Twarogi bez laktozy oferowane przez Spółdzielnię Mleczarską Mlekpol w Grajewie to znakomite rozwiązanie dla konsumentów nietolerujących cukru mlecznego. Nowy twaróg półtłusty bez laktozy marki Mazurski Smak to naturalny twaróg wytwarzany na podstawie tradycyjnych receptur z najlepszego mazurskiego mleka.
Dzięki zastosowaniu enzymu laktazy, zawarta w mleku laktoza została rozłożona, przy zachowaniu pełnej wartości odżywczej i walorów smakowych produktu. Twaróg półtłusty Mazurski Smak bez laktozy to nie tylko samodzielne danie lub zdrowy dodatek, ale również wspaniała baza deserów i serników.
Twaróg bez laktozy Mazurski Smak oferowany jest w praktycznym opakowaniu, z możliwością łatwego zamykania i otwierania, co chroni twaróg przed wysychaniem. Waga twarogu Mazurski Smak to 250 gramów.
Biuro Prasowe Spółdzielni Mleczarskiej MLEKPOL