A_BIO_AGRO_950

Wybieram Polskie EKO 2020

31 grudnia 2021
Wybieram Polskie EKO 2020

W dniu 30 grudnia br. Dyrektor Oddziału Terenowego Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa w Rzeszowie Jerzy Borcz wziął udział w konferencji prasowej podsumowującej realizacje projektu Wybieram Polskie Eko 2020.

Projekt Wybieram Polskie EKO 2020  został sfinansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego, Funduszu Promocji Mięsa Wołowego, Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych i Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.

Był to projekt ekologiczny zorganizowany i przeprowadzony przez Stowarzyszenie Polska Ekologia mający na celu promocję ekologicznej, zdrowej żywności pochodzącej z rąk polskiego rolnika.

Edycja 2020 obejmowała cykl wydarzeń, targów i warsztatów podczas których konsumenci mieli okazję poznać i przypomnieć sobie smaki tradycyjnych polskich potraw, a także przekonać się, że wybór ekologicznych surowców wcale nie musi wiązać się z większymi wydatkami czy szczególnymi umiejętnościami w kuchni.

W ramach projektu Wybieram Polskie Eko w polskich szkołach gastronomicznych odbył się cykl warsztatów kulinarno-edukacyjnych, których celem było zaznajomienie młodzieży z produktami ekologicznymi oraz technikami pracy z surowcami wysokiej jakości.

 

KOWR


POWIĄZANE

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...

„Nie żądamy przywilejów. Domagamy się prawa do pracy, do rozwoju, do stabilności...

Wiosna to nie tylko czas na przygotowania do sezonu turystycznego, ale też dosko...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę