Wraz z początkiem nowego roku szkolnego w Porcie Łódź odbędzie się pierwszy powakacyjny Jarmark Regionalny. Tym razem wystawcy zapraszają do degustacji oraz zakupu lokalnych produktów, które mogą posłużyć jako zdrowa podstawa szkolnego śniadania.
Jarmark Produktów Regionalnych odbędzie się w dniach 3 – 6 września. Stoiska producentów tradycyjnie będzie można odwiedzić w Atrium przy sklepie IKEA. Od najbliższego czwartku do niedzieli włącznie na Jarmarku zakupimy nieprzetworzone produkty spożywcze wytwarzane naturalnymi metodami bez użycia sztucznych konserwantów i ulepszaczy smakowych.
Przekąska przygotowana na bazie świeżego, chrupiącego pieczywa wypiekanego na zakwasie w połączeniu z tradycyjnie wędzoną wędliną czy korycińskim serem, stanowić będzie pożywną, a zarazem smaczną alternatywę szkolnego drugiego śniadania.
Na Jarmarku Regionalnym nie zabraknie miodów z lokalnych pasiek, suszonych owoców, świeżych wędzonych ryb, a także produktów pochodzących z dalszych stron świata, takich jak oliwki, przyprawy czy grecka chałwa.
Stoiska dla Klientów czynne będą w godzinach otwarcia Portu Łódź, poniedziałek – sobota 10.00 – 21.00, niedziela 10.00 – 20.00.