Wędliny dla wegan bez mięsa i bez soi - to wyzwanie, które podjęli twórcy Bezmięsnego Mięsnego - czytamy w czwartkowym "Pulsie Biznesu".
Wegańskie wędliny to produkt, który sprzedają pod marką Bezmięsny Mięsny Igor Sadurski, Rafał Czech oraz Emilia i Sebastian Truszowie. Bezmięsne wędliny na razie dostępne są wyłącznie w sklepie internetowym - informuje "Puls Biznesu".
"Spędziliśmy wiele godzin - wykorzystując uwagi osób, które dotychczas miały okazję spróbować naszych produktów - na dopracowanie naszych bezmięsnych mięs" - zapewniają Igor Sadurski i Rafał Czech, założyciele Bezmięsnego Mięsnego.
W ofercie "Bezmiesnymiesny.pl" znaleźć można takie wyroby, jak boczek, pieczeń pepperoni, burger grillowy, kiełbasa wiejska i jałowcowa; jak czytamy - wszystkie w 100 proc. roślinne.
Na polskim rynku jest coraz więcej firm oferujących wegańskie produkty zastępujące mięso. Rodzimy rynek dopiero od kilku lat poważenie traktuje potrzeby wegan i wegetarian - zaznacza gazeta.
(PAP) flo/