Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Wygraj z Bursztynem kurs gotowania u Kurta Schellera

14 listopada 2017
Wygraj z Bursztynem kurs gotowania u Kurta Schellera

Warsztaty kulinarne dla dwóch osób pod okiem legendarnego mistrza Kurta Schellera to główne nagrody, które co tydzień można wygrać z serem Bursztyn. Spomlek producent serów premium – długodojrzewających, ręcznie pielęgnowanych - świętuje 15-lecie powstania Bursztyna – absolutnej arystokracji wśród serów marki Skarby Serowara.

Zapraszamy do obejrzenia filmu promującego konkurs w internecie:

https://www.youtube.com/watch?v=DN2dgFRY7wc

Zasady są proste

Do udziału w konkursie może przystąpić każdy konsument, który w okresie promocyjnym – od 6 listopada do 31 grudnia kupi ser długodojrzewający marki Skarby Serowara (Bursztyn, Rubin lub Szafir) o wadze min. 190 g. Zadanie polega na zrobieniu zdjęcia, które będzie pokazywało jak przyjemnie spędzamy czas z bliskimi oraz informacji, dlaczego spotkanie w takim gronie są wspaniałe i niepowtarzalne. Zdjęcie i opis należy umieścić na stronie: www.konkurs.skarbyserowara.pl

Nagrody

Jury w cotygodniowym głosowaniu przyzna nagrodę główną: warsztat kulinarny dla dwóch osób pod okiem legendarnego mistrza Kurta Schellera. Poza tym dla najciekawszych prac zostanie przyznane: 5 voucherów do wybranej restauracji- każdy na kwotę 400 zł  oraz 15 zestawów noży do serów długodojrzewających  marki Skarby Serowara.

Bursztyn – ser na każdą okazję

Delikatny smak, wyrazisty aromat, wyczuwalne kryształki, ręczna pielęgnacja oraz sześciomiesięczny okres dojrzewania, składają się na wielkie dzieło polskiego serowarstwa jakim jest ser Bursztyn. W tym roku mija 15 lat od kiedy powstała jego pierwsza receptura. Uznawany jako absolutna arystokracja wśród serów. To jeden z najcenniejszych Skarbów Serowara z Radzynia Podlaskiego.

Przez 6 miesięcy każdy krąg jest stale pielęgnowany oraz ręcznie masowany z użyciem odpowiednio dobranej pasty, która nadaje jego skórce czarny kolor.

Jego miąższ charakteryzuje się zwartą i lekko kruchą strukturą z wyczuwalnymi kryształkami, których przybywa wraz z upływem czasu dojrzewania. Smakowi towarzyszy lekko pikantna nuta.

Idealny na przekąski, jako dodatek do potraw, znakomicie pasuje na każdą okazję w gronie rodziny czy znajomych.


infowire.pl


POWIĄZANE

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...

Świadczenie 500 plus, a od początku 2024 roku podwyższone do 800 plus, wypłacane...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę