Laureaci III Wielkopolskiej Gali Produktów Tradycyjnych i Regionalnych
W kategorii wędliny i przetwory mięsne:
1. Rolnicze Gospodarstwo Doświadczalne AR w Brodach za „Jagnięcinę z owcy rasy wielkopolskiej”
2. Stefan Słociński za „Kiełbasę nowotomyską”
W kategorii przetwory mleczarskie:
1. Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Czarnków za „Masło ekstra”
2. Spółdzielnia Mleczarska Top Tomyśl za „Gzik Wielkopolski”
W kategorii pieczywa i ciasta:
1. Andrzej Piechowiak i Katarzyna Piechowiak, Wytwórnia Pumperniklu Adama za „Poznański pumpernikiel Adama”
2. Urszula Brylewska za „Chłopski chleb tradycyjny”
W kategorii przetwory owocowe i warzywne:
1. Jan Wieła, Folwork Wąsowo za „Wąsowskie buraczki tarte na miodzie”
2. Krystyna i Jerzy Just, Firma SemCo za „Wielkopolski olej rydzowy”
3. Instytut Włókien Naturalnych z Poznania za „Olej konopny tłoczony na zimno”
W kategorii napoje:
1. Firma Bartex za „Karafkę wiśniową”
2. VIN-KON S.A. za „Wino wiśniowe”
W kategorii produkty mieszane:
1. Małgorzata i Andrzej Fajkowscy, Gospodarstwo Agroturystyczne „Pod Lipami” za „Pierogi z mięsem”.