milenium w Kołobrzegu odbyła się kolejna, XXV edycja Targów Gastro-Hotel.
Impreza skierowana do kadry zarządzającej, właścicieli, menedżerów oraz pracowników branży gastronomicznej, hotelarskiej i cukierniczej na stałe wpisała się w inicjatywy podejmowane przez władze Miasta Kołobrzeg. Tegoroczna edycja odbywała się ze szczególnym uwzględnieniem turystyki kulinarnej i zjawiska szlaków kulinarnych.
Trzeciego dnia imprezy odbył się pokaz sporządzania zdrowych sałatek pod hasłem: „Owocowo-warzywna Porcja Zdrowia z Agencją Rynku Rolnego”, której inicjatorem i współorganizatorem był Oddział Terenowy Agencji Rynku Rolnego w Szczecinie wraz z Zespołem Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu.
Uczniowie wraz z opiekunami wykonywali surówkę z kapusty pekińskiej, jarmużu i gruszki z dodatkiem selera korzeniowego, sałatkę owocową oraz pożywne smoothie truskawkowe i szpinakowo-jabłkowe z siemieniem lnianym. Wykonywane przekąski były zdrowe, innowacyjne, a zwiedzający targi mieli okazję degustować i oceniać walory smakowe przygotowanych przekąsek.
W trakcie trzech dni trwania targów odbywały się liczne pokazy i konkursy, spotkania brokerskie i autorskie oraz szkolenia branży noclegowo-gastronomicznej. Uczestnicy pokazu otrzymali listy gratulacyjne oraz upominki ufundowane przez OT ARR w Szczecinie, które wręczyła Dyrektor - Pani Izabela Świderek.
W trakcie trwania Targów pracownicy Sekcji Informacji i Promocji OT Szczecin wystawili stoisko informacyjno-promocyjne.
ARR