MERCOSUR1
TSW_XV_2025

Twaróg sernikowy Łaciaty. Nowość od Mlekpolu

14 stycznia 2025
Twaróg sernikowy Łaciaty. Nowość od Mlekpolu

Doskonała baza dla puszystych serników, deserów i tradycyjnych potraw, ale też składnik wykwintnych przekąsek i nowoczesnych, kreatywnych dań – twaróg sernikowy poszerza portfolio marki Łaciate, będącej własnością Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol. Co ważne, ten wyjątkowy produkt zapewnia wypiekom niezrównaną kremowość i nie wymaga dodatku masła, a dzięki temu – jest idealnym wyborem zarówno dla doświadczonych, jak i początkujących kucharzy.

Twaróg sernikowy Łaciaty to kolejny produkt w ofercie marki, który powstaje wyłącznie z najwyższej jakości polskiego mleka. Charakteryzuje się on w pełni naturalnym składem – bez konserwantów, barwników czy aromatów. Dzięki optymalnej, 18-procentowej zawartości tłuszczu, gwarantuje przyjemną kremowość, która sprawia, że przygotowanie idealnego sernika stanie się prostsze niż kiedykolwiek wcześniej.
– Wprowadzając na rynek twaróg sernikowy Łaciaty, odpowiadamy na potrzeby konsumentów, którzy cenią sobie czystą etykietę i wysoką jakość nabiału. Nasza nowość to nie tylko doskonała baza dla serników na ciepło i zimno, ale również wszechstronny składnik kulinarny, który sprawdzi się w przygotowaniu np. farszu do pierogów, naleśników i strucli, ale też ptysiów, tart i tartaletek oraz tortilli w wersjach wytrawnych i na słodko – mówi Dorota Grabowska, Dyrektor Marketingu SM Mlekpol.
Nowy twaróg sernikowy Łaciaty dostępny jest w funkcjonalnym, 1-kilogramowym opakowaniu z wieczkiem i wyróżnia się na półce apetyczną grafiką, złożoną m.in. z charakterystycznych dla marki czarnych łat. Optymalna gramatura produktu dostosowana jest do niemal wszystkich przepisów na domowe wypieki. Po otwarciu może być przechowywany w lodówce przez dwa dni. 
Twaróg sernikowy Łaciaty to nie tylko źródło kulinarnych inspiracji, ale również skarbnica wartości odżywczych. Jest jednym z najbogatszych źródeł łatwo przyswajalnego białka oraz cennych składników mineralnych, w tym wapnia i fosforu, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. 
Twaróg stanowi także wartościowy posiłek po treningu. Można z niego przygotować fit deser czy proteinowe lody. W najbliższych tygodniach towarzyszyć nam będzie ponadto przy takich okazjach, jak karnawał, Dzień Babci, Dzień Dziadka czy walentynki.
 

oprac, e-red, ppr.pl


POWIĄZANE

Jakiś "dziki trener" (cztaj: dzikus i przygłup)-influencer szkaluje i oczernia p...

Rolnictwo precyzyjne coraz prężniej rozwija się. Dla wielu rolników drony, nawig...

Od tego roku obowiązują nowe regulacje podatkowe, które dotykają najmniejszych i...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę