Zielony groszek to doskonałe warzywo, które pomoże nam szybko uzupełnić niedobory witamin i minerałów. Ma doskonały wpływ na nasze zdrowie i urodę. Jest bogatym źródłem żelaza, a jego regularne spożywanie redukuje uczucie zmęczenia. Czego jeszcze nie wiesz o groszku?
Sezon na groszek właśnie się zaczyna. Ugotuj go i zadbaj o swoje zdrowie.
– Groszek jest nieoczywisty, ale doskonale łączy się z wieloma produktami – zauważa Ewa Wagner, redaktor naczelna miesięcznika „Kuchnia”. – W najnowszym numerze znajdziecie przepisy nie tylko na zupę krem, ale również groszek z cielęciną, boczkiem, ricottą, a nawet w postaci galaretki - dodaje.
W majowym numerze magazynu „Kuchnia” dostępnym w kioskach od 20 kwietnia br. także:
A ponadto kontynuacja konkursu „Gotuj z Kuchnią” – w którym co miesiąc można wygrać artykuły gospodarstwa domowego, a po 12 miesiącach powalczyć o atrakcyjną nagrodę główną.
Magazyn Kuchnia to poradnik dla smakoszy i poszukiwaczy kulinarnych inspiracji, ale również dla osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z gotowaniem. Każdy numer to garść ciekawych informacji na temat sezonowych produktów oraz przepisy sprawdzone przez redakcję, zarówno dla początkujących, jak i bardziej zaawansowanych miłośników smacznego jedzenia. „Magazyn Kuchnia” to również cykl reportaży z podróży kulinarnych, felietony znanych autorów oraz artykuły o ludziach z pasją.
infowire.pl