Wołowina długo dojrzewająca, sezonowana na sucho firmy Sokołów otrzymała prestiżową nagrodę Chefs Choice Polska. Została ona przyznana w ramach II edycji konkursu organizowanego przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich oraz Fundację Warto Im Pomóc.
Wołowina jest niezwykle szlachetnym gatunkiem mięsa, zaliczanym do najcenniejszych pod względem wartości odżywczych. Jednocześnie wyróżniają ją szczególne walory smakowe i aromatyczne. Kruchość, soczystość i smakowitość mięsa mają swoje źródło zarówno w wysokiej jakości surowcu, jak i odpowiednio przeprowadzonym procesie sezonowania. Te wymagania w całości spełnia wołowina długo dojrzewająca, sezonowana na sucho firmy Sokołów.
Potwierdzeniem jej wysokiej jakości jest wyróżnienie Chefs Choice – czyli nagroda szefów kuchni, przyznana w II edycji konkursu organizowanego przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich oraz Fundację Warto Im Pomagać. Jego celem jest wyłonienie najlepszych produktów wykorzystywanych w gastronomii przez szefów kuchni na terenie Polski.
Nominacji do konkursu dokonywał organizator lub organizacja zrzeszająca kucharzy. Zgłoszenia pochodzące od producentów mogły uzyskać nominację po ich weryfikacji dokonanej przez organizatorów. Dokumenty zgłoszeniowe oraz sam produkt podlegały ocenie Kapituły Konkursowej. W wyniku tej oceny została wyłoniona lista firm w sześciu kategoriach, które otrzymały godło Chefs Choice. Kapituła Konkursowa dokonywała oceny produktów na podstawie ich prezentacji oraz po ich wykorzystaniu w działalności gastronomicznej.
Krzysztof Remiszewski, Dyrektor Spółki ds. Food Service w Sokołów S.A. podkreśla wagę tej nagrody. – Wyróżnienie przyznane w wyniku oceny naszych produktów przez doświadczonych i wymagających profesjonalistów, jakimi są szefowie kuchni, ma dla nas ogromne znaczenie – mówi Krzysztof Remiszewski. – To istotne potwierdzenie wysokiej jakości naszej sezonowanej wołowiny, a także tego, że doskonale sprawdza się ona w gastronomii, stanowiąc bazę do przygotowania wielu wyśmienitych dań.
W asortymencie firmy Sokołów dla branży HoReCa znaleźć można szeroki wybór kruchej, dojrzewającej wołowiny, która jest oferowana w postaci całych elementów oraz steków.
***
O firmie Sokołów S.A.
”SOKOŁÓW” S.A. to jeden z największych producentów mięsa w Centralno-Wschodniej Europie i jeden z liderów branży w Polsce. Od lat wyznacza standardy i jest prekursorem zmian w sektorze mięsnym. Firma zatrudnia niemal 9 500 osób. Główna siedziba spółki mieści się w Sokołowie Podlaskim. W skład spółki wchodzi 8 zakładów produkcyjnych zlokalizowanych w: Sokołowie Podlaskim, Kole, Robakowie, Dębicy, Czyżewie, Jarosławiu, Tarnowie oraz Osiu.
Marka SOKOŁÓW to jedna z najcenniejszych polskich marek, doceniana przez konsumentów szczególnie za smak i wysoką jakość, co potwierdzają liczne nagrody i wyróżnienia – Ulubiona Marka Polaków, złote medale MTP Polagra Food oraz prestiżowy tytuł Solidnego Pracodawcy.
oprac. red. ppr.pl