Kończą się wakacje? Nic nie szkodzi. Do chłodnych dni pozostało jeszcze trochę czasu, który najlepiej wykorzystać na ostatnie plenerowe spotkania przy stole. Dla tych, co nie mają nigdy dość lata i grilla, mamy propozycję kuchni wegetariańskiej. Ta z roku na rok przyciąga coraz większą rzeszę smakoszy. Miła i lekka odmiana po mięsnych ucztach pod chmurką, a i okazja do skorzystania ze świeżych produktów dostępnych tylko o tej porze roku! Obowiązkowo do chrupania z pysznymi ogórkami Krakus!
Bakłażana przekroić wzdłuż na pół, naciąć. Z oliwy, papryki, czosnku i soli przygotować marynatę i natrzeć bakłażana, ułożyć miąższem do dołu. Grillować przez około 10 minut, a następnie odwrócić, posypać tartą mozzarellą i grillować 5 minut. Podawać ciepłe z pokrojonymi w krążki korniszonami oraz pestkami granatu.
Biuro prasowe Krakus